Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintezek melyik a legokosab...

Szerintezek melyik a legokosabb kuta fajta?

Figyelt kérdés

2020. júl. 30. 14:30
1 2
 1/16 anonim válasza:
85%
Border collie, Uszkár, Német juhászkutya
2020. júl. 30. 14:45
 2/16 anonim ***** válasza:
57%

Puliiii!!! :)

De csak azért mert nekem ő a minden.

2020. júl. 30. 14:51
 3/16 anonim ***** válasza:
57%

Egyet értek veled, nekem is pulim van:D

2020. júl. 30. 15:00
 4/16 anonim ***** válasza:
87%

Ha minden igaz, van egy border collie ami több mint 1000 szót megért. :)

De az uszkárokat is nagyon okosnak tartják.

2020. júl. 30. 15:02
 5/16 anonim ***** válasza:
65%
németjuhász, puli
2020. júl. 30. 15:03
 6/16 anonim ***** válasza:
62%
amelyiket tanítják és foglalkoznak vele...
2020. júl. 30. 15:07
 7/16 anonim ***** válasza:
73%
Nekem a német juhász, mert az enyém is az. Bár ő elég makacs, többször helyre kellett tenni, mert eleinte sokszor feszegette a határokat. Gyorsan tanul, mindent megjegyez. Ha nem gyakoroltatom, akkor is, hónapok múlva is emlékszik a vezényszavakra. A tanulmányok szerint a border collie a legokosabb, 2. az uszkár. Gyerekkoromban (nagyon-nagyon régen volt) az uszkár volt az első, a puli a második, a német juhász a harmadik. Akkor a border collie-t még nem ismerték Magyarországon, én úgy tudom, itt csak 1995 körül kezdték tenyészteni. Láttam rengeteg filmet róla, hihetetlenül sok trükkre megtanítható, de szerintem ez igaz az uszkárra (régen cirkuszokban alkalmazták a gyors taníthatósága miatt) a pulira (hihetetlenül okos fajta, de valahogy mostanában egyre kevesebbet látok), és a német juhászra (rendőrség, filmek, stb). Viszont a német juhászt már úgy túltenyésztették, főleg nálunk, hogy itt már nagyon nehéz jó egyedet találni:(
2020. júl. 30. 15:14
 8/16 anonim ***** válasza:
73%
Belga juhászkutya
2020. júl. 30. 15:14
 9/16 anonim ***** válasza:
82%
Én esküszöm, hogy a labradorom ért emberül. Néha félelmetes mennyi mindent megért.
2020. júl. 30. 15:17
 10/16 anonim ***** válasza:
63%
Magától egyik sem okos, csak ha tanítják. Vannak könnyebben tanítható, és nehezebben tanítható fajták. A könnyebben taníthatók közé azokat szokták sorolni, amelyikeket komplex feladatok megoldására tenyésztenek/képeznek/alkalmaznak. Ilyenek például a terelőkutyák, mint például a border collie, a puli, a segítőkutyák, mint például a labrador, amelyik kedvelt vakvezető fajta, az uszkárok, akik jól teljesítenek például agilityn, a német juhász, akik jól ismertek rendőrkutyaként. Most elsőre ezek jutottak eszembe. Persze vannak rekorderek, de ők sem maguktól tudják, amit tudnak, nem úgy születtek ők sem, hogy egyből tudták, hanem mert sokat foglalkoznak a gazdáik/képzőjük azzal, hogy a tanulási képességüket kiaknázzák.
2020. júl. 30. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!