Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szomszéd minden reggel és...

A szomszéd minden reggel és este fejhangon sivítozik a kutyájával, mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés

Panelban lakunk, tehát minden, ami nem suttogás áthallatszik, ha valaki tv-t néz, hangosabban beszélget, gyerekkel veszekszik vagy éppen a kutyával csinál jóistentudja mit.

Több kutya is van a házban, de azokkal nincs ilyen probléma, ugatnak, ha valaki elmegy az ajtó előtt, de ahhoz már hozzászoktunk, ez a kutya nem ugat soha, viszont helyette a gazdája nagyon hangos, falszomszédok is vagyunk, a két nappali fala közös, tehát tényleg MINDEN áthallatszik.

Minden reggel 7-8 körül és minden este 8-9 között ez van, legalább 15 percen keresztül. Valószínűleg tanítja a kutyát, mert vezényszavakat sipít, miközben valamivel folyamatosan kattog, meg dicséri, de tényleg nagyon magas, idegesítő hangon, egyszerűen nem értem miért nem lehet ezt normálisan, halkan, kattogás meg fejhang nélkül csinálni.

Oké, hogy 7 után meg este 10 előtt nem számít csendháborításnak, de akkor is nagyon zavaró, nekem két kisgyerekem van itthon, ők próbálnának pihenni és persze, néha előfordul, hogy ők is visongatnak, de ők még gyerekek, nem felnőttek, tényleg életemben nem hallottam még felnőtt embert ilyen hangon beszélni.

Mit tanácsoltok? Szerintetek érdemes lenne vele beszélni?

2020. aug. 28. 12:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kertes házban a harmadik szomszédban van 3 gyerek.

Na azok aztán visongatnak, mikor a medencében pancsikolnak, meg trambulinoznak.

Ilyenkor muszáj elővennem a flexet, és egy kis fémmunkával levezetem a bosszankodást.

Lehet, hogy a szüleim voltak hülyék, de nekem nem volt szabad kis kormban sem torokszakadtából ordítoznom.

De a mostani gyerekek azok gyerekek, azokra nem lehet rászólni, mert még "hát még gyerekek"...

(ezzel a mondással az egyik kisebbség szokott kibújni a gyereknevelés terhe alól)

2020. aug. 29. 02:25
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, én mégis megpróbálnám, hogy jobban összebarátkozzanak. Gyerekkoromban nekünk sem volt kutyánk, általános iskolás koromban mi egy osztálytársammal az egyik szomszéd néni kutyáját vittük sétálni, és így megvolt a kutyázás úgy is, hogy a szüleinknek saját kutya nem fért bele, nem nyaggattuk őket így.
2020. aug. 29. 06:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"de azért sajnálni fogom a kutyát, ha felnő"

Ha azzal a kutyával már ilyen kicsiként ennyit foglalkozik a gazdája, akkor valószínűleg jobb élete lesz, mint bármelyik kert végébe kivert kutyának. Ennyi erővel a te két gyerekedet is lehetne sajnálni, amiért egy kétszobás lakásba vállaltatok kettőt, így egy szobában kénytelenek lakni.

Egyébként egy kis toleranciát mutathatnál a szomszéd felé, nem hiszem, hogy a reggel 8-as gyakorlás zavarná a drága gyermekeket, tekintve, hogy akkor már iskolában vannak. Arról nem is beszélve, hogy gondolom a te gyerekeid sem csöndes szobanövényként funkcionálnak egész nap.

2020. aug. 29. 08:29
 14/21 anonim ***** válasza:
51%

Három dolgot szeretnék hozzáfűzni kérdező, mert a válaszod után én nem bírok csendben maradni:

1: te nem vagy kötözködős? Jah, hát akkor életemben ne hozzon össze a sors kötözködős emberrel, ha egy nem kötözködős ekkora f.sz.

2: egy igazi hülye p.csa anyuka vagy. Leszülsz a kis lyukba két kölyköt, hogy minden zugban ember van, es neked nagy a pofád, hogy a szomszéd egy db kutyát mer tartani. Neked a gyereked nagytestű? Biztos van labrador méret, nem? Tán nem kéne kapásból kettőt tartani belőle?

3: azért nem a Yale-re járnak a gyerekeid, nem kell beszarni, a 3X2, ami náluk az értelem csúcsa lesz (ilyen anyából kiindulva), az menni fog úgy is, hogy nem 7-től bámulják üres tekintettel a tévét, hanem csak fél 8-tól.

4: ha a gyereknevelésről is ilyen kevés fogalmad van, mint a kutyákról, akkor jó szar anya vagy. Egy kölyöknek a legegyszerűbb "ül" is bonyolult, mivel kölyök. Nyilván ingerszegény környezetben kell elkezdeni tanítani. Tudod, a te géniusz, pihenésre vágyó pulyáid is szartak maguk alá, őket se egyből a pláza klozetjában akartad szaratni, hanem kaptak pelenkát.

Végezetül, kurvra örüljél, hogy egy ilyen kis csicska a szomszédod, mert ilyennel hozzám átjöttél volna, úgy megfejellek, behorpad az a hülye fejed!

