Hogyan vegyem rá a szomszédomat hogy jobban foglakozon a kutyájával?
Szomszédomnak van egy édes szamojéd keverék kutyája, nagyon barátságos , mindenkinek örül aki elsétál a kerítés elött.Sajnos a gazdája nem nagyon törödik vele , koszos a bundája és a szöre össze van csomósodva . Enni etetik mert nem sovány, bár tudom hogy nem kap eleget. Egy évvel ezelőtt sikerült rávennem hogy szedje le a kutyát a láncról , mert hanem feljelentem állatkinzásért. Elhitte hogy felfogom jelenteni , igy most már szabadon rohangálhat a kutya a kertbe. Szegény kutya egy müanyag hordóba élt olyanba amibe az eső vizet szokták gyűjteni.Oda adtam a régi kutyaházunkat a szomszédnak , de elötte a férjem rendbe hozta lefestette és kivülre tett valamilyen szigetelést. Meg egy csomó pokrócot tettünk be a kutya házba. Szegény kutyát nem is viszik sétálni , ott ül egész nap a kapuba várja hogy valaki elsétáljon elötte . Akkor bekapcsol mint egy örült elkezdi csóválni a farkát és fel- leugrál a kerités mentén.
Tudom nem az én kutyám nem nekem kéne törődnöm vele de sajnálom szegényt. Kicsapták a kertbe és nem foglalkoznak vele. Már ott tartunk a férjemmel hogy megvesszük a szomszédtól a kutyát, ha eladja , de erről még nem beszéltem a szomszéddal.
Több lehetőséged is van. Keresel kutyakozmetikust a neten, kiírod a telefonszámot és odaadod a szomszédnak, hogy látod biztosan kutyakozmetikust keres, csak még nem talált, mert elhanyagolt a kutya.
Vagy felajánlod neki, hogy te szívesen segítesz a kutya állapotának javításában, (látod, hogy neki nincs ideje rá, biztosan elfoglalt) elviszed sétálni, orvoshoz, kozmetikába, megfürdeted, megfésülöd, ha gondolja és ad érte pár 10 ezer forintot, vagy állja a költségeket.
Amúgy tehetsz ajánlatot a kutya megvételére simán, kérdés hogy mennyire veri fel az árat a szomszéd, mert látja, hogy neked fáj a szíved a kutyáért.
A legjobb amit tehetsz, hogy megbeszéled a szomszéddal, hogy te úgyis jársz futni/sétálni akármit ugyan már had vidd el magaddal ilyenkor, hogy ne egyedül menj. Ilyenkor megsétáltatod, játszol vele. Ez így egy mindenkinek gyözztes/győztes megoldás. Pénzedbe nemkerül csak idődbe, viszont így kutyázhatsz saját kutya nélkül. A kutya is jól jár, meg a szomszéd is.
Ha megveszed hoz másikat, és újra ottlesztek ahonnan indultatok.
Ha nem sovány, akkor pont annyit kap amennyit kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!