Staffbullnak kölyökként tényleg minőségi tápot kell adni, nem ehet barfot?
Azt olvastam több helyen, hogy legalább kölyökként minőségi kutyatápra van szüksége, hogy a nagyon erős, kötött izomzata és csontozata megfelelően kifejlődhessen. A későbbiekben nem érzékeny a táplálékára.
Én viszont barf szerint szerettem volna a kezdetektől etetni.
Akkor szerintetek mivel teszek jobbat Neki? Barf a kezdetektől, vagy 1,5-2 évesig táp(és milyen lenne a legjobb Neki?) és utána barf?
Staffbullnak.
A kutya etetese az nem egy vallas. Ahany haz, annyi szokas. Idovel ugy is kialakul, hogy mit szeret a kutyusod, mitol erzi jol magat … a szekletebol is latszik, hogy minden rendben van-e az emesztessel.
Barf, hazikoszt vagy tap … akar vegyesen is mehet, nem kell ezt tulmisztifikalni. Olyat adjál a kutyádnak amitol szemmel lathatoan jol erzi magat.
Én nem etetném táppal, és semmilyen más kutyát se, mert tele vannak olyan dolgokkal ami egy kutya számára teljesen felesleges. Szerintem a legjobb
egy kutyának az, ha főznek neki, vagy ha barfozik. Szerintem ha a sbt-re igaz ez a dolog, akkor majdnem minden bullra az lenne, de én ilyet még bullos gazdiként sosem hallottam egyébként.
Attól függ, mekkora. Anyatejről nyilván ne a 2 kilós csontos húst rakd elé, de ezt nyilván tudod. Szerintem érdemes szépen fokozatosan elkezdeni a barfot, mert később lehet, nehezen állna át arra.
#5: Pont ezaz, a tápban minden megvan, teljesértékű, 100%-os. Azzal tuti nem lesz hiábya. Ellenben a bsrfot igen könnyű elrontani. Meg a tápokban vannak olyan összetevők, amiket Te nemigen tudsz megadni Neki barffal.
Na mindegy, majd még eldől, beszélek állatdokikkal, tenyésztővel stb.
Teljesértékű? Marketing szöveg. :)
A tápok soha nem láttak rendes húst. A legtöbb hús, ami van bennük, azok döglött (értsd: nem levágott, hanem elhullott) állatokból van. Ezen kívül ami még van bennük, az szőr, toll, bőr, csont, szaru ledarálva. Ezek után hozzáadják a mesterséges táplálékkiegészítőket, amiknek egy részét a kutya szervezete csak részben tudja felhasználni (szemben azzal, amikor normális kajával eteted és abból vonja ki a természetes ásványi anyagokat, vitaminokat).
Pont hogy a sok táppal etető miatt van annyi allergiás, beteg kutya. De etessétek "nyugodtan" tovább vele a kutyáitokat.
Amúgy nagyon egyszerű példa. Tápos csirke vs tanyasi csirke.
Gondolom de a szupermarketes 200ft/kg-os tápokról beszélsz
Egy minőségi táp húst tartalmaz, összetevőknél is az van írva(oda meg ugye nem írhatnak akármit)
Egy jó táp 70% húst és 30% gyümölcsöt/zöldséget tartalmaz ami legjobb tudomásom szerint egyezik a BARF étrenddel
Az allergia egyébként elég valószínű, hogy a tápos állatoktól alakult ki de mégis honnan tudna mindenki tanyasi csirkéket beszerezni?
Nem, nem csak azokról. Hidd el, a prémium tápok sem látnak igazi, minőségi húst. Elhullott állatok tetemei. Az emberi fogyasztásra alkalmas húsokat embereknek árulják jóval drágábban.
A tápokat meg telenyomják ízfokozóval.
Na jó ..
Akkor barf lesz és keresek biztonságos, minőségi húsforrást ..
És mellé kiegészítők .. Leginkább természetes, szóval gyógynövények stb ..
Köszi mindenkinek. Meggyőztetek, hogy áldozzak a barfra ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!