Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez most mi a Jófogáson?

Ez most mi a Jófogáson?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A meglévő kutyánk mellé szeretnénk majd egy kiskutyát. A fajtája teljesen mindegy, a lényeg az volt, hogy nagytestű legyen, onnan meg hogy milyen keverék az nem számít.

Olyan kutyát keresünk, aki beleillik az életvitelünkbe, sokat megyünk kirándulni, utazunk, sétálunk, így fontos, hogy aktív legyen és bírja az egésznapos túrákat.

Még csak tervben van, nem SOS, de gondoltam szétnézek a Jófogáson, hátha találok olyat, amelyikbe azonnal beleszeretünk.

Feltűnt, hogy a kutyák 90%-a fajtatiszta jellegűként van hirdetve (még azok is, amelyek pl.németjuhász labrador keverékek) és ingyenesnek van hirdetve.

Nem vagyok fillér...szó, alap, hogy az oltások árát kifizetem, egészséges, oltott kiskutyát szeretnék. Amikor ráírtam egy hirdetőre, akkor mondta, hogy 70.000 forint a kiskutya. Megkértem, hogy bontsa le mi van az árban, ő meg azt válaszolta, hogy "mert fajtatiszta a kutya". Törzskönyve ugyan nincs, szűrések nincsenek, de annak néz ki, szóval az.

Szóval rájöttem, hogy ugyanúgy hirdetnek szaporítók az oldalon mint azelőtt, csak cselesek, mert keverékként tüntetik fel, aztán amikor valaki rájuk ír, akkor kiderül, hogy amúgy pénzbe kerül.

Nem sajnálom a pénzt a kutyára, de akkor ennyi erővel rádobok még pár 10.000 forintot és veszek egy rendes tenyésztőtől, a mostani kutyám is onnan van.

Nem értem ezeket a szankciókat az oldalon, mi értelme van a szaporítók ellen harcolni, ha utána nem ellenőrzik és ugyanúgy tele van az oldal szélhámosokkal?

2020. okt. 13. 08:54
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Nálunk nem csappant meg sajnos, én pont szétnéztem a kerületben, van olyan aki kétfajta kutyát is "tenyészt". Már sokan úgy csinálják, hogy oltva, féreghajtva, chippelve és szerződéssel adják a kutyákat prémium tápon nevelve, elkérnek érte 100.000-150.000 forintot, aztán se törzskönyv, se bejegyzett tenyészet, se szűrések, semmi.
2020. okt. 14. 08:55
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Elég hülyén hirdetnek az tuti. Van hogy a hirdetésbe beleírják konkrétan hogy ingyen elvihető, felhívom : 70-150e.
2020. okt. 14. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!