Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért jobb a fajtiszta kutya?

Miért jobb a fajtiszta kutya?

Figyelt kérdés

Sokan vesznek fajtiszta kutyát.

Én azt hallottam hogy sok gond van velük. A keverékek szívósabbak.

Ha tényleg több törődést igényel egy fajtiszta kutya meg pénzbe is kerül akkor miért veszik ilyen sokan? mi az előnye?

Csak azért veszik hogy elmondhassák hogy nekik fajtiszta kutyájuk van?

2010. aug. 4. 21:55
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem kár olyat kijelenti hogy senki... Te nem ismerhetsz mindenkit... Kezdjük azzal hogy a kérdező sem jó szándékkal írta ki a kérdést és hogy már ezer ugyanilyen volt. És a sok népszerű tévhit hogy jaj a sznob akinek fajtatsizta kutya kell, hát mit képzel... Á, méghogy nem kritizálják őket...

Amúgy meg felvágni nem csak kutyával lehet. Mennyivel jobb az az ember akinek keveréke van és mással vág fel? Lassan már a keverék a nagyobb divat tehát az lesz felvágós aki keverék vesz mert hogy ő bibibííí milyen jó ember. Na akkor mit csináltok? Már elegem vamn az ilyen buta előitéletekből.

2010. aug. 4. 22:51
 12/38 anonim ***** válasza:
49%
honnan tudod hogy rossz szándékkal írta ki? az itt lévők közül szerintem senki se mondott olyat hogy mennyire nagyképűek azok akik fajtatiszta kutyut vesznek. nekem is volt nj-m. most keverékem van. nekem mindegyik tetszik, mert szeretek alkalmazkodni, nem tudok megragadni egy fajtánál. de nincs kedvem vitatkozni. legyen igazad. és már nekem is elegem van a rosszindulatú emberekből de nem tudok ellene mit tenni.
2010. aug. 4. 22:58
 13/38 anonim ***** válasza:
Miért te nem látod a kérdésen hogy nem érti, nem ért egyet a fajtisztákkal? És buta tévhiteket sorakoztat fel? És ha megnézed a keresőben még ezer ilyen kérdés van hogy a sok buta ember miért ad ki pénz a túltenyésztett drága fajkutyákra és stb...
2010. aug. 4. 23:11
 14/38 anonim ***** válasza:
38%
véleményem szerint azoknak se a 100%-a a fajtatsizta kutyák ellen lázad hanem inkább a tenyésztő által kért "borsos" összeg miatt. Mert vannak akik csak azért szidják a fajtatiszta kutyák gazdáit mert neki nem lehetett olyan kutyája. hisz nem mindenki teheti meg magának hogy 100 felett vegyen kutyát :) ez ugyan olyan mint akármi másnál. ha van valakinek egy olyan dolga amiről te csak álmodtál akkor féltékeny vagy és nem hagyod annyiban hogy élvezze. sajnos ilyen az emberi természet, de azt beismerem hogy van aki visszafogottabb és van aki nem.
2010. aug. 4. 23:18
 15/38 anonim ***** válasza:
72%
Az az ár nem borsos. Csak meg kéne nézni mennyi a jó tenyésztők kiadása és akkor máris nem csodálkoznának. Amúgy nem csak drága és divatos fajták vannak. Az én kutyám 40 ezer körül van és jó helyről míg a sok divatkutya 100 ezernél kezdődik ha jót akarsz. Szóval tájékozódni kéne nem szídni. Különben se én tehetek arról hogy ő nem tudja kifizetni azt amit én igen... Mit zavarja az őt hogy mennyiért adják ha úgysem olyat akar?
2010. aug. 4. 23:24
 16/38 anonim válasza:
0%
22:14 vagyok...és szerintem sokkal szebb dolog hagyha egy menhelyről hozol el egy olyan kutyust akire kitudja mi vár...én megtehetném magamnak hogy egy drága fajtatiszta kutyát vegyek...de minek??De ha jobban megnézitek mindenki ugyan azt írja valahol, hogy a divatkutyákat kell elítélni. Én nem ítélem el azokat akik pénzt fizetnek egy fajtatiszta kutyáért...sok ilyen barátom van...és a barátaim sem ítélik el a keverék kutyákat:)
2010. aug. 4. 23:43
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Szépnek szép dolog de egyrészt kutyát nem azért vesz az ember hogy jót tegyen mert azt máshogy is lehet (pl pénz, kaja, ruha, kétkezi munka, eszedbe sem jut?) másrészt pedig szerintem a mai világban az is épp elég szép dolog hogy valaki ennyit költ a kutyára és aztán mindent megad neki.
2010. aug. 4. 23:48
 18/38 Bozsikrisz ***** válasza:
31%

Fajtatiszta, nem fajtiszta.

