Egy kutya falka képes lenne legyőzni egy hím oroszlánt?
Egy jól össze szokott, vad kutya falkáról lenne szó. Amibe ezek a kutya fajták lennének.
1dobberman
1rottweiler
1pitbull
1kanári szigeteki kutya
1dán dog
1pitbull
1 argentin dog.
CSAK ELMÉLETI KÉRDÉS!!
(Az olyan emberek ne válaszoljanak hogy jajj ebbe még bele gondolni is szörnyű stb stb.)
3-4 erős hiéna le tud nyomni egy nőstény oroszlánt. De 6an simán.
A Kutyákat nem ismerem annyira, amiket felsoroltál, de kötve hiszem, hogy teremszetülnél fogva agresszívek legyenek. Inkább elfutnak, vagy egy elesik, és a többi megmenekül.
Köszönöm a válaszod!
Egyépként őrző-védő, harci, és pásztor kutyákat soroltam fel.
Ha be vannak tanítva és van rajtuk felszerelés (szöges nyakörv), bizony kihívást jelenthetnek, de a falkában elő hiénák előnye a taktika, amit csak együtt élve tudnak elsajátítani. Ebbe a hátulról támadás és rögtön az orra harapás szerepel és más állatokon is gyakorolták. No meg sokkal erősebb a harapásuk. Ezért ezt is figyelembe venném.
Kíváncsi vagyok többek nézőpontjára.
"Egyépként"
Engem ez jobban megijesztett, mint a kutya-oroszlán bunyó....
#8:
Na és a "teremszetülnél" szót te tudtad értelmezni? Mert én k_urvára nem. 😄
Onnan indulunk, hogy a kutyafajták a domesztikáció során alakultak ki, szelekció majd tenyésztes révén, művileg az ember által.
Tehát, ezek a háziasított kutyafajták, amiket felsorolták, sosem tudnának vadkutya falkát alkotni, mert nem vadkutyák.
És nem, nem tudnának legyőzni semmit. Nincs kohézió, nincs falka, nincs tudásuk a vadászathoz. Valószínű egymást kezdenék szépen kinyírogatni, dominancia/ ill földön talált étel miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!