Milyen fajta legyen?
Mindenképp fajtatiszta kutya van tervben, tenyésztőtől, de még keresgéljük a számunkra tökéletes fajtát, viszont kifogytunk az ötletekből, jól jönne néhány.
Amit nyújtani tudunk a kutyának:
-Társaság, mivel már van egy tökéletesen szocializált kutyánk.
-Napi minimum 1,5 óra sétá.
-Hétvégén túrázás
-Naponta minimum 30 perc intenzív agyi fárasztás
-Benti tartás vagy kinti-benti, amelyik jobban fekszik neki
-Prémium táp
-Kutyaiskola
Amit elvárnánk:
-Közepes vagy nagytestű
-Rövidszőrű (!!!)
-Alkalamas engedelmességi munkára (minimum BH2-3 szintig)
-Ne legyen tömegfajta
Ami nekem egyből eszembe jutott, az a dobi, nem tudom, hogy neked mennyire számít tömeg fajtának.
A másik ötletem a német/weimari vizsla, esetleg angol pointer(gyakorlatilag ő is vizslás jellem). Jóval ritkábbak, mint a magyar vizslák (főleg a weimari és a pointer).
Beauceron esetleg, bár kicsit hosszabb szőrű (szóval nem olyan, mint pl.egy amstaffnak).
Beauce-i juhászkutya
Olyan, mint a német juhász, csak nem lett elcseszve a túltenyésztés miatt és nem divatfajta, de ugyanolyan munkakutya és nem olyan hosszú a szőre, mint a nj-nak. Okos, intelligens, a napi séta-feladatok mellet ha viszed túrázni és sulizni, akkor nagyon jó lesz neki.
Nem mellesleg egészséges fajta, nem mint a nj, ami szintén a túltenyésztés miatt már a földön van a hátsója és sok betegsége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!