Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért támadnak meg a kutyák?...

Miért támadnak meg a kutyák? Ez valami átok?

Figyelt kérdés

Még alig tudtam járni, amikor a saját kutyánk(orosz agár) rám morgott és támadni készült. Szüleim ezután elajándékozták. Utána volt több kutyánk is, de mindig mamámnál(mi akkor még lakásban laktunk) tartottuk és tőlük nem féltem. Aztán egyik biciklitúra alkalmával futott utánam egy kóbor kutya és a bokámhoz kapott. Kb 5 éves lehettem. Nem sokkal később elmentem biciklizni az unokatestvéreimmel. Olyan 9 lehettem, amikor egy habzó szájú kóbor kutya kezdett el minket üldözni. Nagyon féltem.

Majd ahogy kertes házba költöztünk lett egy spánielünk. Épp hazafelé tartottunk a sétából, amikor az egyik szomszéd nagy kutyája kiszabadult és megtámadta a mi kutyánkat. Átharapta a fülét és alig bírtam kimenekíteni. Közben attól is féltem, hogy nekünk támad. Azóta ha meglátok egy kutyát, vagy elmegyek egy kutyás ház mellett, elsápadok és az ájulás kerülget. Már épp kezdtem volna leküzdeni a félelmemet, amikor hazafelé megtámadott egy pitbull. Habzott a pofája és rám akart ugrani. Én a táskámmal próbáltam távol tartani és sikítoztam, de nem volt senki a közelemben. Végül 15 perc után egy néninek sikerült lefoglalnia. Mondta, hogy fussak. Napokig nem mertem kimenni az utcára. Nem sokkal később elmentem vásárolni és egy kis termetű kutya futott felém. Irreális félelmem volt tőle és inkabb elkerültem az egész környéket. A legutóbbi eset pedig úgy nézett ki, hogy egy kutya kirohant az utcára es a kocsinkat ugatta meg, amivel éppen leparkolni készültünk. Ugatott, követett, ránk akart támadni. Olyan volt mint Cujo. Csak úgy nyugodtam meg, hogy végül kilóméterekkel arrébb parkoltunk le. Már nagyon nem szeretem a kutyákat. Ha megyünk valakihez akinek kutyája van, akkor is kínszenvedés atjutni közöttük. A sajátunkban sem bízom. Félek, hogy megkattan és megtámad. És ami a legrosszabb, hogy nem merek egyedül kimenni sétálni/futni

. Kardiózni szeretnék, de mindig meg kell kérnem egy családtagomat, hogy jöjjön velem, mert félek. És ők se érnek rá mindig. Ráadásul nem lehetnek ott mellettem allandoan, hogy megvédjenek a kutyáktól. Nem tudom mit tehetnék. Úgy látszik gyűlölnek az állatok. (A változatosság kedvéért múltkor egy nagy gyík támadott meg az állatkertben.)

2020. okt. 23. 12:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
88%

Ilyenek mindenkivel történnek élete során. Én is fel tudnék sorolni legalább ennyi esetet, a szemöldököm pl egy részen nem nő, mert gyerekkoromban kiharapott belőle egy darabot egy tacskó.

De mégis imádom a kutyákat, el sem tudom képzelni nélkülük az életem.

Ha mindenki ilyen lenne akkor senki nem merne semmit csinálni. Pl a múltkor majdnem karamboloztunk, mindenkinek voltak már meleg helyzetei, akkor senki nem merne többé autóba ülni. Kb mindenki szorult már be liftbe, akkor abba sem szállna senki, mindenki nyelt már félre falatot, ha úgy gondolkodnának mint te akkor rég kihaltunk volna mert senki nem merne többé enni, satöbbi.

Szakembert ajánlanék.

