Hogyan tudnám a kutyáknak megtanítani, h a kert egy részére végezzék a végeznivalójukat, ne szanaszét az egész kertben mindenhová?
Költözés előtt állunk, az új kert teljesen más kialakítású, elhelyezkedésű, mint a régi.
Tízen vannak, mentett, ivartalanított keverék kutyák, falkatartásban. Éjjel a lakásban alszanak, nappal szabadon mozognak.
Lehet olyan sprét kapni, hogy "kutya szoktató spré(petnet.hu).
Próbáld meg azzal.
Ha az nem jön össze akkor maximum úgy tudnád nekik megtanítani, hogy egész nap bent vannak és mikor jön a séta, oda viszed ki őket...megvárod még elvégzik a dolgukat és megjutalmazod őket.
Ha minden jól megy, pár hét alatt megtanulják.
Hát nem szeretnék beleszólni, de 10 kutyát hzában tartani... Sem rád, sem a kutyákra nézve nem egészséges.
Ami a nagydolgukat illeti, az ürüléküket tedd abba a részbe, ahova akarod, hogy piszkoljanak. Az én kutyáim látták, hogy ott van a kakijuk, érezték a szagot és rájártak. Aztán megszokták.
De csinálhatod azt is, hogy elkeríted azt a részt és egy ideig csak oda engeded be őket. Olyan 2, maximum 3 hét után úgy fogják tudni, hogy hova kell menni, mint a miatyánkot (az emberek ;)) Elég egy kis hálóval vagy apró dróthálóval elkeríteni
Kerdezo, minden elismeresem. En is imadom a kutyakat. ❤️ En is aludnek 10 kutyaval egy agyban.
Sopord egy helyre a kakit,mutasd meg nekik. Oda fognak kakilni. Fel fogjak ismerni a szitut,mit varaz toluk. Ez az intelligencia.
Mint említettem, utolsó körös, gyepis kutyák voltak, vagy hozzám jönnek ideiglenesbe, vagy a t61. Ők itt ragadtak... És nem, nem zavar a kutyagumi.
Amúgy köszi a tippet, naponta takarítok utánuk. Jelenleg egy 10x10es kifutót.
Mint említettem, most költözünk, nagyobb házba, tágasabb kertbe, ahol szeretném az egész területet a rendelkezésükre bocsátani.
A lakás nagy, az ajtó nyitva, a kert hatalmas... Épp ezért szerettem volna egy KICSIT könnyíteni a dolgomon, h ne a 2800m2t kelljen átnéznem naponta kutyagumi után, hanem csak egy sarkot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!