Létezhet,hogy ennyire érzékeny a gyomra? Vagy újra össze szedett bacikat?
Van egy 8 hónapos közepes testű kutyám.
Tavasszal össze szedett baktériumokat amit csak széklet vizsgálattal derítettünk ki. De mivel 3 fajta táptól is hasmenése a volt a doki gyógytápot javasolt. Mondta előfordul,hogy kölyök korban érzékenyek a kutyák és felnőtt korukra teljesen kinövik.Rendben is volt. De aztán újra hasmenés. Mondtam a dokinak csináltatni szeretnék egy széklet tenyésztést,mert itt valami nagyon nem oké. Mindent bejelölt mindent néztek neki.
Kiderült,hogy 2 féle bacija volt. Egyeztetve szakorvossal ki lett kezelve. Jól is volt,aztán gondoltam átváltok Barf-ra(előző kutyámnak a bélgyulladásai a nyers etetéstől szűntek meg!! )1 hónapja etetek nyersen,minden nagyon szuper. Sokkal több energiája van nyers óta,szedett is magára végre,kevés a kaki és az az enyhe kutyaszaga is elmúlt. Minden tekintetben nagyon bevált.
Viszont szerda óta kezdődött,hogy elkezdett menni a hasa vagyis csak lazább volt,csütin ment már a hasa.Én nem vagyok az a fajta aki mindennel dokihoz fordul.Főleg ha a kutya kedély állapota jó és eszik,iszik rendesen. Vettem neki hasfogót,meg probiotikumot illetve maradt gyógytápom még egy kevéske. Gondoltam azt kap,meg főztem neki rizst,csirkemellet. Viszont hasfogóból nem volt sok a patikában. Tegnap már nem kapott,meg is látszott :/ Viszont diéta ellenére is megy a hasa. Volt itthon Bolus is, ezt annó egy másik kutyámnak írta fel a doki. Így tudtam, adható. Ma a reggelihez adtam egy tabit neki. Kíváncsi vagyok megfogja -e a hasát. Minden esetre holnap reggel beszélek az orvossal!!
Viszont teljesen elvagyok keseredve,hogy egyszerűen semmilyen etetési forma nem jó neki? mindentől hasmenése lesz amint megszokja vagy újra bacikat nyelt be? Nem tudom. Tanácstalan vagyok.
Gondoltam vissza váltok tápra és egy éves kora után vagyis januártól újra próbálkozok nyers etetéssel.De arra sincs garancia,hogy mondjuk 1 hónapig tápozok és nem jön e elő ismét a hasmas :(
csütörtökön 20.a.. bármilyen vizsgálat maximum 24.e után.Biztos nem giardia,arra legutóbb tesztelve lett,mellesleg annak van lappangási ideje,meg tünetei. amit sem legutóbb sem most nem produkált.
Azért hasmenés van nem kell rögtön széklet vizsgálat csak ha krónikussá válik.
Legutóbb azért kértem,mert 2-3 hetente hasmenése volt...aztán meg már nem múlt el semmitől.
Most a Bolus segített úgy néz ki :)
Miből szűrted le,hogy egyoldalú???
Kb 1-1,5 hónapja Barfozunk, nem lehet mindenféle húst rögtön bevezetni! Kezdők vagyunk. Májat és a tojást vezettem még be neki,meg szívet. Két hetenként írja egy új fajta dolog bevezetését.
Én meg mivel problémás volt az emésztése nem akartam terhelni. Nem egyoldalú csak lassan haladunk,mert nem akarok hasmenést,de úgy tűnik tök mindegy nála.
6-os vagyok.
Teljesen jól csinálja a kérdező, ha az elején nem lenne egyoldalú, akkor attól lenne hasmenése...
Ha ugyanaz volt a menü, mint eddig, akkor még kevésbé mondanám, hogy a barf a ludas, bár a pulyka tud meglepetést okozni, nekünk egy falat pulykamájból lett két napi fosás... szóval szerintem azért valószínűbb, hogy benyelt valami bacit, viszont ha a bolus használ az szuper, hátha megússzátok antibiotikum nélkül.
Mi budapestiek vagyunk, van egy bolt ahol 1300ft/kg áron tudok nyulat szerezni, az se olcsó, de az még nem a horror ár szerencsére. Vidéken sokszor olvasom, hogy házi vágásból fillérekért adják a nyesedéket, lehet érdemes lenne körbenézni, hátha.
A csirkemell csonttal vigyázni kell, sokszor rajtahagyják a szárnytőcsontot, ami szilánkosan törik, attól nálunk is szilánkos volt a végtermék, meg is ijedtem, de miután leszedtem és tényleg csak a porcos pici lapos csontos részt adtam nem volt gond, ha rendbe jött azzal lehetne tenni egy próbát, mert hosszútávon jobb ha rág a kutya és nem csak daráltat kap.
Egy szó, mint száz, a lényeg, hogy segít a bolus, valószínű, hogy csak valami bacit nyelt be, de hamar rendbe fog jönni, a barf pedig szerintem jó dolog, hosszútávon meg is edzi a kutya emésztését, szóval tényleg ne adjátok fel, működni fog, az enyém már eszik szarvast, kacsát, libát, marhát, lazacot, néha vegyesen is, pedig álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent fog bírni.
Kitartást neked és gyors gyógyulást a kutyusnak! :)
Köszönöm! :)
Vidéken vagyok.
Ismerősöket körbe kérdeztem,de olcsón mindenki csak csirkét meg pulykát tud.
Nyulat nem.
Kezdetben csirkemellcsonttal próbálkoztam,de szilánkokat kakált,meg hányt. Így megijedtem. Farháttal próbálkoztam még azt jobban megrágta szépen,hosszan,de még így is volt szilánk a kakiban.
Rágókát vettem, minden más nap kap egy rágcsát amin 1-2 órát rágódik szárított marhafejbőr,gége, meg csont alakú rágóka.
rágni azért rág
de félek nem daráltan adni a csontost,hogy nem emészti meg rendesen. Csopikban azt írják időnként próbálkozzak meg rendes csontossal,de eddig ezek kudarcba fulladtak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!