Milyenek az agarak? (Külleme, viselkedés stb)
Aki ék van agara az leírná vele a tapasztalatát. (Magyar/Angol agár rá vagyok leginkább kíváncsi)
Tényleg olyan nehéz vele a behívást megtanítani?
Azt is olvastam valahol hogy külön olyan suliba kell vinni ahol van olyan akinek van agárral tapasztalata
Aranyom. A kérdés első része a küllemre vonatkozik. A küllem képen és élőben is ugyanolyan, ezért is nem értem, hogy miért kell ezt külön megkérdezni. Vagy a standardra vagy kíváncsi? Ahhoz el kell olvasni a fajtastandardot, ugyanúgy nincs mit magyarázni róla.
Én elfogadom, hogy tapasztalatra vagy kíváncsi, de elolvasol egy leírást az agárral, akkor abban objektíven le lesz írva minden, míg egy agártartó véleménye... Hát, ahány ház, annyiféle neveltetés, vagy hogyan is szokás ezt mondani. 🤔 Mindenki mást fog mondani.
Persze, hogy mást fognak mondani a gazdák mert minden kutyának más a jelleme. Az irodalom meg csak a nagy általánosságot írja le.
Szerintem jól teszi a kérdező, hogy személyes tapasztalatokra is kiváncsi, nem csak leírás alapján akar agarat tartani.
Fajta jellemzők
Alkalmazkodás
Hideget elviseli:
Egyedül hagyható:
Meleget elviseli:
Lakásban tartható:
Érzékenység:
Kezdő gazdiknak:
Barátságos
Családbarát:
Gyerekeket szereti:
Kutyákat szereti:
Idegenekkel barátságos:
Ápolás, gondozás
Nyáladzás:
Könnyen ápolható:
Hízásra hajlamos:
Egészség:
Vedlés:
Szőrápolás:
Taníthatóság
Hajlamos elvándorolni:
Ugatás:
Vadászösztön:
Tanítható:
Intelligens:
Mozgásigény
Energia szint:
Mozgásigény:
Játékosság:
Intenzív:
Fajta jellemzők
Alkalmazkodás
Hideget elviseli:10/8
Egyedül hagyható:10/5
Meleget elviseli:10/5
Lakásban tartható:10/10
Érzékenység:10/10
Kezdő gazdiknak:10/7
Barátságos
Családbarát:10/10
Gyerekeket szereti:10/10
Kutyákat szereti:10/10
Idegenekkel barátságos:10/10
Ápolás, gondozás
Nyáladzás:10/2
Könnyen ápolható:10/10
Hízásra hajlamos:10/1
Egészség:10/10
Vedlés:10/2
Szőrápolás:10/2
Taníthatóság
Hajlamos elvándorolni:10/1
Ugatás:10/1
Vadászösztön:10/10000
Tanítható:10/10
Intelligens:10/100
Mozgásigény
Energia szint:10/2000
Mozgásigény:10/8
Játékosság:10/2
Intenzív:10/10
Dikk, nekem mondtad? Lényegtelen....
15.-vagyok, külleme minden agár egyforma vagyis hogy mondjam én már 1km+ról kiszúrom a kecses járásáról.... is, hogy az egy agár,..Ember az agár az agár és vannak külön a kutyák, ha ezt még nem hallottad akkor még semmit se tudsz az agarakról. Szinte egy külön faj, nem is kutya, hanem egy önálló faj, majdnem mint a gepárd... nem fogja a parancsaidat lesni egész nap, vagy láb alatt farkát csóválva toporzékolni, sokan azért unják meg az agarat, mert olyan, mint egy autista a nap 24-órájából elvonul oldalra 22, 23-órára
"Ja azt nem mondta még eddig senki se."
De képzeld olvastam erről is. Nem hiszem hogy neked van agarad én pedig TAPASZTALATokat szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!