Idős kutyánál a falka rangsort meglehet változtatni?
Négy évesen nem neked kellett volna "falkavezérnek" lenni, hanem a szüleidnek kellett volna megtanítani a kutyának, hogy te felette állsz. Egyébként nevelés kérdése. idős kutyát is lehet nevelni, de nyilván nehezebb és időigényesebb.
Egyébként 13 évesen már az se lehetetlen, hogy hallásproblémái vannak és azért nem jön, ha hívják (már ha előtte meg behívható volt).
Nem a rangsorral van a probléma hanem a neveléssel.
3 éves voltam, amikor apukám hazahozott 1 mentett kölyökkutyát.
Mivel kicsi voltam ezért a szüleim tanították. Én.csak játszottam vele. Volt olyan, hogy amikor játék során meghúztam a fülét/farkát vagy belekapaszkodtam a bundájába. A kutya nem csinált semmit, élvezte azt, hogy játszhat velünk, meg tud ránk vigyázni
Most, hogy már nagyobb vagyok persze nem nyúzom szegény kutyát (mivel öreg is) de ugyan úgy játszok vele, simogatom. Játéknál eltudom tőlle venni a labdát, ha hívom, akkor jön, a kajáját is elvehetem (pl ha egy hegyesebb botot csócsál, vagy ellop egy olyan dolgot, amit nem lehetne, akkor azt is simán kiveszem a szájából)
Ez tényleg nevelés kérdése. Apukámat tekinti falkavezérnek, mivel ő nevelte, viszont az egész családot elfogadja, szereti és védelmezi.
1x harapott meg. 10 éves voltam amikor a szomszéd agresszív kutyája átszökött hozzánk és összeverekedtek. Én a tesómmal játszottam kint, amikor összeverekedtek. Megilyedtem, mert féltem, hogy baja lesz a kutyának, ezért szétakartam őket szedni.
Én nyúltam feléjük és pont a másik kutyát akarta megharapni, de ott volt a kezem. A kutyám amint észrevette elrántotta a fejét, de nagy volt a lendülete, ezért az elől lévő nagyfogával megkarcolta 1 kicsit a kezem.
Viszont ez nem a kutya hibája volt, hanem az enyém. Azóta meg már megtanultam, hogy nem avatkozok bele kézzel egy kutyaverekedésbe.
A te kutyád is már idős. Nagyon nehéz ilyen korban már tanítani. Pláne ha nincsen olyan kapcsolatod a kutyáddal.
Esetleg egy kutyakiképző tanácsát kikérhetnéd. Ő sokkal jobban tudna neked segíteni.
Mindenesetre sok sikert!
Az is közre játszik, hogy mindig meghátrálsz ha oda mordul. Persze, hogy azt hiszi mindent megtehet mert ilyen egyszerűen megfélemlithet.
Ilyenkor kell rákiabálni, elkergetni, lenyomni a nyakánál fogva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!