Meg tud barátkozni a husky a cicákkal?
Ha egészen kicsi kora óta együtt van a cicákkal akkor megszokja őket (remélhetőeg).
Nekem tacskóm volt és pici kora óta macskákkal volt körülvéve ezért sose bántotta őket, de mondom, az tacsi volt nem husky💁
A huskynak hatalmas vadászösztönnel rendelkezik.
Olvas utána, jobban a fajtának. Én mindenesetre nem ajánlom a husky macskák mellé. Ismerek vagy 6 husky gazdát, ők például arról szoktak panaszkodni, hogy a kutya megfogja a macskát, stb. És ezt egy huskyknál foglalkozó tapasztalt ember mondta, hogy nagyon nehéz hozzászoktatni ehez a fajtához a cicákat.
#1: A szamojéd például mindenkit imád általánosságban. Nekem pedig nem őrző/védő kutya kellene, hanem egy társ igazán. Szeretnék örökbefogadni, nem venni, viszont a nagy termetű kutyák amik érdekelnek (husky, akita, kaukázusi, bernáthegyi) potenciálisan nagy veszélyt jelentenek az itteni cicákra. Szobacirkálót viszont nem szeretnék.
Akkor veszett ügy és inkább ne legyen?
Kezdetektol szoktatni kell a macskahoz, folyamatosan figyelmeztetni kell, hogy a cica barat es nem bantjuk. Neveles kerdese az egesz.
Nekem kajom van es tokeletesen kijön a macskakkal, utcai cicákkal is es a videki macskakkal sincs semmi baja.
Sosem engedtem, hogy csak gondolatban is rainduljon a macskara, ha latom, hogy a macskaval foglalkozik folyamatosan visszafogottsagra intem. Sosem engedtem, hogy semmilyen allatra ragerjedjen. Senkit nem banthat es kesz. Jelzi a sunit, de nem bantja … kiszurja a mokust, de nem probalja elkapni … nezi a madarakat (egyedul a varjukat engedem kergetni).
Huskyt nem lesz egyszeru gatyaba razni, de ha megneveled semmi gondod nem lesz vele.
Alapvetően nem volt még kutyám. Sok dolgot lehet tanulni a kutyasuliban, meg az oktató is biztos tud segíteni, de ha ilyen nehéz megnevelni őket, akkor nem fogom veszélyeztetni a többi állatot itt.
Aztán majd meg látom,lesz-e bármilyen kutyám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!