A kutyám morgott egy másik kutyára, de miért?
"Kb 10 méterig póráz nélkül mentünk utánna inkább ráraktam a pórázt"
Megijedtél és ezt megérezte a kutyád is. Ezért ő is feszült lett.
"Eléggé megijedtem, de tudom hogy nem támadtavolna meg a másikat. Mikor elhúztam elkezdett ugatni és tiltásra is alig hagyta abba."
Elkezdted húzni ezzel tovább generáltad a feszültséget, elvesztetted az irányítást, ezzel tovább hergelted a kutyád.
És igen az is közrejátszhatott, hogy mindkét kutya tüzelt. De főként a te viselkedés is.
Erre mondta azt a kutyaoktatónk, hogy simán előfordul hogy két kutya meglátja egymást és már az első perctől utálják egymás képét... ahogy ez az embereknél is előfordul.
Egyébként ha a múltkor is előfordult, akkor lehet hogy nem most történt a provokáció a másik kutya részéről, hanem még a múltkor és a kutyád megjegyezte.
De lehet az is, hogy egyszerre tüzelnek.
És ahogy az előttem válaszoló is írta, akár a benned keletkezett feszültséget is átvehette.
Sok minden lehet, biztos választ ezek alapján nem fogsz kapni, ehhez látni kéne a kutyát hogy hogyan reagálja le, mikor és milyen hatásokra (amit lehet hogy te észre sem veszel, mert a saját kutyád figyeled a másik helyett stb...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!