Vittél már vissza menhelyre kutyát? Ha igen, miért?
Nem tettem és nem is tervezek ilyet, mi tök jól összehangolódtunk a menhelyi kutyámmal (az első pár nap vegyes érzései után), nem ezért kérdezem. A kérdést egy Facebookon olvasott történet ihlette, kíváncsi vagyok csak, másnál volt-e ilyen, vagy megfordult-e a fejében, hogy inkább visszaviszi.
Csak hogy ne állítsam be magam szentnek, leírom, hogy az első 3-4 napon, mikor megérkezett az amúgy nagyon várt kutyám, többször azon gondolkodtam, hogyan csinálhatnám ezt vissza úgy, hogy ne legyen gáz. Nem akartam igazából visszavinni, csak kicsit bepánikoltam, a cicám nagyon nem örült neki, kölcsönösen bizalmatlanok voltunk kicsit egymással, fura érzés volt. Aztán mindenki lenyugodott szépen, a kutyus nagyon ügyesen alkalmazkodott elejétől, pár nap alatt a cica is megszokta, azóta minden szuper, nagyon szeretjük őt.
Én vittem vissza (tulajdonképpen vissza adtam, mert nem vittem, ők jöttek érte) és többet eszem ágában nem lenne menhelyről hozni.
Nagyobb gyerekek mellé kerestünk aktív, sportos kutyát. Akit szerettünk volna, mert ismerkedéskor is jól meg volt a gyerekekkel azt nem akarták nekünk oda adni, mert szerintük neki nyugodtabb életvire lett volna szüksége.(4 éves Nj keverék, maffia néven, őt nagyon szerettük volna. :()
Helyette tulajdonképpen ránk sóztak egy Labrador keveréket, mindegyik másikra valamilyen okkal azt mondták, hogy jó lenne, de a labi keverék jobban passzol. (szerintem semmi köze nem volt hozzá aminek lógó füle van még nem az..) A gyerekek végül abba is bele mentek (bár sokáig szomorkodtak a másik után) , nekik csak kutya kellett mindegy, hogy melyik.Végül haza is vittük Hugót.
Gyerek barát, elvileg állatbarát is, aktív, és ajánlják, tökéletes.
Sokat játszottak a kertben vele, vittük sétálni, pénteken és szombaton kirándulni, vittük az állatkereskedésbe felszerelést beszerezni, mindenhol ott volt velünk a 2-3 hét alatt.
Az utolsó napján olyasmit tett amit kutyának soha nem lenne szabad.A meddig főztem a szemem láttára esett a 15 éves lányom lábának. Épp, hogy kijött a mosdóból neki rohant a kanapétól, el kapta a lábát és rángatni kezdte, morgott. A lábán és talpán a mai napig látszanak kifehéredve a hegek és karcolások, a hanyatt eséstől eltört az orsócsontja, és végighorzsolta a hátát a küszöbbel.Amikor oda rohantam, hogy segítsek neki elengedte, felém kapott majd azzal a lendülettel szaladt is fel az emeletre előlem. Lefeküdt a lépcső tetejére és onnan meg a másik gyereket nem engedte le, morgott rá.Mondtam neki, hogy ne is jöjjön, zárja be az ajtót és maradjon fent.
Kihívtam a mentőt a lányomra mikor láttam hogy minden honnan vérzik és a karja miatt sír, sejtettem hogy eltört.Csempére esett.
A második telefon ment a menhelynek, hogy érte jönnek még aznap vagy megölöm és kihajintom a kapujuk.Egy órán belül ott is voltak, jól tették, hogy nem húzták az időt..
Nem tudom, hogy tényleg megtettem volna-e, leginkább nyomatékosításnak szántam. Bár így vissza gondolva ahogy a lányom ott feküdt a sebekkel, törléssel.. Simán.Egy életre elintézte az a rohadt dög, hogy ne tudja rendesen használni a bal kezét,lassú és teljesen kinyújtani nem tudja.
