Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ugatott/morgott meg a...

Em.S kérdése:

Miért ugatott/morgott meg a kutyám? Mit tegyek ha megint ezt csinálja?

Figyelt kérdés
1 hónapja van nálunk egy husky kölyök és semmi gond nincs vele, nem rosszalkodik csak nagyon ritkán, de akkor sem durva dolgokat tesz.Viszont ma éppen egy ilyen kutyáknak készített marha csontot rágott amit mi adtunk neki hogy kiélje kicsit a rágcsálást és beesett egy lepedő mögé ezáltal nem találta, én meg mentem segíteni, ki akartam venni a lepedő alól, és ahogy lehajoltam rámorgott meg megugatott. Én rákiáltottam de nem lehetett túl rémisztő mert eléggé megdöbbentem. Máskor is nyúlkáltam már a rágcsijához még ez az eset előtt is mert akkor is kiesett a keneljéből és visszaadtam neki de akkor sem morgott rám, szóval nem tudom miért lehetett. Valakinek erről tapasztalat, vélemény és tanács hogy mit csináljak hogy ne tegyen ilyet többé és azért tartson tőlem?
2018. márc. 3. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Féltette ami az övé, nem tisztel. Határozottan tiltani kell. A kutya max 12 hetes lehet, ha már most jönnek ezek a gondok akkor minél előbb írasd be kutyaoviba, majd kutyasuliba mert az egyik legmakacsabb fajtát választottad és később csak nagyobb problémák lesznek.
2018. márc. 3. 17:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Mert azt hitte a rágcsiját akarod elvenni, ha kiesett és nem tudta elvenni ő ugyse, nem fog morogni, mert tudja h csak visszaadod. A kutyusok nem engedik h elvedd a kajcsit amíg nem tanitod meg neki:)
2018. márc. 3. 17:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Ma voltunk először oviban és járni fogunk suliba is es tudom hogy nagyon makacsok ezért szeretném minnél előbb megoldani ezt a problemát. Hogy tanítsam azt hogy elvehessem az ételét?
2018. márc. 3. 17:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Gyakorolj vele csere-bere játékot. Ami a szájában van, pl. rágcsi, kérd el tőle (mindig ugyanazzal a szóval, hogy meg tudja jegyezni), és cserébe adj egy másik finomságot.

Túldramatizálja nem kell, a kutyának meg kell szoknia, hogy akár a szájából is ki tudj venni bármit. Legyél határozott, és ne érdekeljen a hisztije.

2018. márc. 3. 17:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Én adtam volna neki egy "tockost" majd leküldtem volna az ágyról és elvettem volna a rágcsát. Még nem tudja, hogy mennyit engedhet meg magának, neked kell fegyelmezni különben azt hiszi, hogy ez rendben van.
2018. márc. 3. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!