Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha mindenhol kötelező a...

Ha mindenhol kötelező a póráz, hogy játszik, mozog eleget egy kutya?

Figyelt kérdés
Van néhány kutyagyűlölő, aki mindig azt szajkózza, hogy póráz nélkül tilos kutyát sétáltatni! Egy réten, a Hajógyári szigeten, parkban, mindenhol tilos. Akkor naponta több milliós bírságot szedhetnének, elég csak a lakótelepeket megnézni, vagy egy nagy réten mennyi kutyás gyűlik össze és játszanak, mozognak a kutyák. Ezzel mi a baj? Ha nem mozgatsz le egy kutyát, akkor is felelőtlen állattartó vagy, ha szocializálod és játszani viszed, akkor szabályt szegsz...
2020. dec. 2. 12:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
99%
Vannak olyan területek, amik kijelölt kutyafuttató területek. Vidd oda a kutyát, ott játszhat, mozoghat. Egyébként rohadt sok egyéb fárasztási lehetősége van.
2020. dec. 2. 12:40
 2/22 A kérdező kommentje:
Felénk például nincs ilyen terület, egy kis városban élünk. Van az a kutyás, akinek a kutyája egy kertben éli le az egész életét, soha utcára ki nem viszik, más kutyákkal nem találkozik, nem játszik, csak le-föl sétál egész nap és vannak, akik naponta viszik sétálni, játszani a kutyájukat, mert egy kutyának nem elég, hogy a gazdi dobálja a labdát. Imádnak szimatolni, kergetőzni, kint a szabadban egy-két óra naponta és van egy egészséges, boldog, jól szocializált kutyád. Egymást is nevelik.
2020. dec. 2. 12:46
 3/22 anonim ***** válasza:
20%
Akkor messzebb mész vagy kockáztatsz.
2020. dec. 2. 12:53
 4/22 anonim ***** válasza:
88%

A pórázkötelesség általában akkor jön elő, ha egy kutya odarohan bárkihez-gazda szól-nembántcsakjátszaniakar-.

Ha egy kutya letámad egy pórázon sétáltatott kutyát és netán meg is öli.

Mai posztban a facén lovast támadott meg több kutya, a gazdájuktól jó távol és a ló szakadékba esett.

Nálunk a lakótelepen pl vannak nagyobb zöld felületek a házak között.Szoktak megszokott társaságok ott játszani. A kutyák nem mennek rá az elhaladókra, nem mennek távolabb a játszóhelyüktől, nem ugatnak eszeveszetten. Nem is panaszkodik senki rájuk.

2020. dec. 2. 12:55
 5/22 anonim válasza:
29%
én szeretem a kutyákat, de sajnos van velük egy nagy probléma. hogy folyamatosan össze-vissza pisilnek és szarnak. Nálunk is van sok zöld terület és a gyereket nem tudom jó szívvel elengedni semmilyen parkba, erdőútra szaladgálni, mert kutyaszarba lép és azt kellemetlen mosni a cipőről vagy beletenyerelni. Nem tudunk egy jót ernyőt eregetni, mert mindehol a kutyaszar. Az én gyerekeim is be vannak zárva kisméretű játszóterekre, ahol mindenhol kavics van meg műanyag lap, sehol semmi zöld fű. És akármiylen gyönyörű is egy város, csak végigmész az utcáján kutyaszar, kutyapisi bűze, undorító. A kutyapisit összeszedni ugye nem lehet, de minden méterenként hugyoznak, jelölnek a kutyák, főleg ősszel az esős időben, amikor megcsapott a bűze, hát volt hogy majdnem hánytam. Folyamatos gond hova szarassák a kutyát a panelből kilépők, hát a ház melleti kiskertekbe, ahol virágnak kéne illatozni, ehelyett 6-7 óriási kupac szar és ha eladni akarnám a lakásom, ugyan mégis ki akar ilyen helyre menni ahol munkából hazajövet meglátja a lakáskáját és előtte egy halom kutyaszar? Összeszedik persze összeszedik sokan, de épp elég az a sok ember aki nem. Mielőtt valaki összehasonlítaná egy gyerekkel, egy gyerek legalább felnő és nem szarik hugyozik mindenhova. Perferálom ha valaki oylan állatot tart lekitársnak, aki nem zavar másokat a piszkával és bűzével.
2020. dec. 2. 13:00
 6/22 A kérdező kommentje:

