Van egy 4 hónapos rottweiler kutyusom, aki mellett még van egy 3éves keverék kutyám. A keverék nagyon szelíd mindenkit beenged. A kérdésem h most a kis rotti is ilyen szelíd lesz?
Nekünk is pont ílyen fajta kutyusaink vannak. Egy rotti és egy keverék. Nálunk mind a kettő nagyon szelíd. Sokszor már nekem is kétségeim támadtak affelől, hogy így, hogy is őrzik a házat??
Aztán egy nap idegenek mászkáltak a ház körül. A két kutya ki volt kelve magából. Rohangáltak fel-alá, ugattak ezerrel. Szerintem attól hogy nem vadak, attól még jó házőrzők. Már ha Te ezt szerenéd. Amennyiben még keményebbé akard nevelni, javaslom, hogy vidd el kutyiskolába. Szerintem ott megtanítják azt is, hogy tud igazi őrző védővé válni.
A fajták alapvető tulajdonságai genetikailag kódoltak...nem tanulható.
Felnőtt korban egy őrző-védő akkor is őrzi majd a házat ha egy nyuszi mellett nőtt fel! :)
Nem kell aggódni.
Egyébként ezek a tulajdonságok kutyasuliban erősíthetőek és stabilizálhatóak. A kiképzés (minimum alapengedelmesség) kell is egy rotinak, hogy megfelelően képzett, engedelmes és kezelhető legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!