Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mégis miért zavar mást, hogy...

Mégis miért zavar mást, hogy az én kutyámmal nem csinálhat amit akar?

Figyelt kérdés

Az én kutyám nem simogathatják idegenek, 99%-ban akkor sem kérdezik, nem etetgetheti más, nem parancsolhat neki más, nem vezethetik, nem kérheti tőle hogy bármibe is szót fogadjon, nem próbálhatnak (mert úgyse akar) játszani vele és még sorolhatnám.

És nem is az hogy a szembe jövő ember megsértődik, az hagyján, biztos kellemletlen ha visszautasítom... De hogy ismeretleneknek elmondom, pl neten és úgy nekem esnek hogy én mégis mi a jó francot képzelek mintha valami gyerekgyilkos lennék?? No de őket ez mit zavarja? Valószínűleg sosem fognak velünk találkozni, az ő életük ettől nem lesz rosszabb. Túlzás? Lehet de amíg a kutyám boldog, szófogadó, normális és mindent megkap addig olyan elveket vallok amilyeneket én akarok. Persze az is érdekel hogy ha személyesen találkozok valakivel és szó nélkül elkezd rendezkedni a kutyámmal akkor miért neki áll még feljebb ha nem engedem amikor ő volt bunkó?

És most nem arra vagyok kiváncsi hogy ki van még így hanem hogy MIÉRT zavar ez egyeseket. Tudom volt már ilyen kérdés de ott nem válaszolt senki normálisan a miértre.

2010. aug. 3. 23:49
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
71%

Az elsőre reagálnék csak annyit, hogy míg a babakocsiba csak kukucskálni akarnak, addig a gyereket nem fogdossa össze mindenki, akkor a kutyát miért kell?

Nem is írok többet, tudom mire gondol a kérdező és ugyanígy érzek én is mint ő.

Az etetésről meg annyit, hogy igen, velünk is volt már olyan, hogy a buszmegállóban álltunk, idegen nő zabálta a csokit, mi is megálltunk a kutyákkal várni a buszt. Nő ránk sem nézett, hozzánk sem szólt, hanem a csoki felét megfogta és belenyomta a kutya szájába. Na ezek a kiakasztó dolgok. És mikor rászóltunk még neki állt feljebb, hogy mit fáj ez nekünk!

A miértnek sok oka van szerintem. Egyrészt az emberek ostobák. Totál hülyék a kutyákhoz. Semmibe nézik a másik embert is, bunkók, viszont ők elvárnak visszafelé dolgokat (jelen esetben hogy te jó pofát vágj ahhoz, hogy kérdezés nélkül abajgatják a kutyádat). Másrészt önzők. Ugyanis önző vagyok mert nem engedem? És az talán nem önzés, hogy a babusgathatnékját az én kutyámon akarja kiélni, mint akinek egyéb boldogságba sincs az életében és még neki áll feljebb, hogy én nem akarom? Hát ez is önzés és ez is gyerekes dolog elmondanám! Kvitt. Úgy összességében a kultúra hiányzik belőlük, mert ez az alapvető illem része is, mint ahogy az is, hogy csak megfelelő helyen sétáltatom a kutyát póráz nélkül, nem engedem oda idegenekhez ugrálni, nyalakodni stb. és összeszedem a kakit.

Megérne az iskolákban jó néhány órát szentelni annak, hogy ezt is megtanulják a gyerekek már elég hamar, hogyan kell idegen kutyával bánni (kutyatámadások elkerülése végett is!), hogyan illik a gazdinál kezdeményezni, na meg azt is, ha kutyája lesz, akkor a társadalom felé milyen kötelezettségei vannak. Tehát oda-vissza, nem kutyás és kutyás emberek együttélése.

2010. aug. 4. 11:11
 22/31 audryenne ***** válasza:
100%

Szerintem mindenki úgy tartsa a kutyáját, ahogy akarja, amíg más embernek, kutyának...stb. nem árt vele. És engem is zavar, amikor kérdés nélkül elkezdik simogatni a kutyámat, mert "jajj de cuki". Mert az én kutyámból pont azt próbálom kinevelni, hogy mindenkihez odarohangáljon, ugyanis imádja az embereket, csak egy szó és megy és bújik és például nem egyszer hallottam olyat, hogy az ilyen kutyát meg felkapták, hogy "viszem" és kész. Amúgy nálunk a kisgyerekes szülők mindig megkérdezik, hogy megsimogathatja-e a gyerek és közben végig mondogatják nekik, hogy nagyon óvatosan simizzék. Nálunk inkább az öregebb nőkkel van baj, nekik eszük ágában sincs megkérdezni semmit.

Etetni sem etetheti más, mert egyrészt allergiás, másrészt érzékeny a gyomra és volt olyan, hogy hiába kértük, anyám munkatársai (be kellett vinnie a munkahelyére..de az volt az első és az utolsó alkalom), hogy ne adjanak neki enni, teletömték, a kutya meg 2 napig rosszul volt és hányt.

A etetéshez pedig annyit,hogy itt nálunk pl van az egyik kertes házban egy golden, a gyereket, akik jönnek haza suliból állandóan bedobálgatják neki a meg nem evett szendvicseiket...ez normális?

Parancsolgatni meg ne akarjon senki a kutyámnak rajtam és a családomon kívül, mert az az én dolgom, főleg ha én ott vagyok. És amúgy se abban éljék ki az irányítási mániájukat, hogy az én kutyámat ugráltatják szimplán poénból meg cél nélkül, ha meg nem csinálja meg a kutya, amit mondanak neki, akkor ő a hülye, csak mert más a hangsúlyt, vagy a parancsszót, használnak mint amit megtanult.

