Ez a dominancia jele? Hogy lehetne leszoktatni?
Egy kis westie szuka kutyánk van már 5 éve. Viszont most lett egy nagy német juhász kutyánk, aki kan. Nagyon jól megvannak, ám mikor a nagy kutya rá rakj a mancsát a kicsire, a kis westie rögtön elkezd vicsorítani, és ágaskodni. Azt olvastam, hogy ez a dominancia jele. Le lehet erről szoktatni? Ivartalanítani fogjuk a német juhászt, akkor meg fog szűnni, ez a "szokása"?
Ha már itt tartunk, a kan ivartalanításról is tudnátok véleményt, tapasztalatot írni?
Köszönöm! :D
Én meg azt nem látom, hogy ki írta, hogy ez vicces? Szelektálnia kellene az oldalnak a válaszadókat...
Kérdező! A westie-re írod, hogy azt olvastad, hogy ez a dominancia jele? Mert amit a juhász csinál is lehet az!
Mióta vannak együtt? Mivel azt írtad most lett a németjuhász, így szerintem még most vívják a szokásos harcokat és rövid időn belül el fogják dönteni ki a góré!:) Addig ezek a csipkelődések pedig természetesek.
Igen dominancia jele, a kicsi csak önvédelemből szól neki hogy hé ezt ne!
Tiltani kell az nj-nek ha rámászik rámancsol stb, mert ha nem, akkor a kisebb fog a sarkára állni, és ebben meg is sérülhetnek.
Dehogy is dominancia :) Kiskutya hatarserto probalkozasok … magyarul: a kiskutyak a méretüknél fogva es ertheto modon ovakodnak a nagy kutyától. Szeretnek tudni meddig mehetnek el, hol a hatar es ezert cirkuszolnak. Mi emberek eszre sem vesszuk mi tortenik valojaban, mindenki azt hiszi csak kis idegbeteg a pici. A kutyak viszont tok egyertelmuen igy kommunikalnak egymással.
Egy falkaba tartozo kutyak ekkora különbséggel nem dominaljak egymást.
El is felejtettem a kerdes masodik reszet:
Ivartalanitas: meg kell csinaltatni ez nem vitas. Gazdinak nagyobb problémát okoz mint a kutyának, a kutya ket nap múlva mar csak a nyakan levo serblitol erzi magat rosszul. Ivartalanitas utan a kutya nyugodtabb, kezelhetobb es nevelhetobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!