Sajnálom a lovast. Sajnos felelőtlen állattartók mindenhol vannak, de a törvény nem tesz különbséget jól nevelt és idióta, vagy vad kutya között, mindnél követeli a pórázt. Ezek szerint csak a szerencsén és jóindulaton múlik, mikor fognak büntetni önfeledten játszó kutyák miatt.

Ha már a lovaknál tartunk, akkor pl Pest megyében számtalan helyen vannak szabadon lovak, szamarak, de még birkák is. Közterületen legelnek, mi már futottunk bele a kicsinyét védő szamárba, aki harapdálta a ruhánkat és lökdösött, félelmetes volt.

2020. dec. 2. 13:03
 7/22 anonim ***** válasza:
92%

A 4-es írja a legjobban, azoknak szokták felemlegetni a pórázhasználatot, aki nem bír a kutyájával normálisan viselkedni. Ha a külváros zöld részein elengeded és folyamatosan figyelsz rád, a kutya pedig engedelmeskedik neked, akkor senkit nem fog zavarni. Nekem is van kutyám, mégis iszonyúan utálom, mikor rám ugrál egy idegen kutyája, de igazából azt is, ha kéretlenül odajön hozzám.

Egyébként nagyon egyszerű a kérdésedre a válasz: veled együtt mozogjon, akkor tökmindegy, van-e rajta póráz. De ez gondolom már probléma, könnyebb tespedni és futtatni a kutyát magad körül, mint neked megmozdulni.

2020. dec. 2. 13:07
 8/22 anonim ***** válasza:
86%

"egy nagy réten mennyi kutyás gyűlik össze és játszanak"

Ezek kutyafuttató területek. Hol laksz, hogy nincs egy olyan rét sem, ahol el lehet engedni a kutyát futkározni? Vagy csak a lakótelep határáig vagy hajlandó elmenni a kutyával és ott nem volt?

2020. dec. 2. 13:16
 9/22 anonim ***** válasza:
95%

Én kifejezetten kutyab.zi vagyok, nekem is van egy németjuhászom, aki szó szerint mindenhova jön velünk.

Láb mellett sétál, minden körülmények között behívható, felszedem utána a szart. Ennek ellenére baromira irritálnak a póráz nélkül sétáltató "ne félj, nem harap!" emberek. Én is utálok szarba lépni a kapum előtt, tegnap egy póráz nélkül sétáló "nembántakutya" border ment neki a kutyámnak.

Szóval igenis, közterületen kelljen a póráz, én is ráteszem, pedig az enyém nem debil.

Ha el akarom engedni, akkor leviszem a vízpartra vagy a mezőre, ott tudunk szaladgálni. Vannak kutyafuttatók is.

Plusz még egy baromi irritáló szokás, hogy bár van járda (Budapest külterület), mégis az úton sétál a kutya, a gazdi meg sipítozik neki, hogy menjen fel a járdára, te meg kerülgesd, hogy ne vasald ki a fekete kutyát este a sötétben, aki a bokor mögül kiszalad eléd az útra vagy eleve ott sétál.

Tizenéve tartok kutyákat, valahogy mindig meg tudtam oldani, hogy a hatalmas mozgásigényű munkavonalas németjuhászaim és a malinoisok is le legyenek mozgatva.

2020. dec. 2. 13:25
 10/22 anonim ***** válasza:
93%
Vannak erre direkt kitalált hosszabb pórázok. (1,5 vagy van még 2 m-es is) Azzal, szabályt sem szegel és nem bírnak belédkötni mert pórázon van a kutya.
2020. dec. 2. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!