Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez most mi a Jófogáson?

Ez most mi a Jófogáson?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A meglévő kutyánk mellé szeretnénk majd egy kiskutyát. A fajtája teljesen mindegy, a lényeg az volt, hogy nagytestű legyen, onnan meg hogy milyen keverék az nem számít.

Olyan kutyát keresünk, aki beleillik az életvitelünkbe, sokat megyünk kirándulni, utazunk, sétálunk, így fontos, hogy aktív legyen és bírja az egésznapos túrákat.

Még csak tervben van, nem SOS, de gondoltam szétnézek a Jófogáson, hátha találok olyat, amelyikbe azonnal beleszeretünk.

Feltűnt, hogy a kutyák 90%-a fajtatiszta jellegűként van hirdetve (még azok is, amelyek pl.németjuhász labrador keverékek) és ingyenesnek van hirdetve.

Nem vagyok fillér...szó, alap, hogy az oltások árát kifizetem, egészséges, oltott kiskutyát szeretnék. Amikor ráírtam egy hirdetőre, akkor mondta, hogy 70.000 forint a kiskutya. Megkértem, hogy bontsa le mi van az árban, ő meg azt válaszolta, hogy "mert fajtatiszta a kutya". Törzskönyve ugyan nincs, szűrések nincsenek, de annak néz ki, szóval az.

Szóval rájöttem, hogy ugyanúgy hirdetnek szaporítók az oldalon mint azelőtt, csak cselesek, mert keverékként tüntetik fel, aztán amikor valaki rájuk ír, akkor kiderül, hogy amúgy pénzbe kerül.

Nem sajnálom a pénzt a kutyára, de akkor ennyi erővel rádobok még pár 10.000 forintot és veszek egy rendes tenyésztőtől, a mostani kutyám is onnan van.

Nem értem ezeket a szankciókat az oldalon, mi értelme van a szaporítók ellen harcolni, ha utána nem ellenőrzik és ugyanúgy tele van az oldal szélhámosokkal?

2020. okt. 13. 08:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%

10:

Ez nagyon nagyon függ attól,hogy milyen ember dolgozik a gyepin,meg attól is,hogy melyik kutya hogyan kerül oda (leadják,és mesélnek is róla,vagy találják valahol),úgyhogy szerintem érdemes elmenni és személyesen érdeklődni (vagy ha van facebookos oldal,akkor azt figyelni).

2020. okt. 13. 10:19
 12/22 A kérdező kommentje:
Szerintem is attól függ, hogy ki dolgozik a gyepin. Anno még a sintérek tartották rendben a gyepmesteri telepeket, kb felért egy horrorral, sajnos volt szerencsém látni. Ma már normális emberek dolgoznak a legtöbb helyen, foglalkoznak is a kutyákkal, ismerik is őket. Mondjuk szerintem hogy melyik szobatiszta az ritka esetekben derül ki, mert nincs idő többszáz kutyát sétáltatni napi rendszerességgel, így nyilván a kennelekben végzik el a dolgukat.
2020. okt. 13. 10:35
 13/22 anonim ***** válasza:
88%

Köszi a válaszokat. Közben épp nézelődtem egy menhely honlapján, ott ezt írják:

"Általános tapasztalat, hogy a menhelyi kutyák amikor gazdához kerülnek, azonnal szobatiszták. A fiúknál néha előfordul egy-egy jelölgetés, de erről nagyon hamar le lehet őket beszélni. A lányoknál a legtöbbször még ez sincs. Ez teljesen független attól, hogy éltek-e már lakásban. Egyszerűen csak nem piszkítanak a saját fészkükbe. A menhelyi kennelben élve ebből valószínűleg egy életre elegük lett."

Mondjuk a legtöbb állat tényleg ösztönösen próbál nem oda piszkítani ahol él, eszik, alszik.

Itt pl a hozzánk legközelebbi gyepin normálisak a dolgozók, lehet hogy elmegyünk hozzájuk körülnézni, és kérdezősködni.

Még1x bocsi a mellékvágány miatt. :)

2020. okt. 13. 10:41
 14/22 anonim ***** válasza:
90%
Menhely és menhely (a fajtamentéseket is ideértve) között is óriási a különbség, most vagy utánamentek, mert vannak normálisan is, vagy vesztek tenyésztőtől drágábban. Esetleg gyepi. A Jófogás nem tud ilyen mélységekben ellenőrizni, csak a technikai feltételeket tudják biztosítani. Legfeljebb jelentheted az oldalnak, mit beszéltetek, és tiltsák ki a hirdetőt, de ha akarja, úgyis megkerüli az algoritmust.
2020. okt. 13. 10:52
 15/22 anonim ***** válasza:
63%

Es ha neked ilyenrol van tudomasod, irasban bizonyitekod, miert nem jelented az illetot a jofogasnak? Miert ide irsz!?

