Mit tegyek, ha a szomszéd nem akarja kiivartalanítani a kutyájukat, mert szaporítani szeretné, a milyenket viszont nem lehet?
Lehet, hogy teljesen más, de a védekezés a szuka tulajdonosának a kötelessége!
Ne vigye a kutyáját a közös kertbe tüzelés alatt, inkább sétáltassa pórázon az utcán.
Ja, hogy ez macerás? Sajnos, a kutyatartás ezzel (is) jár...
Igazad van, a szaporítás rossz, de nem sért vele törvényt (amíg nem kínozza az állatot, de az más tészta)
Max akkor lehet lépni, ha folyamatosan elleti, ami miatt leépül a kutya szervezete, de ha amúgy a körülmények jók, akkor nem nagyon fognak lépni.
Ez van, sajnos nincs beleszólásod.
A kutyát nyugodtan engedd ki amikor nem tüzel, nem lesz gond. Ha elkezd tüzelni, akkor csak szoros felügyelettel engedd ki, lehetőleg beszéljétek meg a szomszéddal hogy csak felváltva lehetnek kint a kutyák.
Számíts rá, hogy a csivava kaparni fogja az ajtótokat, be akar majd jutni, ezt is beszéljétek meg vele. Nem tudom, hogy amíg kint van, vele van-e a gazdi is, vagy csak kicsapja a kertbe.
Vagy ne is engedd ki a kertbe, vigyétek másmerre sétálni, odafigyelve rá.
15!
Folyamatosan elleti? A kan kutyát nehezen...A kérdezőnek van nőstény kutyája.
Ne haragudj, de én is elküldenélek a francba, ha ilyet kérnél tőlem. Azért ivartalanítsam a kutyámat - akit amúgy kiállítási céllal vettem -, mert te nem tudsz vigyázni a sajátodra? Valld be, ez azért kicsit vicces.
Ha egy szuka kutya gazdája egy kicsit is felelősségteljes, akkor ivartalanítás nélkül is el tudja kerülni a szaporulatot. Ha a tiéd tüzel, és kint van a szomszéd kutyája, ne engedd ki, ilyen egyszerű.
Tüzelési időszakban odafigyelsz a SAJÁT kutyádra. Ennyi a titok. Városi kutyám van, ergo nem csak az udvaron, utcán is találkozunk sok kutyával. Őt se lehet ivartalanítani. SOHA nem lett vemhes, mert figyelek rá, tüzelési időszakban pórázon sétál, nem megyünk a futtatóba, hogy megőrjítsen mindenkit.
Ennyi az egész.
Nem is értem, honnan jött neked, hogy más kutyáját gardírozd a sajátod helyett. Persze, lehet tanácsot adni a szomszédnak, mert a szaporítás gáz, de ennek a te kutyádhoz baromira semmi köze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!