Szerintetek eltudnék tartani egy kiskutyát?
Sziasztok!
Jelenleg van 75 ezer forintom,havonta 7500forintot keresek kérdőív kitöltéssel,plusz tippmix heti 5-6 ezer ft
Na szóval jövő nyárra szeretnék egy új családtagot,egy Bichon Havanese-t.
Láttam az árakat,kb 100ezer fog maradni,szerintetek elég lesz 1-2 hónapra? Mert utána ösztöndíjt kapok(56ezer)
Szeretnék kérdez Bichon Havanese-al kapcsolatban,ezekre vagyok kíváncsi:
-tartása,nevelése
-szőr tisztítás,ápolása
-lábfürdetés séták után?
-Melyik tápot ajánljátok?
-Ivartalanítás hány hónaposan és miért szükséges?(ha nem muszáj,akkor nem vinném műtétre)
Tapasztalatokat is meghallgatnék szivesen
Előre is köszi mindenkinek🐕
Ha a szüleid is besegítenek.
Orvos, oltások, kozmetika, stb.
Nem két fillér.
Tenyeszto ivartalanitasi kotelezettseggel ad ki kutyat, tehat ha akarod, ha nem, ezt be kell tartanod. Amugy ivarszervi megbetegedesek elozhetoek meg vele, na meg a nem kivant szaporulat. Nem egeszen ertem, hogy havi szinten most mennyid lesz, meg mibol fog maradni 100 ezer, ha most 75 ezred van, a kutya meg 150 ezertol kezdodik, de lenyegtelen. Ezt a havi x osszeget csak a kutyara koltheted? Vagy egyedul elsz ennyibol? Ha az utobbi, akkor nem ajanlom a kutyat.
Tapnak pl acana, orijen, josera, ezek szerintem eleg jok, de a lenyeg a magas hustartalom, tehat nyilvan tobb marka is szoba johet. Ivartalanitas amugy kb 6 honapos kortol mehet.
4-es vagyok.
És ehhez még hozzájönnek a nem várt orvosi költségek, amiket nem látsz előre.
Most miert akarjatok lebeszelni? 5-6 kilos kiskutyarol beszelunk. Miert ne tudna eltartani? Rengeteg csovesnel latom, hogy van kutyajuk ... ok is eltartjak valahogy.
Ha valaki magat ellatja, akkor egy kiskutyat is eltud mellette. Miert ne?
Jövő nyárra 256ezer forint jön össze+75ezer mert ezt leraktam a széfecskémbe.
150ezerért nézegetek,csak kíváncsi voltam/vagyok ti mit gondoltok.😅
Szüleimmel élek,9. Osztályos vagyok,ez a saját havi jövedelmem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!