Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Örökbeadnám a kiskutyám. Mit...

Örökbeadnám a kiskutyám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tudni kell, hogy én mindig is szerettem volna egy kis kutyát, de mivel tömbházba lakunk, soha nem lehetett. Ezen a nyáron, hirtelen mégis beleszöktünk. Nem volt tudatos, és nem is készültünk rá, nem kell megkövezni, belátom felelőtlen döntés volt. Már az elején sokat sírtam, mivel sok baj volt vele és úgy éreztem nem nekem való feladat. Mostmár 6 hónapos, a nagy dolgát nem tudja fent elvégezni, pisilni meg max 1-2x szokott fent. Nehezen tudom magára hagyni, van hogy órákat sír meg ugat. Főleg délután van időm rá, ekkor megtesszük a nagyobb sétát és játszani és tanítgatni is szoktam. Mindent megteszek, és amúgy elég ügyes is, de nagyon megbántam, hogy elhoztuk, mivel nagyon sok időt igényel. Minden nap sírok, nincs időm magamra, a hobbiaimra, tanulni(idén érettségizek), hiányzik a régi életem. Félek örökbe is adni, mert nem akarok felelőtlen gazdi lenni. Mit tegyek?

2020. dec. 11. 20:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, az ilyen embernek semmilyen kutyát, állatot nem kellett volna vállalnia.
2020. dec. 12. 09:48
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, és főleg annak aki motivációt adott és belém verte a lelket. Úgy döntöttünk, hogy mégis megtartjuk bármi áron. Aki pedig felelőtlennek nevezett, remélem most ettől jobban érzi magát :)))
2020. dec. 12. 10:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Bármi áron ne tartsd meg! Ha nem vagy hajlandó normálisan tartani, nevelni, fárasztani, ne tarts kutyát! Se most, se soha többet!
2020. dec. 12. 19:27
 14/15 A kérdező kommentje:
Kedves #13-as ha elolvastad volna amit írtam, rendesen van tartva, minden időm rászánom, játszok vele, tanítom, napi 3x leviszem stb..
2020. dec. 12. 19:42
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

A leírás alapján még szobatisztaságra sem tudtad eddig szoktatni. Márpedig ha ennyi idősen sem szobatiszta, most már csak rengeteg munka árán lenne az.

A leírás szerint szeparációs szorongása is van a rossz neveléstől. Ez szintén olyan, hogy ha ennyi idős korára te nem szoktattad normálisan az egyedülléthez, nagyon sok munka lesz/lenne ennek a megoldása.

És szintén a leírás alapján te nem akarsz ebbe a kutyába munkát tenni. Csak a panasz és hiszti ment, hogy mennyi idődet elveszi, olyan szintig, hogy már utcára akartad hajítani, mint egy megunt szemetet (undorító). Így értelem szerű, hogy még több energiát és időt nem akarsz rá áldozni.

Ha nem vagy hajlandó normálisan nevelni, minek is kell a kutya?

Itt megint csak bebizonyosodik, hogy a felelőtlenül, szaporítótól vett kutyák gazdái egyszerűen jellemzően nem megfelelőek állattartásra!

2020. dec. 12. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!