Nem lehetne mérni a kutyák hangját, és az extrán hangosakat úgy engedélyezni, hogy nagy legyen a telek, meglegyen a távolság a hang miatt? Pl lakóház ablaktól, vagy járdától.
Ha jerítésen belül van akkor nincs gond.
Nehogy már a gyerekek miatt legyenek korlàtozva kerítésen belül basszus.
Ezek a gyerekesek tényleg azt hiszik hogy nekik mindent lehet??
Szabályozzuk be a kutyákat mert te szültél.
A kutya ugatással kommunikál, ez mindig is így volt, és így is lesz míg világ a világ. Nyilván védi a területét ha elmész a portája előtt, teszi a dolgát. Nem kell úgy felfogni mintha a gonosz kutyák direkt a te gyereked ellen szövetkeznének. Az emberek között is vannak csendesebb, illetve nagyobb hangú egyedek, ahogy a kutyák között is.
Egyrészt azért nem lehetne mérni, mert egyedenként eltérő, egy olyan országban, ahol még azt sem ellenőrzik, hogy a lassan 20 éve kötelező chip be van-e téve minden kutyának senki nem fogja egyesével kategorizálni és lemérni a kutyák hangját. Másrészt meg a kutyák is elég széles hangsávban tudnak ugatni, az enyémnek van mély, öblös ugatása, de fültépően magas, hisztérikus vernyákolása is, amivel egyébként tök különböző dolgokat kommunikál.
Harmadrészt meg nem is tartanám indokoltnak az ilyenfajta kategorizálást, attól még hogy egy kutya tud úgy is ugatni, közel sem biztos, hogy fog is, ez már inkább a gazdán múlik. Szóval szerintem hogyha valamit kéne tenni ez ügyben, akkor inkább ilyen irányon kéne elindulni, mert egyébként azzal én sem értek egyet, hogy a kutyák éjjel-nappal ugathatnak, ha a kerítésen belül vannak, hogy nem lehet úgy végigmenni egy kertvárosi utcában, hogy ne zengjen az egész az ugatástól, ez szerintem hangszíntől, hangmagasságtól függetlenül nagyon zavaró.
És erre ne írja senki, hogy jaj szegény kutya, hát az a dolga, hogy ugasson, mert nem, egyáltalán nem az a dolga, hogy egész álló nap INDOK NÉLKÜL ugasson, hanem csak szerencsétlen így vezeti le az egész napos frusztrációját, a felgyülemlett energiáit, aminek a levezetésére a gazda nem biztosít más lehetőséget, egy olyan kutya, akivel foglalkoznak, sétáltatnak, érik új ingerek, annak nem program, hogy mindent is ugasson, ami mozog. Szóval szerintem ha valódi változást akarnánk elérni, akkor ezzel kéne kezdeni, hogy kevesebb legyen a kerti díszként tartott kutya, akinek nincs jobb elfoglaltsága, mint a kerítés mellett ugatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!