Ha senki nem jelenti oket sehol, sosem lesz vege. Pont te is megtehetbed, hogy nyomsz egy print screent es jelented.

Amugy meg azert "fajta jellegu es ingyenes" mert csak igy lehet mar hirdetni a nem torzskonyves ebeket, ugyanez van Facebookon is...de abba senki nem gondolt, hogy ezt ellenorizze es szankcionalja is vki. Vilagos volt, hogy a szapperek kijatszak majd.

Szaporitokat csak ugy lehet leallitani, ha nem fog venni senki "olcso" fajttaisztanak tuno kutyat ill. ha kemeny torvenyi tetel lesz rajuk, komoly buntetessel, allatkinzasnak minositenek.

De amig az emberek menozni akarnak, onzok es felvagni a haveroknak/kollegaknak addig lesznek extra mini yorkik 80ert es nemetjuhaszok 60ert.

Hogy a hazi szapperokat mar ne is emlitsuk, ok se jobbak, akik lustak ivartalanitani az allataikat es mindenfele kifogasra hivatkoznak.

2020. okt. 13. 10:54
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

Ilynekor csináld azt, hogy írsz a jófogás ügyfélszolgálatra, hogy ez és ez történt.

Nincs kapacitásuk minden hirdetőt ellenőrizni, ez szinte lehetetlen, de bejelentés alapján nézik, és ha kell intézkednek.

2020. okt. 13. 13:47
 17/22 A kérdező kommentje:

15! Hogy neked legyen mit kérdezned.

16! Megpróbálhatom, de nem hiszem, hogy van értelme. Maximum akkor feladja másnap más néven.

2020. okt. 13. 13:50
 18/22 anonim ***** válasza:
90%
A szaporítókat jobb kerülni. Sajnos a városunkban is vannak ilyenek, akik nem tisztelik az állatokat csak erkölcstelenül kizsákmányolják őket.
2020. okt. 13. 15:16
 19/22 anonim ***** válasza:
85%

Jófogásról nem szabad kutyát venni... a legalja szaporítók hirdetnek ott.

Menhely és menhely között is van különbség, érdemes több helyen körülnézni, tájékozódni. Gyepmesteri telepről pedig még könnyebb kutyát kihozni, és sok esetben azok tényleg a halál elől menekülnek meg.

Utolsó: gyepi válogatja. A régebben ott lévő kutyákról azért sok mindent meg tudnak mondani, de teljesen nincs idő kiismerni őket. Meg máshogy is viselkednek valamelyest egy kennelbe zárva, mint kiszabadulva, családi környezetben.

2020. okt. 13. 16:50
 20/22 anonim ***** válasza:
73%

Nekem más a tapasztalatom, Kérdező. A mi megyénkben lényegesen megcsappant a törzskönyv nélküli "fajtiszta" kutyákat hirdetők száma. Nincsenek kétségeim, valószínűleg átvándoroltak másik felületre. Másrészt mivel még mindig az egyik legnépszerűbb apróhirdetéses oldal és ha már néhányban felvet ez a változtatás néhány kérdést, párbeszédet kezdeményez stb. akkor szerintem megérte.

Másrészt: "Ma már normális emberek dolgoznak a legtöbb helyen, foglalkoznak is a kutyákkal, ismerik is őket." Tény, hogy van néhány európai színvonalú ebrendészeti telepünk, de azért a többségén, még ha jó indulatúak is a dolgozók, elég cifra állapotok vannak. Ebből az egyik az, hogy nincs kapacitás a bekerülő kutyák internetes publikálására, így nem is tudunk róluk... Az enyém is horror helyről jött, fotók alapján meg nem mondanád mekkora baj van ott.

"ennyi erővel rádobok még pár 10.000 forintot és veszek egy rendes tenyésztőtől"

Ebben viszont egyetértünk :) Viszont az emberek egy jó része nem olyan tájékozott, hogy ezt tudja. Szóval nem baj az, ha van erről párbeszéd.

2020. okt. 13. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!