Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mégis miért zavar mást, hogy...

Mégis miért zavar mást, hogy az én kutyámmal nem csinálhat amit akar?

Figyelt kérdés

Az én kutyám nem simogathatják idegenek, 99%-ban akkor sem kérdezik, nem etetgetheti más, nem parancsolhat neki más, nem vezethetik, nem kérheti tőle hogy bármibe is szót fogadjon, nem próbálhatnak (mert úgyse akar) játszani vele és még sorolhatnám.

És nem is az hogy a szembe jövő ember megsértődik, az hagyján, biztos kellemletlen ha visszautasítom... De hogy ismeretleneknek elmondom, pl neten és úgy nekem esnek hogy én mégis mi a jó francot képzelek mintha valami gyerekgyilkos lennék?? No de őket ez mit zavarja? Valószínűleg sosem fognak velünk találkozni, az ő életük ettől nem lesz rosszabb. Túlzás? Lehet de amíg a kutyám boldog, szófogadó, normális és mindent megkap addig olyan elveket vallok amilyeneket én akarok. Persze az is érdekel hogy ha személyesen találkozok valakivel és szó nélkül elkezd rendezkedni a kutyámmal akkor miért neki áll még feljebb ha nem engedem amikor ő volt bunkó?

És most nem arra vagyok kiváncsi hogy ki van még így hanem hogy MIÉRT zavar ez egyeseket. Tudom volt már ilyen kérdés de ott nem válaszolt senki normálisan a miértre.

2010. aug. 3. 23:49
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Átlagos testű kutyám van. És nem megy oda senkihez csak úgy.

Természetesen lehet hogy irgy és gyerekes vagyok de felelőtlen nem nem csinálok olyat hogy a kutyám éhen haljon ha valami van velem mert senkit nem engedek hozzá, vagy úgy van nevelve. Van aki etesse.

2010. aug. 4. 00:56
 12/31 anonim ***** válasza:
52%
Soha eszembe sem jutott megerinteni egy idegen kutyat. Bennem lenne a hiba?
2010. aug. 4. 01:01
 13/31 A kérdező kommentje:

Nem, te gondolod helyesen viszont a többség nem ilyen, szó nélkül jönnek, képesek még a kerítésen is benyúlni mikor látják hogy a kutyának nem tetszik és ha szólok akkor nekem esnek.

Amúgy nekem is van cicám. Vele azt csinálhatnak amit akarnak amíg nem ártanak neki vagy valami de ott sem az van hogy bárki bármikor halálra nyúzhatja vagy beletömheti a veszélyes kaját. Csak egy macskánál nincs az hogy esetleg harapós, vagy sokat dolgoztál vele aztán egy perc alatt visszenevelik, szóval ő nem kutya.

2010. aug. 4. 01:04
 14/31 anonim ***** válasza:
47%

Az, hogy csak te parancsolhatsz neki hülyeség. Persze jó, hogy nem minden jött-ment ad ki neki utasításokat, de a kutyák falkában élnek. És a falkában mindig több szint van, vagyis mindenkinek megvan a maga helye. Szerintem te csak attól félsz, hogy ha te is parancsolgatsz neki, akkor elveszíted a falkavezér szerepedet, ami baromság.

Hogy a családtagjaid nem parancsolhatnak a kutyádra, ezzel csak azt éred el, hogy a kutyát föléjük helyezed, amivel megbomlik az egyensúly. Egy olyan falkában, ahol emberek is vannak, sosem szabad, hogy ne a kutya legyen legalul.

Szerintem egyszerűen csak önző vagy, és ez előbb-utóbb a kutyád viselkedésén is meg fog látszódni. Ha még ennek nem is látod jelét.