2020. aug. 29. 13:01
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

14

ez egy kicsit erősre sikeredett, de teljesen jogos

belegondoltam, hogy milyen szomszéd lenne a jobb

1

egy idióta kutyás, aki idegesítően beszél a kutyájához egy éven keresztül, és elszégyelli magát, ha megmondják, hogy zavaró a beszéde és jó eséllyel halkabban fogja kiadni az idegesítő hangját

2

kétgyerekes anyuka, akinek halál természetes, hogy a kölykei vinnyognak reggeltől estig 10-15 éven keresztül, és ha felhozza neki valaki, hogy zavaróak a gyerekei, akkor még neki áll feljebb és egy életre megharagszik, mert ez a "gyerekeknél természetes dolog".

hm?

2020. aug. 29. 13:36
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen hónapokig hallgattam ahogy a fölöttem lakó kölykök éjjel 2kor is futkorásznak és amikor szóltam (normálisan!) Hogy esetleg egy kicsit halkabban akkor azt a választ kaptam, hogy gyerekkel mit lehet csinálni... Megnevelni b*meg azt lehet csinálni. Akkor végképp eldurrant az agyam amikor az alattam lakó jött fel hogy mi a f*szt csinálok éjszaka. De hát a gyerek az gyerek. Világéletemben panelban laktam és mégis megneveltek a szüleim.
2020. aug. 29. 15:05
 17/21 A kérdező kommentje:

Gondolhattam volna, hogy itt a kutyások között úgyis az lesz a vége, hogy a gyerekek meg az emberek úgy általában a gonoszok és a buták. Nem hittem, hogy a kutyatartás együtt jár az embergyűlölettel, pedig én aztán nem is a kutyákat "támadtam" ti mégis egyből annak vettétek.

És igen, egy gyerek néha kiabálhat, visonghat kicsit, nem azért mert nincs megnevelve, hanem mert egy gyerek ha örül, akkor nagyon örül, ha szomorú, akkor nagyon szomorú és ez sokszor hangosabb, mint ahogy egy felnőtt ember kommunikálja az érzéseit. De még csak nem is erre vonatkozott a kérdés, leírtam, tisztán, világosan, NEM A KUTYA HANGOS, nem az zavar, hanem A GAZDÁJA. Írtam is, a lépcsőházban egy csomó van és szinte mindegyik ugat, de úgy vagyok vele, hogy ehhez alkalmazkodom, mert a kutya kutya, tehát ugat, a gyerek gyerek, tehát néha visít, de a szomszédban egy felnőtt ember visít és ehhez már nem szeretnék alkalmazkodni. Nem azt mondom, a kutyaugatás is zavaró tud lenni, főleg, hogy ők éjjel is ugatnak, ha valaki elmegy az ajtó előtt, de mivel tényleg nem vagyok kötözködős és tudom milyen panelban élni, ezért eszembe nem jut szólni, pedig az én gyerekeim nem üvöltenek hajnal 2-kor. Tehát a kérdés egyáltalán nem kutyaellenes volt, hanem visító felnőttellenes és szerintem joggal, érdekes azt senki nem írta, hogy ez normális, hogy ő is így szokta tanítani a kutyáját, ordítva kiabálni fültépő magas hangon, hogy szuuuupeeerazaz. Mert ez tényleg nem normális.

Amúgy meg már egészen úgy tűnik, hogy meg fog oldódni ez a helyzet, már ma is sokkal halkabb volt, szóval a kérdés már valószínűleg tárgyatlan. Tényleg csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ilyen helyzetben hogyan lehet finoman szólni, hogy tulajdonképpen mit is csinálhat és milyen alternatívát lehetne neki javasolni. Egyetlen válasz nem volt, ami ezt írta volna le, helyette engem meg a gyerekeimet támadtátok, azonnal védtétek, hogy jaj szegény kutya, pedig lehet, hogy a gazdájától jobban kéne védenetek, mint tőlem.

2020. aug. 30. 22:54
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

"Tényleg csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ilyen helyzetben hogyan lehet finoman szólni, hogy tulajdonképpen mit is csinálhat és milyen alternatívát lehetne neki javasolni. Egyetlen válasz nem volt, ami ezt írta volna le, "

Na, ne hazudj, légy szíves...

2020. aug. 30. 23:14
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
"És igen, egy gyerek néha kiabálhat, visonghat kicsit" - ez így igaz ahogy mondod, csak hogy a társasház bármely lakója kortól függetlenül zajonghat egy kicsit a házirend szerinti időintervallumban, egyébiránt senkit nem fog érdekelni, hogy neked gyereked van. Amúgy senki nem a kutyát védte itt, hanem az b*szott fel engem is, hogy a gyerekesek azt képzelik magukról, hogy nekik mindent szabad az ég világon és mindenki hozzájuk kell hogy igazodjon. A te gyerekeid visítoznak, a szomszéd is visítozhat, ennyire egyszerű.
2020. aug. 30. 23:26
 20/21 anonim ***** válasza:
77%

Figyelitek, hogy amint a 14-es kommentemben nyílt agresszióval nekimentek, jó paraszt trágár módon, azonnal hogy visszavett a hangnemből? Ez is az a kis pondró ember, aki csak a gyengébbel mer bszakodni. Szánalmas.

Es de, a kutyát, főleg a kölyökkutyát így képezzük. Én is, az oktató is, és akárhány kutyasuliban voltam, mindenki! Nekik ez tetszik, olyan, mint a gügyögés. Látnál egyszer egy agility edzést, ott még a felnőtt kutyákat is felcukizzuk, hogy legyen bennük drive. Nem értesz hozzá hírből se, ne pofázz bele!

2020. aug. 31. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!