Nekem yorkshire terrierem van. Nem divatból vettem, és nem is azért, hogy ezzel dicsekedjek bárki előtt

Egyszerűen imádom a terriereket, nagyon okosak. És akárki, akármit mond, bizony a yorkshire is egy hihetetlenül jó képességű kutya.

Ez a fajta nagyon régóta tetszik, és nem szeretem, ha tiszta szőr a ruhám. (a yorki nem vedlik, szinte alig-alig hullik a szőre, kb. annyira mint az emberi haj)

Azt én is hallottam, hogy a keverékek egészségesebbek, de én egy rossz szót sem szólhatok, mert az én kutyám 4 éve olyan egészséges, mint a makk.

Akik fajtatiszta kutyát választanak, azért döntenek bizonyos fajták mellett, mert tudják, hogy milyen termetűek lesznek, milyenek lesznek külsőre, milyen főbb tulajdonságai vannak adott fajtának.

Egy keveréknél minden lutri.

Nem szeretem, ha valaki szemrehányást tesz azért, mert az emberek inkább a fajtatisztákat preferálják. (ez nem a kérdezőnek szól, csak úgy általában mondom)

Tisztelem azokat, akik menhelyről hoznak ki keverék kutyákat, tüneményes, és nagyon okos állatok vannak ott is.

De kizárólag az emberek hibája, hogy ennyi keverék kutya van mindenütt. És senki nem vonható felelősségre, amiért nem menhelyről hoz ki kutyát, egy törzskönyves, fajtatiszta helyett.

Azokat kéne felelősségre vonni, akik szaporítják össze vissza a kutyákat.

2010. aug. 5. 09:24
 19/38 anonim ***** válasza:
74%

Én meg nem szeretem a keverék kutyákat. Mármint azzal semmi bajom ,hogy keverék, de értelemszerűen ezek nem tenyésztőtől lett kutyák, csak úgy az árokparton lett kutyák.

Na és mi a legtöbb keverék sorsa? Megy a menhelyre, meg az utcára. Bravo, legyen jó sok keverék kutya, mert milyen édi, a két fajta keveréke, meg a keverék sokkal ellenállóbb. Aztán a menhelyek meg tele vannak.

Persze nem baj, ha valakinek keveréke van. Ha rendesen, felelősség teljesen tartja nincs gond. Sőt, ha mindenki így tartaná, akár keverék akár nem, akkor nem lenne ennyi kóbor meg menhelyi kutya.

Csak hát a legtöbb esetben az van, hogy ki van csapva az udvarra Bodri, meg Bundás, és no egye fene, hagy pározzanak...

Ja, és hogy érdemben válaszoljak: azért kell fajtatiszta, mert az felel meg, mind külsőleg, mind belsőleg az én ízlésemnek. Ilyen egyszerű.

2010. aug. 5. 09:38
 20/38 anonim ***** válasza:
49%

Nem foglalok állást csak leírom.

Fajtatiszta előnye: nagyjából meghatározott a leendő kutya belső és külső tulajdonságaira, igényeire, így kevésbé érhet meglepetés és ebből adódó összeférhetetlenség kutya és gazda között.

Fajtatiszta hátránya: a célirányos tenyésztés sok fajtában előhozott betegségeket, de ezekre vannak szűrések, ha tudatosan figyelünk rá elkerülhetők, de azért mindig benne van a pakliban.

Keverék előnye: sok van és ingyen is kapsz.

Keverék hátránya: nem tudhtaod mi lesz belőle, hiába ismertek a szülei, azok szülei nem és bármi előjöhet hála a genetikának. Sajnos ma már a keverékekben is sokszorozódva jöhetnek elő a fajtakutyákból összehozott betegségek, de itt rosszabb a helyzet hogy még csak nem is szűrnek rájuk, itt is benne van a pakliban az örökletes betegség.

2010. aug. 5. 10:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!