Hogyan kell ápolni egy vágott fület? Mivel kenjem?
Amerikai Bully kiskutyám van. Levágattuk a fülét szombaton. A doktor azt mondta naponta kötözzem át neki 8 napig. 8. Napon szedjem ki a varratot. Nem könnyítené meg a gyógyulást ha valamivel kenném?
Hidegen hagynak azok a kommentek hogy "tilos levágatni" stb. Én sem szerettem volna levágatni. Nem én döntöttem!
Szerintem amíg a fajta kiállításokon és tenyészversenyen, bizonyos fajták csak csonkítással indulhatnak, senki ne merjen belédkötni. (Lsd.: boxer)
Nekem inkább az szúrt szemet, hogy majd te kiszeded a varratokat? Tuti kompetens állatorvoshoz jártok? Ez gyanús...
Egyébként Omnimatrix, Federol sebolaj, vagy sima Betadin.
4/4
Köszönöm szépen az egyetlen "normális" választ!nem a saját orvosunk csinálta a műtétet. Nagyon messzire vittük a kutyust.Ezért mondta a doki hogy szedjem ki én. De természetesen nem én fogom kiszedni. Nem is merném. A saját dokinknak szeretnék szólni, reménykedünk hogy kiszedi és nem szedi le a fejünket.
Valamennyit fog változni, amikor begyógyul végleg a porc, az kb 6 hét lesz. A bőr is ahogy rátapad a csonkra, és általában a szőr is jobban mutatja majd.
Én sem értem a betiltást, így is sokan megcsináltatják. Dobbermant pl, alig látni eredeti füllel. Ha hagynák, legalább ahogy mondod, hozzáértő orvosok csinálnák.
Egyébként én is ellenzem, az én Rotim nincs csonkitva, és így sokan azt hiszik keverék. Az emberek fejében sokszor csak a csonkolt/módosított verzió létezik. Lécci ne írjatok több privátot, nem vagyok állatkinzó, attól, hogy segítek a kérdezőnek. Köszike.
Betadinnal vagy Tetran kenőccsel kenheted.
Egyébként én is ellene vagyok a tiltásnak, a kutyát semennyire sem viseli meg egy érzéstelenítés alatt végzett rutinműtét. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb fülvágós fajtának olyan vékony a füle, hogy vágatlanul egy erősebb játék következtében simán hematóma alakulhat ki rajta, az aztán minden, csak nem fájdalommentes. Az meg külön vicces, hogy a legnagyobb ellenzők szerint az viszont teljesen rendben van, ha egy 5-6 hónapos kutyát ivartalanítanak, ami ugyan szintén rutinműtét, de mégis nagyobb, mint egy sima kupírozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!