Ha mindenhol kötelező a póráz, hogy játszik, mozog eleget egy kutya?
A pórázkötelesség általában akkor jön elő, ha egy kutya odarohan bárkihez-gazda szól-nembántcsakjátszaniakar-.
Ha egy kutya letámad egy pórázon sétáltatott kutyát és netán meg is öli.
Mai posztban a facén lovast támadott meg több kutya, a gazdájuktól jó távol és a ló szakadékba esett.
Nálunk a lakótelepen pl vannak nagyobb zöld felületek a házak között.Szoktak megszokott társaságok ott játszani. A kutyák nem mennek rá az elhaladókra, nem mennek távolabb a játszóhelyüktől, nem ugatnak eszeveszetten. Nem is panaszkodik senki rájuk.
Sajnálom a lovast. Sajnos felelőtlen állattartók mindenhol vannak, de a törvény nem tesz különbséget jól nevelt és idióta, vagy vad kutya között, mindnél követeli a pórázt. Ezek szerint csak a szerencsén és jóindulaton múlik, mikor fognak büntetni önfeledten játszó kutyák miatt.
Ha már a lovaknál tartunk, akkor pl Pest megyében számtalan helyen vannak szabadon lovak, szamarak, de még birkák is. Közterületen legelnek, mi már futottunk bele a kicsinyét védő szamárba, aki harapdálta a ruhánkat és lökdösött, félelmetes volt.
A 4-es írja a legjobban, azoknak szokták felemlegetni a pórázhasználatot, aki nem bír a kutyájával normálisan viselkedni. Ha a külváros zöld részein elengeded és folyamatosan figyelsz rád, a kutya pedig engedelmeskedik neked, akkor senkit nem fog zavarni. Nekem is van kutyám, mégis iszonyúan utálom, mikor rám ugrál egy idegen kutyája, de igazából azt is, ha kéretlenül odajön hozzám.
Egyébként nagyon egyszerű a kérdésedre a válasz: veled együtt mozogjon, akkor tökmindegy, van-e rajta póráz. De ez gondolom már probléma, könnyebb tespedni és futtatni a kutyát magad körül, mint neked megmozdulni.
"egy nagy réten mennyi kutyás gyűlik össze és játszanak"
Ezek kutyafuttató területek. Hol laksz, hogy nincs egy olyan rét sem, ahol el lehet engedni a kutyát futkározni? Vagy csak a lakótelep határáig vagy hajlandó elmenni a kutyával és ott nem volt?
Én kifejezetten kutyab.zi vagyok, nekem is van egy németjuhászom, aki szó szerint mindenhova jön velünk.
Láb mellett sétál, minden körülmények között behívható, felszedem utána a szart. Ennek ellenére baromira irritálnak a póráz nélkül sétáltató "ne félj, nem harap!" emberek. Én is utálok szarba lépni a kapum előtt, tegnap egy póráz nélkül sétáló "nembántakutya" border ment neki a kutyámnak.
Szóval igenis, közterületen kelljen a póráz, én is ráteszem, pedig az enyém nem debil.
Ha el akarom engedni, akkor leviszem a vízpartra vagy a mezőre, ott tudunk szaladgálni. Vannak kutyafuttatók is.
Plusz még egy baromi irritáló szokás, hogy bár van járda (Budapest külterület), mégis az úton sétál a kutya, a gazdi meg sipítozik neki, hogy menjen fel a járdára, te meg kerülgesd, hogy ne vasald ki a fekete kutyát este a sötétben, aki a bokor mögül kiszalad eléd az útra vagy eleve ott sétál.
Tizenéve tartok kutyákat, valahogy mindig meg tudtam oldani, hogy a hatalmas mozgásigényű munkavonalas németjuhászaim és a malinoisok is le legyenek mozgatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!