Szóval én teljesen megértem a kérdezőt.

2010. aug. 4. 13:33
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

picit olyan mintha a kisebbrendüségi komplexusodat élnéd ki a kutyán való uralkodással ...

nem irigylem nyomorult ebet

2010. aug. 4. 13:49
 24/31 Winner of Royal Hill ***** válasza:
50%

Te még mindig ugyanaz a hisztérika vagy,aki kb. havonta felteszi ezt a kérdést?

Azt csinálsz a kutyáiddal amit akarsz...

Tuti hogy flúgos vagy.

Normális emberek nem mennek oda más kutyájához és akarnak neki parancsolgatni. Vagy vonzod a hülyéket,vagy egyszerűen nagy jódolgodban már nem tudsz magaddal mit kezdeni és túlreagálod az egészet.

Ez utóbbit valószínűsíteném.

Ha nem tetszik vegyél a kutyádra Power hámot és tépőzárazd az oldalára,hogy "ne nyúlj hozzám".

Vagy vegyél olyan kutyát amihez nem mernek odamenni.

2010. aug. 4. 15:49
 25/31 A kérdező kommentje:

aranyhal: fiatal vagyok miért kéne szeretnem a gyerekeket? Ráéerek még. Azon kívül tudod a kutyák nem minde gyformák! Ha azok lennének akkor nem alakultak volna ki fajták, különböző célok. Spt ezen felül a kutyának tudod saját jelleme is van! Ezekből pedig az következik hogy vannak olyan kutyák akik sosem lennének alkalmasak terápiás kutyának és a gyerekeket nem szeretik. Az én kutyám is ilyen. Nem én neveltem rá, de nem is fogom lenevelni róla mert nekem semmi bajom vele így. Neki a gyerekek csak idegesítőek nekem meg csak gondot okoznak. Nem azért dolgoztam vele hogy gyerekeket szórakoztasson.

A sok okostojástól kérdezem: tán erőszakoljam meg a kutyám aki észrevehető érzelmeket rajtam kívül kb csak anyám és apám felé mutat magyarul magasról lesz*rja az embereket? Miért nem lehet elfogadni hogy nem csak mindenkit imádó kutyák vannak a világon?

Nem azért ragaszkodik hozzám mert elzárom másokról hanem azért vannak szigorúbb szabályok hogy se másnak ne essen baja se neki ne legyen kellemetlen...

Utolsó, ha azt csinálok a kutyámmal amit akarok akkor te miért szólsz be, miért zavar? Igen tudod mindenhol mások az emberek. Lehet nálad nem mennek oda, itt viszont igen. És mivel nem két hónapja kutyázom így összegyűltek a tapasztalatok.

De arra még mindig nem kaptam választ hogy milyen jogon áll feljebb a másiknak, mikor semmi köze a kutyámhoz?

2010. aug. 4. 16:10
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó le lehet szállni rólam, mert én tettem fel ilyen kérdést és szánalmas hogy így felhúzod magad még a tudattól is hogy te valaki kutyájával nem csinálhatsz bármit és valaki kutyája nem imád téged mint az átlag!

Kérdező kér is ezen agyalhni, egyszerűen csak ilyen barmok az emberek... Mindig beleütik más dolgába az orrukat. Aztán ha koppannak akkor a csalódottságukat bunkósággal leplezik...

2010. aug. 4. 16:18
 27/31 anonim ***** válasza:
Én is tettem fel ilyen kérdést, úgyhogy ezt benézted...
2010. aug. 4. 21:00
 28/31 Winner of Royal Hill ***** válasza:
0%

Büszkék lehettek magatokra....

Soha nem szoktam más kutyájáak parancsolgatni(kivételt képez ez alól az a kutya,akit én vezetk fel a kiállításokon).

Nem igénylem idegen kutyák szeretetét,elég ha az öt saját kutyám szeret.

Ti meg tartsátok vitrinbe a kutyáitokat vagy küldjetek el mindenkit az anyjába amikor közelít feléjük.

Jobb ötletem nincsen.

A kérdésedre pedig itt nem fogsz választ kapni,mert az állítólagos(szerintem csak általad észlelt) idióták nem járnak errefelé.

Az voltam aki "benézte"....

2010. aug. 5. 09:18
 29/31 A kérdező kommentje:
Figyelj szerintem ha egy olyan városban laksz ahol nem hogy kutyaiskola, de még egy kutyafutattó vagy szemetes (nem kutyagumis hanem rendes!) sincs akkor szerintem már azon nem érdemes csodálkozni hogy ilyenek az emberek! Ne haragudj de a szomszédban még disznót vágnak minden évben, a kutyákat az utcára engedik sétálni egyedül, kikötik, elletik, kenyérrel etetik, házat b elülről még nem láttam, szerinted akkor mi a francért lennének ebben normálisak? Ha nem kisajátítják a kutyám akkor meg a saját idegbeteg kutyájuk engedik rá had ölje meg mert hogy őket zavarja épp a kutyaugatás... Igen, ciki de ilyen hely is van ebben az országban...
2010. aug. 5. 15:20
 30/31 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Képzeld amikor az utolsó választ írtad mi is éppen disznót vágtunk. Mégsem tappergolom a másik ember kutyáját,sőt nem is egrecíroztatom. Az én kutyáimtól félenk a faluban,nem csak az emberek,a kutyák is. Pedig jól szocializált, kiállítási kutyák.

Neked egyszerűen nincs szerencséd....

2010. aug. 7. 22:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!