Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért támadnak meg a kutyák?...

Miért támadnak meg a kutyák? Ez valami átok?

Figyelt kérdés

Még alig tudtam járni, amikor a saját kutyánk(orosz agár) rám morgott és támadni készült. Szüleim ezután elajándékozták. Utána volt több kutyánk is, de mindig mamámnál(mi akkor még lakásban laktunk) tartottuk és tőlük nem féltem. Aztán egyik biciklitúra alkalmával futott utánam egy kóbor kutya és a bokámhoz kapott. Kb 5 éves lehettem. Nem sokkal később elmentem biciklizni az unokatestvéreimmel. Olyan 9 lehettem, amikor egy habzó szájú kóbor kutya kezdett el minket üldözni. Nagyon féltem.

Majd ahogy kertes házba költöztünk lett egy spánielünk. Épp hazafelé tartottunk a sétából, amikor az egyik szomszéd nagy kutyája kiszabadult és megtámadta a mi kutyánkat. Átharapta a fülét és alig bírtam kimenekíteni. Közben attól is féltem, hogy nekünk támad. Azóta ha meglátok egy kutyát, vagy elmegyek egy kutyás ház mellett, elsápadok és az ájulás kerülget. Már épp kezdtem volna leküzdeni a félelmemet, amikor hazafelé megtámadott egy pitbull. Habzott a pofája és rám akart ugrani. Én a táskámmal próbáltam távol tartani és sikítoztam, de nem volt senki a közelemben. Végül 15 perc után egy néninek sikerült lefoglalnia. Mondta, hogy fussak. Napokig nem mertem kimenni az utcára. Nem sokkal később elmentem vásárolni és egy kis termetű kutya futott felém. Irreális félelmem volt tőle és inkabb elkerültem az egész környéket. A legutóbbi eset pedig úgy nézett ki, hogy egy kutya kirohant az utcára es a kocsinkat ugatta meg, amivel éppen leparkolni készültünk. Ugatott, követett, ránk akart támadni. Olyan volt mint Cujo. Csak úgy nyugodtam meg, hogy végül kilóméterekkel arrébb parkoltunk le. Már nagyon nem szeretem a kutyákat. Ha megyünk valakihez akinek kutyája van, akkor is kínszenvedés atjutni közöttük. A sajátunkban sem bízom. Félek, hogy megkattan és megtámad. És ami a legrosszabb, hogy nem merek egyedül kimenni sétálni/futni

. Kardiózni szeretnék, de mindig meg kell kérnem egy családtagomat, hogy jöjjön velem, mert félek. És ők se érnek rá mindig. Ráadásul nem lehetnek ott mellettem allandoan, hogy megvédjenek a kutyáktól. Nem tudom mit tehetnék. Úgy látszik gyűlölnek az állatok. (A változatosság kedvéért múltkor egy nagy gyík támadott meg az állatkertben.)

2020. okt. 23. 12:02
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
63%
Agresszív fajTA (merthogy a faj az maga a kutya, a fajta a fajon belül van) még mindig nem létezik. A bullok semmivel nem agresszívabbak mint bármelyik másik fajta, csak mivel erősebbek, ezért nagyobb baj van belőle ha nincs velük foglalkozva.
2020. okt. 23. 18:16
 22/28 anonim ***** válasza:
43%

#21 moszkvai őrkutya...

Csak egy példa az agresszívabb kutyafajtára.

Ezen kívül persze vannak mint egyének rosszabb és jobb természetű kutyák.

Ez nem mindig gazdifüggő.

Imádom a kutyákat nekem is van kettő, jófej kutyám, de tisztában vagyok vele, hogy egyes kutyáknak nem ilyen jó a természete.

2020. okt. 23. 18:26
 23/28 anonim ***** válasza:
89%
22-es tévedsz … a moszkvai orkutya pont olyan tipus, aki konnyen kezelheto. Eleve ugy tenyesztettek ki, hogy a mindekori kisktonak tudjak iranyitani oket. Az, hogy vad is tud lenni? Persze! Ez a dolga, de ettol nem a kutya vad, csak gyilkol ha ezt az utasítást kapja.
2020. okt. 23. 19:29
 24/28 anonim ***** válasza:
44%

Aha.... kutyák még maguktól sosem gyilkoltak.

Egy, kutyaiskoláztatott kutyáknál is fordult elő, kettő a vad kutyák nem egyszer öltek embert.

2020. okt. 23. 20:21
 25/28 anonim ***** válasza:

Ezt nem is tagadta senki, nyilván ölt már kutya embert, ez tény. Én arról beszélek, hogy ez nem fajtafüggő.

Egyébként úgy mellékesen megjegyezném, hogy én simogattam már olyan kutyát, aki ölt embert, és egyáltalán nem volt agresszív. Sőt, még ő tolta oda a fejét a simiért. Az egyik legnyugisabb kutya volt, akivel valaha találkoztam.

2020. okt. 23. 20:28
 26/28 anonim ***** válasza:
44%

Nem mondtam hogy csak fajtától függ, de a vajtáknak tagadhatatlanul vannak rá jellemző személyiségjegyeik.

Ijen az agressziótüra, vagy támadásra való hajlam, a vadászösztön, a békesség, családbarátság stb...

Miért kell azon megsértődni, hogy bizonyos fajok agresszívabbak?

Vagy csak a pozitív jelzőkről szabad beszélni?

Az ferdítés.

2020. okt. 23. 20:35
 27/28 anonim ***** válasza:
44%

Még mindig nincs agresszív fajTA. Amelyik kutya agresszív, azt az ember tette azzá. Például a harcikutyák. Direkt hergeli őket az ember, és szó szerint tanítva vannak a támadásra. De ők például csak kutyákkal agresszívak, mert a ringben is embernek kell szétszedni őket, az ember vezeti, így rá nem jelenthet veszélyt. Ez genetika és nevelésfüggő, nem fajtafüggő. Akkor hajlamos agresszióra neveléstől függetlenül egy kutya, ha a felmenői között agresszív kutyák vannak. Mert sajnos léteznek olyan emberek (pl pont a viadalosok), akik direkt a legagresszívabb egyedeket szaporítják, hogy minél jobban támadni akaró kutyát hozzanak létre. És elmondom neked hogy ezt bármelyik fajtával meg lehetne csinálni, csak nyilván a nagyobb, erősebb kutyákkal csinálják.

Tehát nem, a fajta még mindig nem agresszív, a kutya az.

2020. okt. 24. 07:51
 28/28 anonim ***** válasza:
63%

Agresszívabb nem agresszív.

Már értem miért ellenkezel annyira, mert nem megy a szövegértés.

Agreszívabbként, és agreszióra hajlamosabb ként hivatkoztam a kutyafajtákra...

Ettől még nem csak az ember miatt ölnek bizonyos kutyák.

Szóval nem kéne a kérdezőt hibáztatni, hogy biztos a viselkedésével érte el hogy morognak rá a kutyák.

2020. okt. 24. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!