Elronthattam valamit? Vagy "elég" lesz ezentúl jobban figyelnem?
Két sportstaffom van. Egy felnőtt szuka, és egy 4 hónapos kan kölyök. A szuka jól szocializált, emberekkel, más kutyákkal is nagyon jól elvan. A kicsit is ugyanígy hordom emberek, és kutyák közé. Nyugodt, kiegyensúlyozott kölyök, ő is kijön a kutyákkal is, viszont nem adja meg magát, mint a szuka. A mai sétánál egy idegen kutya rámorgott a szukámra, erre a kis kan kölyök nekiesett az idegen kutyának. Ezután a szuka is beszállt, de rögtön leállítottam őket.
Elrontottam a nevelésben valamit, vagy a "vérükben van a harc", és elég, ha jobban odafigyelek rájuk?
hát staffom még nem volt... de az álomkutya! Nem nehéz fenntartani a két kutyát?:O Kint vagy bent tartod őket? Nem küldenél mail-ben 1-2 képet róluk?!:D
Hát valószínűleg igen, a pici még kicsi nem tudja mi hogy van ilyenkor... főleg kan. Kölyökkoromban a szuka kutyánk volt ilyen, hogy a házon belül ugatott, de az utcán meg megadta magát... a kan kutyánk, meg midnenhol harcias... nagyon okos szép ügyes bátor minden tökéletes benne... De, ha azt érzi hogy én, vagy ő kicsit is veszélyeztetve van akár kutya akár ember által egyből jelzi h ő támad ha kell:) De első szóra egyből csendben marad, de minden rezzenésre figyel. Igaz, hogy "csak" egy németjuhász, de tiszteletet szokott parancsolni:)
Szerintem az előző válaszoló félreértette: nem a szuka védte a kicsit, hanem a kölyök támadott.
Ők ketten már egy falka. És falkaként viselkednek. Ha legközelebb is ilyen lenne, a kicsit még akkor állítsd le, mielőtt támadni tudna. Ő még nem tanulta meg a közömbösséget és ezzel a nagy is úgy érzi, hogy ez elfogadható. Biztosan meg fogod tudni oldani.
00:10!
A szukát bent tartottuk 10 hónapos koráig, aztán kiszoktattuk. Kint jobban elvan. Rajta meg is látszik, hogy "szobakutya" volt, olyan kis tutyimutyi. :) Így már ketten vannak kint. Fenntartani nem könnyű őket, bár nem is olcsó tápot kapnak, nem akarunk rajtuk spórolni.
Holnap küldök róluk képeket!
A német juhász is nagyon szép és okos kutya! :)
Nem vagyok a fajta ellen (bár én spec. nem tartanék) de őket keményen kell fogni tényleg.
Ha egy ilyen kutya támad, sokkal nehezebb megfogni, és sokkal komolyabb sérülést tud okozni a másiknak.
Egy kan kutyáról van szó, aki szép lassan ivaréretté válik. A kutyák egymás között is felállítják a rangsort, és lehet, hogy a Te kölyök kutyusod is próbált felül kerekedni.
És amit a többiek is írtak, itt már egy falkáról van szó, tehát védeni fogják egymást.
Nevelgesd sokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!