2020. okt. 23. 13:25
 12/28 anonim ***** válasza:
47%
10! "Habzó szájú pitbull...8-as ugye te se gondolod ezt komolyan?" Ha most el is olvasod a 8-as kommentet: "...habzó szájú kóborkutyák ..."-rol van szo!! és egy szoval sem irta, hogy a kobor kutyák mind pittbullok!
2020. okt. 23. 13:32
 13/28 anonim ***** válasza:
83%
Megérzik ha félsz tőlük, ennyi. Kóbor kutyával szemben közömbösnek kell lenni. Rájuk se kell nézni, mintha ott sem lennének. Tuti recept ;)
2020. okt. 23. 13:34
 14/28 anonim ***** válasza:
0%

Lehet cigány szagod van. Nem rasszizmusból de a kutyák érzékenyek a szagokra, minden ember egyedi szagmintát hordoz magában, és a kzüutyák köztudottan a cigányokra és a postásokra morognak leginkább.

A postásokra annak okán hogy sok dologgal érintkezik, sok szagmintát vesz fel, a cigányokra saját illatuk okán.

Van cigány barátom, egyedül őt nem bírja a kutyám.

2020. okt. 23. 14:12
 15/28 anonim ***** válasza:
12-es olvasd el a 8as kommentjét mégegyszer.. pitbullt említ a habzó száj meg időzőjel... 🤦
2020. okt. 23. 14:17
 16/28 anonim ***** válasza:
94%
Amikor ez ember fél, akkor a mellékvesék hirtelen adrenalint bocsájtanak ki a vérbe, ami a verejtékben is kiválasztódik, az adrenalin szagát érzik meg a kutyák. A menekülő prédaállattal is ez a helyzet.
2020. okt. 23. 14:19
 17/28 anonim ***** válasza:
45%

Egy kutya NEM támad ok nélkül! Vagy te hergeled őket, vagy csak beképzeled.

A habzó szájú kutya meg valószínűleg veszett volt... bár kicsit zavaros, hogy miért nem vitték kórházba...

2020. okt. 23. 14:26
 18/28 anonim ***** válasza:
71%

A gazdát kéne lelőni, nem a kutyát. Bullos gazdiként kezd kilenni a kerekem attól, hogy soha nem a kutya a hibás, kivéve ha bull. Készülj fel, nagy újdonságot fogok most mondani: agresszív kutyánál soha nem a kutya a hibás, hanem az, aki agresszívvé tette. Ha törpepincsi "támadott" (mindjárt kifejtem) volna a kérdezőre, fogadjunk hogy senki nem akarná lelőni.

Egyébként meg ezt írták előttem is, de erősen kétlem hogy amit a kérdező támadásnak titulál, az tényleg az is volt. Ha egy kutya agresszív vagy veszett és ténylegesen támadni akar, az fog is, és hidd el hogy nem a szomszéd mari néni fogja megakadályozni. A bullok nagyon erős izomzatú és akaratú kutyák, és ismétlem, ha egy kutya támadni akar, ott elég kevés esély van arra, hogy valaki lefoglalja. Ez minden kutyára igaz, de hogy az öreg néni nem fogja a ténylegesen habzó szájú pitet lefogni, az hétszentség.

Egyébként meg szerintem mind rájöttünk, hogy a kérdező annyira fél a kutyáktól, hogy minden kutya minden mozdulata mögött rossz szándékot lát. Eléggé el lettek itt túlozva azért a dolgok, például a cujos eset. Hagyjuk már, hogy a kutya ugrált a szélvédőn meg betörte a kocsi ablakait :D

2020. okt. 23. 14:30
 19/28 anonim ***** válasza:
Kamu kerdes mar megint.
2020. okt. 23. 14:43
 20/28 anonim ***** válasza:
33%

Akik szerint kutya nem támadhat oknélkül teljesen meg vannak huzatva?

Nem egy egygazdás, egy családos kutya faj van, ami elég agresszív hajlamú.

A kutyák sem angyalok.

Veszetség meg magyarországob nincs.

2020. okt. 23. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!