Ha most ivartalanítom, segíthet a helyzeten?
A kutyák morgással is kommunikálnak, nem jelenti azt egyből, hogy szét akar tépni valakit. Lehet, hogy sok volt neki a másik kutya, esetleg tartott tőle, és így jelezte, hogy elég.
Szerintem ha figyelsz rá, szépen, következetesen neveled, esetleg suliba is mentek nem lesz semmi gond, hiszen ahogy írtad szocializálod is.
Milyen fajta kutya egyébként? Vannak fajták, akik természetüknél fogva kevésbé jönnek ki jól másokkal, de ott is lehet ezen dolgozni.
Én a teljes kifejlődés előtti ivartalanítást nem támogatom, a csontok növekedése miatt pl. nagyon fontosak a hormonok, a túl korai ivartalanítás a diszplázia esélyét is növelheti. De ezek szerint te is tájékozódtál már a dolog káros hatásairól, ha eleve így tervezted.
A viselkedési problémákat egyébként sem oldja meg mindig a műtét, esetleg segít kezelhetőbbé tenni a kutyát, de mindenképp szükség van megfelelő nevelésre, foglalkozásra is.
Sok sikert, most kamaszodik, valószínűleg próbálgatni fogja a határait, és amint más kutyák is kezdik felnőttként kezelni lehet, hogy lesz pár konfliktus, de ha ügyesen és tudatosan kezelitek ezzel nincs probléma.
A kutya több mint egy éves, itt azért már nem nagyon beszélünk túl korai ivartalanításról.
Én a helyedben vinném, ivartalanítás után a kutyaiskola is könnyebb lesz.
soha nem késő ivartalaníttatni.
A kutyusunkat 8 éves korában ivartalanították, mivel prosztata gondjai voltak.
Nehogymar amiatt ivartalanitad,h epp nem volt szimpi neki egy masik kutya. Neked mindenki szimpatikus?? Mindenkivel baratkozol?? Na ugye,higy nem... Ha kivesszuk a petefeszked fogsz pitizni mindenkinek?? Nem.
Kutyaknal is van szimpatika meg dominancia. A dominanciat nem csokkenti az ivartalanitas. Ket dominans kutya azonos nembol nem jon ki. Jarj suliba vele,ha teheted. Meg tanuld olvasni a testbeszedjuket es ugyanigy idoben tovabbmenni a kutyaddal. Most is szepen megoldottad a szitut.
En a szabadon engedett extra dominans kan kutyam mindig visdza tudtam hivni ilyen szitukbol es nem lett verekedes. De idaig el kell jutni. Futni jartam vele-lenyeg,h o fusson es az energiaja le legyen vezetve. Kerti labdazas nem lesz eleg.
A dominansabb kutyakkal tobbet sportolunk es 1-1 kutyahoz engedjuk oda,nagyobb tarsasagba nem megyunk.
Nem kell egybol lehulyezni a masikat azert mert nem a szajizunk szerint valaszolt. Neki ez a velemenye masnak meg mas. Majd a kerdezo eldonti, hogy kinek a valaszat fogadja el.
Szerintem ha nem akarod kesobb paroztatni a kutyad, akkor erdemesebb ivartalanittatni. Ennyi. Nem kell ezt tullihegni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!