Miért jobb a fajtiszta kutya?
Sokan vesznek fajtiszta kutyát.
Én azt hallottam hogy sok gond van velük. A keverékek szívósabbak.
Ha tényleg több törődést igényel egy fajtiszta kutya meg pénzbe is kerül akkor miért veszik ilyen sokan? mi az előnye?
Csak azért veszik hogy elmondhassák hogy nekik fajtiszta kutyájuk van?
22:36, milyen fajta magyar kutyád van, amit lenéznek?
Egyébként nekem azért van fajtatiszta kutyám, mert például meg volt szabva, hogy maximum mekkora lehet, és nagyon tájékozódnom kellett az igényeiről, meg minden tulajdonságáról. De például azt is eldöntöttem már, hogy milyen kutyáim lesznek ezután, még 2 fajta van, amit szeretnék, de szerintem a következő egy menhelyi keverék lesz, mert nem hiszem, hogy olyan fajtatisztát találok majd menhelyen, amilyet szeretnék, de meg akarok menteni egy életet.
10:46 vagyok.
Igen, én is a mudira gondoltam. Pedig annyira szép kutyák :) És nagyon szeretnék egyet, ez az egyik fajta, amit tervezek, hogy lesz, a belső tulajdonságok miatt :)
Nekem keverék és fajtatiszta kutyáim is vannak.
Szerintem az emberek azért vesznek fajtatisztákat mert beleszeretnek egy bizonyos fajtába és például kiállításra szeretnék vinni vagy tenyészteni.
Nem feltétlenül szívósabbak a keverékek, ez egy nagy tévhit szerintem. Nem igényel több törődést egy fajtatiszta kutya sem, én tapasztalatból mondom. Teljesen mindegy, hogy keverék e a kutya vagy sem, ugyanannyit kell vele foglalkozni mert megérdemli. Valamint egy igényes tenyésztőtől vásárolt fajtatiszta állattal nem lesz gond a későbbiekben sem.
Nekem Szamojedem volt, gyönyörű, hófehér. Egyszer megláttam, beleszerettem, és vettem egyet.
Előtte és azóta is - már meghalt szegénykém - keverék kutyáim volt. Noha imádtam Dandit, állíthatom, hogy a keverékek okosabbak, engedelmesebbek.
Bár a szamojed az elég makacsfajta, nem buta, csak makacs, erős akaratú.
Azért szeretnék meg egyszer szamojédet. Más fajta nem kell.
Nekem azért van fajtatiszta kutyám, mert első kutya és nem éreztem magam elég tapasztaltnak egy keverék kutyához, akinek ki tudja milyen múltja van, másrészt anyukám akarta ezt a fajtát. De én is keveréket szeretnék majd mellé később, ha elköltözöm.
Amúgy biztos, hogy a keverékek egészségesebbek meg szívósabbak? Mert oké, hogy két vagy több fajta keveréke, de ha éppen beteg, szaporított kutyáktól származik, akkor ő is örökölhet betegségeket...nem? Szóval már ez is lutri igazából. :(
Amúgy abszolút megértem azt, aki fajtatiszta kutyát akar, mert olyanok a tulajdonságai és beleszeretett, én is imádok egy-két fajtát.
Mit veszítesz ha keverék kutyád beteg?
Ha nagyon beteg akkor elaltatod és szerzel egy kiskutyát.
A keverék kutya ingyen van.
Olcso husnak hig a leve... Kedves kerdezo, nem irom le, mit gondolok errol a "ingyen van" dologtol.
Maradjunk annyiban, nem csak anyagi ertelemeben gondolak szegeny embernek ezutan.
Tudod, veled ellentetben, vannak akik a keverek kutyajukat is szeretik, es nem egy ingyenes, lecserelheto targynak gondoljak.
"Mit veszítesz ha keverék kutyád beteg?
Ha nagyon beteg akkor elaltatod és szerzel egy kiskutyát.
A keverék kutya ingyen van."
Ezt most tényleg? Komolyan? Szóval a fajtatisztánál meg a pénzért kár, nem a kutyáért, mi? Tök mindegy, hogy fajtatiszta vagy keverék, a kutyák élőlény, társ, akit remélhetőleg imádsz...úgyhogy sokat, nagyon is sokat vesztesz akármennyibe került is a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!