Tervezek Mudi kiskutyát venni, egyenlőre dilemmában vagyok, hogy kan vagy szuka legyen. Akármelyiket választom, ivartalanítva lenne, mert hobbi célra szeretném, kinti-benti tartással. Mudinál mennyire különbözik a két nem? Gondolok itt dominanciára, nyugodtságra stb (ivartalanítva). A szuka ideálisabb lenne a lakás miatt, mert nem jelölget elvileg, de a kanokra azt mondják, hogy nyugodtabbak. De össze vagyok zavarodva, mivel olyat is hallottam, hogy Mudiknál ez máshogy van. Előre is köszönöm a válaszokat!
Én csak annyit hallotam hogy a szuka egy picit nyugottabb. De nem a neme határozza meg a kutyát hanem a személyisége.
2020. okt. 7. 14:08
2/9 anonim válasza:
Lakásban a kan sem jelölget, illetve ha igen, akkor ott komoly nevelési probléma van.
Mudiknál is, mint más fajtáknál, inkább egyedfüggő, hogy mennyire domináns a kutya. Ha nyugisabb, omega kutyát szeretnél, akkor a tenyésztőt kérd meg, hogy az alomból válassza ki neked a hozzád illőt.
2020. okt. 7. 14:13
3/9 anonim válasza:
Nem ez határoz meg egy kutyát, még a tenyésztő kiválasztása sem segít, csak felnőtt kutya befogadása garantálja a jellemét. Nekem volt mudim, cuki, bújós, szófogadó, nyilván nem jelölgetett, inkább macskára jellemző.
Minden idegent támadott a telken, a lakásban sunyin meg is harapta, minden előzmény nélkül. Ez biztos, hogy nem fajta jelleg!
2020. okt. 7. 14:55
4/9 anonim válasza:
Nekem a kan mudim nagyon domináns. Már 11 éves.
De nem igazán zavar a dolog. Ő ilyen, így szeretem. Meg kell tanulni bánni vele. Ennyi a titok.
Nála szófogadóbb, hűségesebb kutyám még nem volt!!
Egy pillantásomból is ért.
Az első 5-6 évben nem szabad tőle sajnálni a foglalkozást! RENGETEG foglalkozást igényel.
De utána (közben is :)) meghálálja többszörösen.
2020. okt. 7. 15:11
5/9 anonim válasza:
Egyedfüggő. Tenyésztő fog segíteni. Én a legnagyobb, legdominánsabb kant akartam munkára, azt is kaptam. Olyan temperamentumos, hogy öröm nézni!
2020. okt. 7. 17:36
6/9 anonim válasza:
Egy biztos, szaporítótól semmiképp ne vegyél! Magyar fajtánál főleg nincs értelme, mert nem tartoznak a drága kutyafajták közé.
Tehát még tk-vel sem egy 300 ezres kutyáról beszélünk. Extra jó minősègű kölyök is megáll 150 ezernél.
2020. okt. 7. 17:41
7/9 A kérdező kommentje:
Nem is akarok szaporítottat, ki tudja az ki fia borja. Egyébként tényleg nem drágák a Mudik. Nagyon tetszenek a Mudik, támogatni kell a tenyésztőket, jó lenne ha népszerűbbé válna a fajta. Köszönöm az eddigi válaszokat :)
2020. okt. 7. 22:17
8/9 A kérdező kommentje:
Bocsánat a szóismétlésért, már nagyon fáradt az agyam így estére :D
2020. okt. 7. 22:18
9/9 anonim válasza:
Vicces, hogy az 5. és a 6. Választ is én írtam, a második jól lenlett húzva. Úgy látszik, sok itt a szapi és a szapi támogató söpredék proli!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!