2010. aug. 4. 01:16
 15/31 A kérdező kommentje:

A kutyám 9 éves de várok én még türelemmel hátha meglátom. ^^

Egyedül lakom a kutyámmal és más állatokkal. És szerintem aki nem lakik velünk egy házban az nem lehet falkatag. Nélkülem nem megy másokhoz a kutya, ha pedig megyünk valahova akkor gondoskodom róla hogy senkinek ne okozzon kellemetlenséget, nincs szükség arra hogy más fegyelmezze de amúgy meg eszébe sem jut olyan helyzetet csinálni ahol másnak kéne fegyelmezni.

2010. aug. 4. 01:24
 16/31 A kérdező kommentje:
De továbbra sem értem hogy miért zavar másokat. Mint mondtam nekik semmi bajuk sem lesz attól ha én önző vagyok...
2010. aug. 4. 01:28
 17/31 A kérdező kommentje:
És különben sem a családdal van baj... Hanem az idegenekkel. Mégis milyen jogon jönnek hozzám kérdezés nélkül és kezdenék simogatni vagy trükköztetni a kutyám? Engem észre se vesznek. Ha meg szólok akkor "ja hogy te a gazdája vagy? Hát kussoljál semmi közöd hozzá mit csinálok a kutyáddal..." Szerintem ez felháborító...
2010. aug. 4. 01:43
 18/31 A kérdező kommentje:
Én sem megyek oda senki kutyájához vagy gyerekéhez (mert sokszor anyukák a legbunkóbbak, lecsapnak a kutyámra hogy jó gyerekjátékszer lesz és aztán mikor nem akkor jön a beszólás) és veszem ki a babakocsiból és viszem el...
2010. aug. 4. 01:45
 19/31 anonim ***** válasza:
78%

Egyetértek,én se szeretem,ha kérdezés nélkül simogatják a kutyáimat.Nem azért,mert veszélyesek,kifejezetten barátságos kutyák,de ugyan nyissa már ki a száját az illető,hogy lehet e simogatni,aztán majd én eldöntöm,lehet e vagy sem.Kifejezetten nem szeretem,amikor kisgyerekek hirtelen a nyakukba ugrálnak,vagy utánukszaladnak,megfogják a farkukat,ezzel akarva megállítani őket. Tudom,hogy soha nem bántanának egy gyereket sem(nem szeretik őket,egész egyszerűen tudomást se vesznek róluk,akár a macskákról,stb),csak az a baj,hogy a szülő nem veri a gyerekbe,hogy idegen kutyát nem ijesztünk meg,nem ugrunk rá,és egy kevésbé fegyelmezett kutya bizony visszafordulna rá...

A másik,amit nem szeretek,ha parancsolgatnak,akár ismerősök is.Elkerülhetetlen,de nem szeretem. Én tanítottam őket,rám hallgatnak,az én és a párom gesztusait ismerik,pont elég.

Aztán ha ismerős van itt,pár nap,és mindent összekutyulnak a kutya fejében.Mert ül,ül,ül,najó,akkor feküdj,mert milyen jó buli egy tanult kutyát csicskáztatni.De megkövetelni már nem kell azt,amit kér,utána meg rakhatom helyre a kutya világszemléletét...

2010. aug. 4. 07:47
 20/31 anonim ***** válasza:
59%

"kamaszkortól felfelé"-na egy újabb ember akinek csak a kutyája akire igazán számíthat és kisajátítással, féltékenyen próbálja megtartani, életének zsákutcájába futásából adódóan pedig utálja a gyerekeket:)

Én teljes mértékben megbízom a kutyámban, megsimogathatja bárki akit magamhoz is közel merek engedni annyira(nem közveszélyes vagy hótrészeg vagy bajkeverő), sőt GYEREKEK is megsimogathatják, sőt ennek kifejezetten örülök, mert annyira jól kezeli őket a kutyám mint egy terápiás kutya. Büszke vagyok rá hogy mindezek mellett akárki somigatja, mindig engem figyel, így tudom igazán hogy milyen fantasztikus kutya, nem azért ragaszkodik hozzám mert másoktól féltékenyen eltiltom, hanem mert megbízom benne, engedem másokhoz és így is engem "magasztal" egyedül.

2010. aug. 4. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!