Hogyan tudtok egy dolog mellett dönteni, ha mindenki mást mond?
4 és fél hónapos a kutyám, barfozunk. Nagyon sokat olvastam utána, minden oldal azt írta hogy nagyon fontos szerepe van a csontoknak, és csont nélkül nem szabad barfozni. Illetve azt, hogy a legfontosabb a változatosság, és sokkal de sokkal jobb a kutyának a barf etetés, mint a táp. Mindenhol azt látom, hogy a táp a lusta gazdik etetési módszere, és hogy akit érdekli a kutyája az rászánja az időt, pénzt és energiát hogy barfozzon. Ma voltunk a dokinál, beszélgettünk, és azt mondta hogy nincs baj a barffal, de ő nem híve. Azt mondta, hogy a kutyának az a jó ha nem változatos az étrendje, mert az elronthatja a gyomrát, nem jó neki. Illetve azt, hogy a premium és szuperpremium tápokban semmi káros nincs, viszont olyan vitaminok vannak, amiket a barf étrendben nem kap meg. Azt is említette, hogy tojást és csontot ilyen korban ne adjunk neki, amit mi eddig naponta adtunk, mert külföldi oldalakon mindenhol azt írták, hogy ezek mehetnek. Szerinte lehet nagyon jó a barf, ha jól van csinálva, és azt mondta nem lát gondot a kutyával, nem sovány és nem is kövér, szépek a fogai, nincs vele baj. Azt mondta a mi döntésünk, lehet jól csinálni, de ő nem barf parti.
Nem tudom, mit csináljak. Ahány kutyatartó és ahány doki, annyi féle vélemény és én nem tudom, kinek higgyek. Az egyik doki esküszik a barfra és ajánlja, jobbnak tartja a tápnál, a másik meg nem híve és a tápot tartja jobbnak. Ti mi alapján döntöttetek?
Egyébként tojással és változatos étrenddel mi baja a dokinak?🤷
Érdekesnek találom, hogy a Barfról főttre akarsz visszatérni. Azt hittem (mert úgy írtad) itt a Barf és minőségi táp között megy a dilemma, merthogy utóbbiban biztos minden arányosan benne van!🤷
Azt mondta, hogy a tojás nehéz kaja egy kölyöknek. Én nem olvastam ilyet, senkitől nem hallottam, de neki van diplomája. A változatós étrendet pedig azért ellenzi, mert szerinte a kutya gyomrának nem jó a folyamatos váltogatás, és sokkal jobb a gyomornak ha néhány konkrét összetevőre és azoknak bizonyos arányaira beáll, mintha váltogatva lenne. Ez nekem megint olyan, hogy külföldi oldalakon pont hogy azt tolták, hogy a változatosság a minden és csak úgy szabad, a doki meg mást mond.
Azért inkább főttre állnék vissza, mert tápozni semmiképp nem szeretnék. Akármilyen macera főzni, inkább megcsinálom, mert nyugodtabb a lelkem és tudom hogy nincs benne olyan, ami ártalmas a kutyámnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!