Lehet olyan, hogy a kutya gyomorsav nem nyírja ki a légy lárvákat a kajában és ezek életre kelnek a bélben?
Figyelt kérdés
Néztem a kutya székletét és ilyen kis fehér csontik mozogtak benne, mint amit horgászathoz is használunk. Ilyen légylárva kinézetük volt, talán egy kicsit kisebbek. Vagy ez valamilyen féreg lenne?2020. szept. 18. 21:51
1/10 anonim válasza:
Férges a kutya, vidd orvoshoz ad neki féreghajtót
2/10 anonim válasza:
A légylárva nem ürülékben van,az húsevő.Sebekben,bőr alatt bújnak meg,az sem kevésbé gusztustalan,de a jobbik.
Ezek alighanem fonalférgek vagy valami ilyesmi.Féreghajtót tudsz neki venni.
Célszerű innentől havonta adni neki,a legtöbb gazdi rendszeresen féreghajtózik,hogy elkerülje,hamar össze szedik. :)
3/10 A kérdező kommentje:
Januárban kapott féreghajtót, én azt hittem az legalább egy évig hatásos, akkor úgy látszik nem. Köszönöm a válaszokat!
2020. szept. 18. 22:17
4/10 anonim válasza:
Nem,nagyjából egy hónap alatt kiürül a szervezetből.De ez tabletta függő is.:)
5/10 anonim válasza:
Férges a kutya. Féregtelenítőt kell neki adni, majd két hét múlva meg kell ismételni a kezelést. 3 havonta kell féregteleníteni őket.
6/10 A kérdező kommentje:
Meg is kapta Delhinel Plus flavour tablettákat, 2 hét múlva jön a következő adag.
2020. szept. 19. 13:43
7/10 anonim válasza:
Az is lehet, hogy a kutyagumit beköpte a légy. Sosem lehet tudni.
Én feltételezem a kérdezőről, hogy felismer egy nyüvet/csontit/légylárvát, ki hogy hívja.
8/10 A kérdező kommentje:
Ezek férgek lesznek, ma pont arra mentünk az állatorvos felé ahol tegnap a kutyám barnázott, megnéztem a kulát közelebbről és látszott, hogy a kis izék kimásztak belőle. Már nem mozogtak, most ilyen csepp formát vettek fel és néhány odébb is mászott, már az ürüléktől több centiméter távolságra voltak. A csonti nagyobb, ezek ilyen fele akkorák vagy inkább negyed, így hogy nem mozogtak jobban meg lehetett figyelni őket.
2020. szept. 19. 14:55
9/10 Papucs112 válasza:
Azért illene összeszedni a kutyakakit, pláne ha férges a kutyád.
10/10 A kérdező kommentje:
A házak környékén összeszedem, de ez külterületen van egy töltés oldalában ahol alig járnak ott nem szoktam. Lehet előbb kellett volna gondolkodni, mert így 2 nap után már szanaszét másztak belőle a férgek.
2020. szept. 20. 09:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!