Ez mit jelent a törzskönyvben?
én sem tudom pontosan, de ha minden igaz az csak annyi hogy az állam nem ismeri el a MEOE által kibocsájtott törzskönyveket csak az MKSZest, de viszont FCI által szervezett kiállításokon csak a MEOE által kibocsájtott törzskönyvvel lehet indulni, mert az FCI csak a MEOE-t ismeri el mint magyar szervezetet. DE ez valami kacifántos jogi ügy, átlag embernek bonyolult. De ettől a kutya még nincs hátrányos helyzetben.
Ha valamit nem jól tudok bocsánat érte, anno én így értelmeztem!
Ez egy igen hosszú történet. Némely ember hatalmi vágya miatt született egy rendelet, hogy ki az, akinek a törzskönyvét a Magyar Köztársaság elismeri.
Persze ezek azok, akiket különböző disznóságaik miatt kirúgtak a MEOE-ből és csináltak maguknak egy másik szervezetet. Azóta a MEOE-nak rá kell írni a törzskönyvekre ezt a szöveget. És nem hívhatják törzskönyvnek, hanem származási lapnak.
A dolog lényegtelen, mert az állami elismertségre semmi szükség, nemzetközi szinten (FCI, AKC, stb) csak a MEOE által kiállított származási lapot fogadják el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!