Szeretnék kiskutyát és láttam pár gyönyörű, mentett kis husky jellegű kutyát. Viszont nagyon sok rosszat hallottam a fajtáról olyan szempontból, hogy nem tolerálják a macskákat. Sajnos nálunk nem elég, ha a sajátjainkkal vannak csak jóban, de van egy kis kolóniánk (mind tesztelt, élősködőirtott, ellenőrzött cica) és van pár, aki alkalmanként egyszer megjelenik enni, tehát olyan kutya kéne, amelyik a betolakodó cicáknak sem árt. Szerintetek meg lehetne nevelni, vagy inkább mondjak le róla?
Husky munkakutya! Szanhuzo es teherhordo! Nehez lefarasztani ezert szokott rosszalkodni, de ez nem vadaszoszton, hanem energiatultenges.
Husky fegyelmezett kutya ha kézben van tartva, esze agaban sincs olyat tenni amit a gazda nem akar. Megkell nevelni, ki kell farasztani es akkor nincs vele problema … azert nem kell hulyesegeket kitalalni egy-egy kutyáról mert nem ismerik.
Huskyt nem azert nem kellene tartanod mert bantana a macskakat, hanem valoszinuleg nem dolgoztatnad ki a lelket a kutyának, ezert problemas lenne kézben tartani.
2020. nov. 22. 20:05
12/19 anonim válasza:
Szia!
Első kutyának nem ajánlom a huskyt. Nekem most van egy husky, mint 4-ik kutyus. Rettentően sokat kell vele foglalkozni. 2 naponta kell vele sétálni 2-3 óra hosszákat... Stb. De azt most látom, hogy ez után már utána olvastál...
Szóval, nekem volt 4 macskám, amikor hozzám került kölyökkénk a huskym. Hozzá, akartuk szoktatni a cicákhoz, minden nap neveltük, de sajnos nem sikerült. Játszott volna a cicával 4 honaposan, a cica (nem volt hozzászokva a kölyök játékos kutyához), megkarmolta a kutya orrát és olyan gyorsan ráharapott védelemből, hogy a cicának esélye sem volt. Reagálni se volt időm olyan gyorsan történt. Az idegen macskákat is eleve utálja...
2020. nov. 22. 20:09
13/19 anonim válasza:
Itt most nem a szófogadásról, energikusságról és hasonlókról van szó. Egyszerűen nincs olyan kutya, amelyikről biztosan elmondhatnád, hogy nem szed szét egy arra járó macskát, amíg nem vagy otthon.
2020. nov. 22. 20:23
14/19 anonim válasza:
Ezek közül a bernáthegyi szoktatható legjobban a cicákhoz, az egy nagy maci ha következetesen neveled, főleg ha kiskorától hozzászoktatod a macskákhoz.
2020. nov. 22. 20:46
15/19 anonim válasza:
Első kutyának kisebb termetűt javasolnék, vagy ha nagyobb kutyát szeretnél, akkor golden retriever, német juhász, vizsla, border collie. Ezeket a fajtákat könnyebb nevelni valamivel.
2020. nov. 22. 21:20
16/19 anonim válasza:
A kaukazusi az orzovedo.
Az orzovedo az igazi tars,aki mindig a kozeledben akar lenni es figyel teged,varja a parancsaid. Csodas vilag.
Ha kicsi par hetes a kutya,akkor akar egy kau vagy barmelyik kutya szocializalt (hozzaszoktatott es osszebaratkoztatott) lesz a macskakhoz.
A teruletvedest te hatarozod meg: h mit varsz el. Nalunk embert nem enged,allatot beenged. 😁
2020. nov. 22. 22:16
17/19 anonim válasza:
Kau jó kutya, csak szintén első kutyának nem ajánlott. Ha, nincs megfelelően nevelve akár meg is vadulhat. Nem egy esett van, amikor kau támadt a gazdájára stb.
Kérdező, amilyen fajtákat felsoroltál, a bernáthegyi a legalkalmasabb.
Persze, nagy a mozgásigénye, így nagyobb udvarra ajánlott, és sokat kell vele foglalkozni és gondozni a szőrét.
Szóval én őt ajánlom.
2020. nov. 23. 09:52
19/19 anonim válasza:
Akitám van, a saját macskához jól hozzá tudtuk szoktatni, nagyon szereti. Viszont ennek ellenére magas vadászösztönnel rendelkezik, így sosem hagyjuk őket kettesben felügyelet nélkül, illetve - bár még szerencsére nem volt rá példa - sajnos a betévedő idegen macskákért sem tudnék kezeskedni. Ha nem saját, fix macskáitok vannak kérdező, hanem néha betévedő kolónia tagok, akkor én sem javaslom a huskyt egyáltalán.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!