Mint kiderült a kutyát eleve az agressziója miatt vitték be, csak azthitték a találkakor, hogy a gyerekek és a sok energia levezetés mellett majd nem lesz baj, mivel ott se volt..
Azóta vettünk egy tenyésztőtől egy gyönyörű staffordshire terriert.Semmi problémánk nincs. Kutyás programokra, túrákra (30km ált. ), városba, mindenhova gond nélkül vihetjük.
24: ez is pl. egy abszolút érthető helyzet. Ha valamelyik gyerekemet bántotta volna, akkor lelkifurdalás nélkül viszem vissza, az biztos. Bár egy 6 hónapos kutya esetében erre nem volt sok esély, ők ugye még max csak játszanak, de ő azt is szépen tette a gyerekekkel. A másik kizáró ok az lett volna, ha a macskát támadja, de ezzel sem volt probléma.
Itt nálatok egyértelműen a menhelyen voltak gyökerek, basszus, hát ha az agresszió miatt vitték be, hogy lehet gyerekek mellé ajánlani, családba??? Minimum egy rehabilitáció kellett volna hozzáértővel. Nem is értem, hogy lehetnek ilyen felelőtlen idióták.
A daganatos beteg és az idegrendszerileg sérült kutya is jogos.
A probléma az ilyen 2 nap után "bocs, mégse", meg érezhetően mondvacsinált indokokkal történő visszaadással van. Persze jobb, mintha kidobná, vagy bántaná, vagy csak simán kicseszné a kertbe és nem foglalkozna vele. De nem tudom, ezeknek az embereknek hol a felelősségérzet, önismeret stb. Ez nem volt meg annál a csajnál se, akit egy korábbi válaszoló említett a német juhásszal.
Akik itt írtak saját példákat, az mind érhető szerintem
Az a baj, hogy sokan mondvacsinált problémának tartanak olyan problémát is, ami nem az, mindenki más, minden eset más, ami az egyik embernek egyszerűen megoldható, egy másiknak lehet, hogy lehetetlen, mert teljesen mások a lehetőségei.
Szeretik hangoztatni egyesek, hogy ha hajléktalan lenne, akkor sem hagyná el a kutyáját, de én meg nem vinném a nyomorba a kutyámat, inkább rábíznám olyanra, aki tud róla gondoskodni, amíg én talpra tudok állni, vagy ha erre nincs esély (ne kerüljön senki ilyen helyzetbe), akkor végleg. Több, mint 20 munkahelyem volt 13 év alatt, én megtapasztaltam, milyen az, amikor a legrosszabbkor és a legváratlanabb pillanatban húzzák ki alólad a stabilnak hitt munkahelyet, válságban voltam pályakezdő, eddig mindig talpra álltam, de bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem megy. Adtam idibe a madaraimat, mert úgy nekik biztonságosabb volt, amíg meg nem oldódott az akkori problémám.
Én még azt sem hibáztatom, aki 2 nap után gondolja meg magát. 2 nap alatt még nem alakul ki a kutyában sem kötődés, és ennél sokkal rosszabb is van, ami a kutyával történhet, így esélyt kap olyan gazdit találni, akihez igazán passzol.
Hát nem tudom... a menhelyre visszakerülés szerintem nem nagy öröm a kutyának akkor sem, ha csak 2 napot volt "gazdis". De nyilván nem ez lesz élete törése, csak itt jön be az, amiről beszéltem, hogy annyira nincs önismeretük az embereknek, hogy szörnyű. Most aki 2 nap után visszaadja a kutyát úgy, hogy az nem csinált rosszat, szerinted mennyire gondolta át, mivel jár egy kutya tartása, mennyire mérte fel, hogy bírni fogja-e ezt?
De adtak vissza kutyát olyan indokokkal is, hogy kiássa a kertet, ugat, nagyon izgága, de pl tegnap láttam olyat is, hogy mert túl nyugodt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!