Mármint örökre?... Vagy amíg beugrasz a boltba vásárolni?
2020. szept. 5. 10:17
2/44 anonim válasza:
Igen, meg ne próbáld, az egy érző lény, olyan mint te csak kisebb. Most képzeld el, hogy téged kötnek oda és utána gondolkozz ilyen hülyeségen
2020. szept. 5. 10:20
3/44 anonim válasza:
Nem mindegy meddig hagyod ott, és kérdés a kötés módja mert ha lóg akkor igen.
2020. szept. 5. 10:20
4/44 anonim válasza:
Nem lehet egész nap megkötve a kutya. Alkalmanként rövidebb időkre természetesen megköthető, pl ha vendégek vannak, de a szomszéd vagy egy arra járó bejelenti, hogy rendszeresen, vagy hosszú órákra kikötöd, akkor rád hívhatja az állatvédőket, akik felszólítanak, hogy ezen változtass, illetve szélsőséges esetben vagy ha többször felmerül ez a probléma, akár el is viheti a kutyát. Én legalábbis így tudom, de nem vagyok a téma szakértője, csak egy lelkes kutyatulajdonos.
2020. szept. 5. 10:21
5/44 anonim válasza:
Igen bűncselekmény. Gerinces állatot magára hagyni (utcára rakni, elköltözni, és ott hagyni stb.) a törvény szerint tilos.
Egyébként miért akarsz ilyen drasztikus módon megszabadulni a kutyától? Ha valamilyen viselkedés problémája van, akkor nem a kutya a hibás, hanem a gazda, hiszen nem nevelte meg rendesen.
És mielőtt megkérdeznéd. Egészséges kutyát elaltatni szintén illegális.
2020. szept. 5. 10:25
6/44 anonim válasza:
Nyilván nem örökre. Ha meg akarna tőle szabadulni kitenné valahol az erdőben. De kérdező,írj valami cédulát, hogy nem véglegesen van ott mielőtt jön valami önjelölt állatmentő és elviszi.
2020. szept. 5. 10:28
7/44 anonim válasza:
Szerintem nem bűncselekmény, de ha otthagyod remélem egy életen át lelkiismeret furdalás fog gyotorni
2020. szept. 5. 10:30
8/44 anonim válasza:
4. Sajnos rosszul tudod, nem szokott semmi történni bejelentés után sem, max. kimennek helyszínre és megkérdezik a gazdát, hogy elszokta-e engedni a kutyát azt ennyi (nyilván a gazda mondhatja, hogy elszokta). Plusz az állatvédők nem hivatalos szerv így semmit nem tudnak tenni, a gazda nem is köteles beengedni sem őket, a rendőrség meg amíg nem történik elképesztő brutális állatkínzás nem foglalkoznak ilyennel...
Amit a 4-es mond olyan csak Amerikában van.
2020. szept. 5. 10:30
9/44 anonim válasza:
A sok állatvédő noname kutyák sorsa miatt aggódik , de egy beteg mellett ellmegy szó nélkül..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!