Ha találtam egy kutyàt, elviszem az állatorvoshoz megbézetni, van-e benne chip, és amennyiben nem talál chipet, úgy is köteles vagyok otthagyni/leadni valahol a kutyát, vagy maradhat nálam minden gond nélkül és mehet bele a chip az én nevemre?
Ha nincs chip, akkor elvileg chippeltetheted és a tiéd.
De azért keresd a gazdit kicsit még. Miénk talált kutya, chippelt de átírták. Kerestük a gazdit sokáig de nem került elő.
chipet leolvastatthatod egy csomo helyen (benzinkut, kutyabarat helyek) … ha van benne, nem kell leadni hanem ertesiteni tudod a gazdit, hogy megtalaltad a kutyajat.
Ha nincs benne chip, akkor is elobb nezz korul azon a kornyeken ahol a kutyát talaltad hatha ki van plakátozva, hogy keresi valaki az elveszett kiskutyajat.
Ha ez is "negativ", akkor az 1-es valaszolo mar le is irta, hogy siman befogadhatod … mindenesetre elobb inkabb megkellene keresni a gazdajat (ha egyáltalán van).
Ha te rakatsz bele chipet,akkor a tiéd .
Én nem adnám vissza amúgy sem, ha chipje sincs akkor valószínűleg oltásai sem ,ilyen embernek nem kell visszaadni egy élő állatot.
8-as amúgy én is így gondolom.
9-es a hat hónapról nem tudtam, de köszi, hogy megírtad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!