Staffbullnak kölyökként tényleg minőségi tápot kell adni, nem ehet barfot?
Azt olvastam több helyen, hogy legalább kölyökként minőségi kutyatápra van szüksége, hogy a nagyon erős, kötött izomzata és csontozata megfelelően kifejlődhessen. A későbbiekben nem érzékeny a táplálékára.
Én viszont barf szerint szerettem volna a kezdetektől etetni.
Akkor szerintetek mivel teszek jobbat Neki? Barf a kezdetektől, vagy 1,5-2 évesig táp(és milyen lenne a legjobb Neki?) és utána barf?
Staffbullnak.
Úgy értettem, hogy áldozat, hogy mire kitalálok mindent, hogy hogy tegyem a barfot 150%-ossá, mint amilyen a táp.
"Össze kell barátkozni egy hentessel" 😂😂 Bocsika, antiszoc vagyok, ezért is veszek kutyát 😀 De az ötletért kaptál egy piros pontot(zöld mancsot) 😳
Akkor még ott van a prey módszer is, sokkal egyszerűbb, mint a barf.
Én prey módszer szerint etetek.
Prey. Nyers hús kizárólag. Minél nagyobb darabokban, akár egészben. Hús, csont, belsőség. Néha lehet adni kis ballasztot (tészta, rizs, maradék).
12 éves kutyámnak még mindig tökéletesek a fogai, mivel egész életében használta. A marhacsontot mai napig kettétöri. A tápos kutyák foga sokkal hamarabb tönkremegy.
A régiek így etettek. Régen a kis komondoroknak pl. felkötötték olyan magasra egészben a húst, hogy kétlábon érjék csak el, és tépniük kelljen belőlük. Azért volt olyan erős harapásuk. Manapság a pitesek szokták hasonlóan edzeni a kutyáikat, csak ők nem kajával, hanem lógatják. De az elv ugyanaz.
Szia!
Én barfozok, ajánlani tudom kölyökként is. Sokkal szebb lesz barf mellett a kutya mint táppal. A prey a teljes állatotos etetést jelenti arányokban ha magadnak akarod össze állítaní így néz ki: 80% csont mentes hús 10% belsőség 10% csontos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!