Ha megölöm a szomszéd kutyáját az én portámon az büntetendő?
Olaszországban, Görögországban van még sok kóbor macska, még több mint itthon.
Rengeteg probléma is van belőle...
Ausztriában, Németországban, illetve Anglia sok részén, egyáltalán nem mászkálnak így ki-be a macskák, nem ez a társadalmilag elfogadott...
Az Egyesült Államokban sok kijáró macska van, de főleg olyan kertvárosi területeken, melyekhez hasonló sincs itthon.
Ettől függetlenül az sem probléma mentes.
19-es
"Minek ment oda": ez a magyarokra, főleg a kádári kisemberre jellemző házmesteri mentalitás. Nehogy kimenj az utcára, maradj otthon a seggeden, akkor nem érhet baj, mert a kiindulópont ugyebár az, hogy teljesen normális dolog, hogy nagytestű, agresszív kutyák szabadon mászkálnak az utcán. Ez - mármint hogy ha "nem megyek ki az utcára, nem téphet szét pár megvadult kutya az utcán" ("roll safe" mémmel elképzelendő) – kétségkívül így van, csak hát az ember mégiscsak szociális lény. A macska meg ösztönlény.
A macskát a szó szoros értelmében nem "megszelídítették" annak idején, hanem háziasították, de úgy háziasították, hogy a vadászösztönt nem ölték ki belőle – hiszen háziasításának "célja", azaz a macska által hajtott haszon épp az volt, hogy kiiktatta a háztartás környéki kártevőket.
Ez az ösztön a mai napig benne van a macskában. Ha be van zárva, nem érzi jól magát. Lehet, hogy ezt neked nem mondja, nem írja meg egy lelkizős messenger-üzenetben, meg nem is mutogatja el úgy activity-sen, de nem érzi jól magát.
Hmm, agyalj még egy kicsit, hogy trollmodtam-e vagy sem. :)
Azért az vicces, és sokat elmond a szellemi és erkölcsi szintedről (szintetekről, nem tudom, hányan vagytok), hogy a kérdésből egyedül annyit jutott el az agyadig, hogy "az utcán megölték a macskát". Hogy azok a kutyák az emberekre is veszélyesek (még ha ezt a kérdező valóban nem is tudta helyesen leírni)? Ja, az kit érdekel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!