Teszem hozzá 4.kutyám, úgy, hogy előtte volt 2 félelmi agressziós kutyám is, akiket nagyon jól rehabilitáltam, stabil kutyák lettek. De ő rajtam kifogott. Május (!!!) óta küzdünk a laza pórázas sétával úgy, hogy ha húz, visszafordulunk. Egész jól megy, de ahhoz képest, hogy több, mint fél éve csináljuk katasztrófa. A szagok után ugyanúgy elmenne, egyszerűen 0 megfelelni akarás van benne, ha nem fűződik érdeke hozzá, márpedig ehhez nem fűződik. Már kezdem elveszteni a reményt, hogy valaha is normálisan menjen, csak azt remélem, hogy az ivartalanítás segít majd egy kicsit, 1 hónap múlva lesz időpontunk. Kezdem elveszíteni a reményt...
Ez a semmi kategória, 2 év múlva lesz komoly kérdés. Még össze sem szoktatok, feltételezem kölyökről van szó..
2020. szept. 27. 12:54
3/11 A kérdező kommentje:
Lassan egy éve van nálunk, 1 év 4 hónapos.
2020. szept. 27. 12:56
4/11 anonim válasza:
Milyen fajta?
2020. szept. 27. 13:01
5/11 anonim válasza:
Miért május óta kezdesz pórázon sétáltatni egy akkor már 8 hónapja pici korától nevelt kutyát? Eddig csak szerencséd volt, ezek szerint egyáltalán nem értesz hozzá, és ez NEM a kutya hibája.
2020. szept. 27. 13:15
6/11 anonim válasza:
Nálunk a vizespalackos módszer vált be. Ha húz hangosan mondod: NEM és locsolsz. Menhelyi kutyánk, soha pórázon nem volt, pár nap alatt megtanulta, azóta is szépen sétál pórázon.
A "szaglós" kajtatós kutyákat nem is tudod olyan sétára nevelni mint amilyen egy juhászkutya vagy egy társasági kutya. Ezeket a kutyákat szaglászni,kajtatni,üldözni tervezték. :D
Ha egyéb nem vadászkutya típusúd van akkor elvinném egy kutya suliba. De olyanba ahol nem csak egy módszert tudnak alkalmazni. Nem mindegyik kutyánál működik ugyan az a módszer.
2020. szept. 27. 15:19
8/11 anonim válasza:
Szerintem teljesen korrekt a viselkedése. Ez ott lett elrontva, hogy 1 évig nem volt sétáltatva, így most hirtelen rászakadt minden inger. A leírás alapján elképzelni nem tudom hogyan tudtál bánni a félelmi agressziós kutyákkal előtte, mert a leírás alapján kezdő szint legelején tartasz.
2020. szept. 27. 16:21
9/11 anonim válasza:
Szerintem, bár nem vagyok szakértő,de az tűnik logikusnak, hogy akkor változtass a módszeren,ha a visszafordulás érdektelen számára. Eleve tedd érdekfeszítővé a séta élményét. Jutalmazd folyamatosan ha nem húz. Kétlem hogy a jutifalathoz ne fűződne érdeke.;)
2020. szept. 27. 19:49
10/11 anonim válasza:
Kutyasuli szerintem nem árthat, ott gyakorolhatjátok, hogy figyeljen rád ingergazdag környezetben is és a pórázas séta alapjait is megtanuljátok.
Ha ennyire nem megy, próbáljátok ki a haltit.
Séta közben pedig legyen sétálós szakasz és szaglászós szakasz, ezek legyenek jól elhatárolva és te irányítsd, hogy mikor van váltás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!