Őrző-védő kutyát szeretnék . (tenyésztésre és kert örzésére) Milyen fajtát válasszak?
Már kezdetem hiányolni, hogy ma még egyetlen kutyagyáros jelölt sem írt.
Értsd meg, hogy a tenyésztés nem abból áll, hogy veszek egy kant meg egy szukát és összeeresztem őket.
És persze ez is ugyan olyan ostoba mint a többi. Hiába koptatja mindenki a száját, hogy ne szaporíts b@zd meg, mert ezzel a kutyának ártasz.
Áh...tök mindegy. Nem fogja fel, és akkor is szaporít. Nem igaz, ez a sok idióta.
Nem tudom már mit lehetne mondani, hogy végre felfogják.
Ha durván mondja az ember nincs értelme.
Ha szelíden elmagyarázza, annak sincs értelme.
Én passzolok. Egyszerűen nem lehet mit kezdeni az ilyenekkel
Valahol ez már le van írva, de megpróbálom neked összefoglalni. Mivel nem tudjátok eldönteni milyen kutyát szeretnétek, így az "én" fajtámmal példálózok.
Veszek egy szukát,ami baromira nem lesz olcsó, mivel ugye tenyészcélra veszem, hogy a későbbiekben tenyészthessek vele. A jó szülőket ugye meg kell fizetni. Megnézem a szülőket, ha minden rendben (papírok, szűrések, idegrendszer stb), akkor jöhet a kutya. Közepes áron veszem, ami annyit jelent, hogy 120-200 ezer forintig.
Mehetünk haza. Két éves koráig: oltás, felszerelés, kennel, prémium táp, luposan, egyéb vitaminok, féregtelenítés, szűrések, játékok, állatorvos, kiállítások, kutyaiskola, tenyésszemle stb.
Az "A" alom: Ugye keresek egy kant, jön a fedeztetetési díj (pláne ha külföldi hajaj, oda a pénztárcának). Szuka újraoltása, erősebb táp, ellésnél doki, szoptatás alatt még több táp a szukának. Kicsik két hetenkénti féregtelenítése, kennelnév kiváltása, törzskönyvek lekérése,oltási könyvek kiváltása, és ugye a vég nélküli idő, amit a kutyákra kell szánnom.
Tenyészteni általában úgy kezd valaki hogy beleszeret egy adott fajtába, célja annak nemesítése.
Nem pedig, hú kutyát akarok tenyészteni vajon a felsorolt 5 fajta közül melyik lenne a legideálisabb?
Nyugodtan vegyetek kutyát, de tenyésztésbe még ne fogjatok.
De ők nem így fogják csinálni. 20 ezerért vesznek két kutyát, egy másik szaporítótól. Beadják a kötelező oltást, és más semmit. Majd egy éves korukban jöhet az első alom, és persze aztán minden évben egy újabb.
A kölykök se kapnak semmi ellátást, és itt fog kérdezősködni ha elpusztulnak a kiskutyák, hogy ugyan mi lehet a gond.
A túlélő kölykök persze mind betegek lesznek, ezt is már most borítékolhatom.
Nagy részük nem kell majd senkinek, mert kutya mint égen a csillag, és nem tudják mindet eladni.
Ilyenkor meg majd jön az, hogy kivágják az utcára, menhelyre, rosszabb esetben kap a fölösleges kölyök egyet a lapáttal, és kész.
Ja, és persze mivel megnevelni se tudják a kutyákat, szintén ide fog jönni, sírni, hogy juj fegyelmezetlen kutyák, támadnak mindenkire, emberre állatra, mi legyen velük.
Remek lesz, már most látom.
Na igen. Épp elég ilyet láttunk. Kis városban lakok, de az újság, a város tele hirdetéssel, hogy olcsón, vagy ingyen elvihető kutyák.
De hiába. Nem tanulnak. És egyre több ilyen hülye akar ,,tenyészteni"
Valamit pedig kéne tenni ellenük, mert ez így tarthatatlan.
Csak épp hiába mondunk akármit, akkor is szaporítani fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!