Hogyan kell ápolni egy vágott fület? Mivel kenjem?
Amerikai Bully kiskutyám van. Levágattuk a fülét szombaton. A doktor azt mondta naponta kötözzem át neki 8 napig. 8. Napon szedjem ki a varratot. Nem könnyítené meg a gyógyulást ha valamivel kenném?
Hidegen hagynak azok a kommentek hogy "tilos levágatni" stb. Én sem szerettem volna levágatni. Nem én döntöttem!
Eleve azért kezdték el a csonkításokat, mert a fajta hasznosításában jelentős volt a sérülés, így eleve levették a bajos testrészt. Például sokan azt hiszik, hogy a szép magyar vizsla is rövidfarkú, pedig dehogy. A kacsavadászat során a nádas annyira összevágta a farkát, hogy azért kellett levágni, hát elkezdték levágni kölyökként.
A fülcsonkítások más téma, és a bulltípusok is.
Állatorvos, ha nem adott utasításokat akkor semmit.
Nekünk kötést is ő cserélt, bár nem kell pár nap a forradás.
Ha váladékozik vagy vérzik akkor az újra kötéssel együtt kapsz instrukciókat.
Esetleg képet mutatnál akár a végeredményről? Szeretem a bully fajtát, de nekem egyenlőre nem lehet. :)
Jelentheted nyugodtan, mit kezdenek vele? Külföldön szinte sehol nem tilos kupírozni.
Németországban és nálunk szinte csak.Olcsó sz*rral etetheted a kutyát, láncra teheted, tarthatod csak "kinti" kutyának még a csivavát is, szaporíthatsz, elegendő minden kutyádra 6nm(!!!) terület, de a fülét meg ne merd vágatni mert az már állatkínzás.
Állatvédelemnek is az esze kezd elmenni,mindig a lényegtelen dolgokkal foglalkoznak.
Szerintem a kék lukács kenőcsről kérdezd meg az egyik állatorvost (amelyikben jobban bízol), ez kifejezetten kutyáknak való, a mi dokink mindenre is szokta javasolni, mi a szuka kutyám ivartalanítása utáni műtéti sebét kentük vele már a második napon, innen gondolom, hogy műtét utáni sebekre is lehet és nagyon látványosan gyorsan, nagyon szépen begyógyult elég hamar, nyom nélkül és biztos vagyok benne, hogy ebben a kék lukács kenőcs is segített, mert tényleg elég nagy seb volt.
Szóval mivel még a kék lukácsot senki nem javasolta gondoltam írok, szerintem erre érdeme rákérdezni a dokinál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!