Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez most mi a Jófogáson?

Ez most mi a Jófogáson?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A meglévő kutyánk mellé szeretnénk majd egy kiskutyát. A fajtája teljesen mindegy, a lényeg az volt, hogy nagytestű legyen, onnan meg hogy milyen keverék az nem számít.

Olyan kutyát keresünk, aki beleillik az életvitelünkbe, sokat megyünk kirándulni, utazunk, sétálunk, így fontos, hogy aktív legyen és bírja az egésznapos túrákat.

Még csak tervben van, nem SOS, de gondoltam szétnézek a Jófogáson, hátha találok olyat, amelyikbe azonnal beleszeretünk.

Feltűnt, hogy a kutyák 90%-a fajtatiszta jellegűként van hirdetve (még azok is, amelyek pl.németjuhász labrador keverékek) és ingyenesnek van hirdetve.

Nem vagyok fillér...szó, alap, hogy az oltások árát kifizetem, egészséges, oltott kiskutyát szeretnék. Amikor ráírtam egy hirdetőre, akkor mondta, hogy 70.000 forint a kiskutya. Megkértem, hogy bontsa le mi van az árban, ő meg azt válaszolta, hogy "mert fajtatiszta a kutya". Törzskönyve ugyan nincs, szűrések nincsenek, de annak néz ki, szóval az.

Szóval rájöttem, hogy ugyanúgy hirdetnek szaporítók az oldalon mint azelőtt, csak cselesek, mert keverékként tüntetik fel, aztán amikor valaki rájuk ír, akkor kiderül, hogy amúgy pénzbe kerül.

Nem sajnálom a pénzt a kutyára, de akkor ennyi erővel rádobok még pár 10.000 forintot és veszek egy rendes tenyésztőtől, a mostani kutyám is onnan van.

Nem értem ezeket a szankciókat az oldalon, mi értelme van a szaporítók ellen harcolni, ha utána nem ellenőrzik és ugyanúgy tele van az oldal szélhámosokkal?

2020. okt. 13. 08:54
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
97%

Hát a szaporítóm már csak ilyenek.

Vagy keres menhelyen vagy tenyésztőtől.

Ez a legjobb, amit tehetsz.

2020. okt. 13. 09:05
 2/22 anonim ***** válasza:
96%

Nincs aki ezt ellenőrizze sajnos épp ezért megy a harc.

*

2020. okt. 13. 09:06
 3/22 anonim ***** válasza:
38%

Sose fog megoldódni, amíg van kereslet a gagyi kutyára. Akár papír nélküli, akár papíros.

A kutya nem olcsó, jobban mondva, nincs olcsó kutya. 200 ezer alatt, inkább fogadj be, mert ez alatt az ár alatt a katasztrófa ami van. Mindegy, hogy papíros vagy nem.

(kivétel a magyar fajták, azokat annyira nem veszi senki, hogy nagyon olcsók).

2020. okt. 13. 09:07
 4/22 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy voltunk tavaly menhelyeken, ahol nyilván feltesznek pár kérdést, de van egy határ amikor már nem szeretem ha a magánéletünkben vagy a pénztárcánkban nyúlkálnak.

Munkavonalas németjuhászunk van, prémium tápot kap, medencéje, fűtött háza van a kertben, plusz van 2 benti macskánk is.

Kérdezték, hogy mennyit keresünk, mióta vagyunk együtt, milyen házban lakunk, van-e gyerekünk, ha nincs akarunk-e gyereket (ha igen mikor, ha nem miért nem), mekkora a család, szereti-e mindenki a kutyákat (ezt sem értem, aki nem szereti az ne jöjjön hozzánk), milyen a kapcsolatunk.

Belekötöttek abba, hogy miért kölyköt akarunk, miért azt a keveréket, miért van fajtatiszta kutyánk, miért sportolunk és foglalkozunk vele annyit, miért nem jöhet be a házba (mert utál bent lenni), a macskák mellé nem sok-e még egy kiskutya, honnan vannak a macskák, stb.

Akkor mondtuk, hogy kösz, de inkább vagy veszünk egyet vagy a Jófogáson nézünk valakit, akit épp meg kell menteni, mert feleslegesen besikerült.

De egyre inkább arra hajlunk, hogy lehet veszünk egyet tenyésztőtől, csak akkor megvárjuk a tavaszt, hogy rögtön lehessen szobatisztaságra tanítani.

2020. okt. 13. 09:16
 5/22 A kérdező kommentje:
3! Én nem sajnálok pénzt kiadni egy kutyára, de ha már 70.000 körül van, akkor inkább veszek egyet drágán, mint hogy kifogjak valami beteges kutyát.
2020. okt. 13. 09:18
 6/22 anonim ***** válasza:
90%
Az ilyen kötekedőktől nem is szabad elhozni egyetlen állatot sem, oldják csak meg. Majd rájönnek, hogy nem ez a módja a bebiztosításnak, már, ha tényleg akarnak örökbe adni.
2020. okt. 13. 09:20
 7/22 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem, hogy ők sírtak a legjobban, hogy teltház van. Nyilván nézzék meg hova meg kinek, meg ne adjanak láncra kutyát, de azért van egy határ...
2020. okt. 13. 09:29
 8/22 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, sajnos ez van, nem igazán szankcionálja senki se a szaporítást, se annak a hirdetését. Én is épp egyik nap néztem, mennyi "fajtajellegű" meg "fajtiszta de nincs törzskönyv" kiskutyát hirdetnek.. :(

Menhely vagy normális tenyésztő, másban nem szabad gondolkozni szerintem. Sajnos amíg van kereslet ezekre a kölykökre, addig fogják is őket gyártani. :(

2020. okt. 13. 09:31
 9/22 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Esetleg a gyepmesteri telepen is szétnézhetnétek (ha van a környéketeken). Nekünk talán 10 perc volt mire lepapírozták a dolgot és kiadták onnan a kutyát,ott nem úgy megy a dolog,mint a menhelyen.

2020. okt. 13. 09:31
 10/22 anonim ***** válasza:
93%

Bocsi az offért!! (Mondjuk akár a kérdezőnek is hasznos lehet.)

Ez jó ötlet, én is gondolkoztam rajta (fontolgatjuk az örökbefogadást).

Van tapasztalatod esetleg arról, hogy a gyepin mennyire ismerik a kutyákat? Úgy értem, pl. meg tudják-e mondani hogy szobatiszta-e, benti tartásra alkalmas-e. Annyi elvárásunk van, hogy kistestű és szobatiszta kutyust szeretnénk aki tartható lakásban.... (nagy előny lenne emellé az 5 évesnél fiatalabb kor és a göndör bunda, de ezek látható infók...)

Ilyeneket mennyire tudnak vajon megmondani ott a kutyusokról?

2020. okt. 13. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!