Mit kezdjek vele? Többi lent
Figyelt kérdés
Van egy lassan 10 éves ivartalanított kan csivava kutyám. Kb 3 hónapja vettük észre, hogy a két fiammal (3 és 6 évesek) sokszor agresszívan lép fel, és ezt korábban nem csinálta. Ma reggel a kutya feküdt kint az udvaron a ház mellett. A nagyobb fiú elsétált mellette kb 2 méternyire erre a kutya felpattant, és ugatva próbálta elkapni a nadrágját. Természetesen közbe léptem azonnal, és ahogy a kutya meglátott be is fejezte a cirkuszt. Van még 3 másik kutyánk, és egyik sem viselkedik így a gyerekekkel, soha nem bántották őket, és nincsenek felügyelet nélkül hagyva. Most azonban a csivavával nem tudom mit csináljak? Ez a viselkedés nagyon nem oké, stresszeli a többieket is. Tegnap előtt egy ugyanilyen ok nélküli kirohanással a fiam felé magára haragította a nagyobb kutyánkat, aki lényegében azonnal a fiam védelmére kelt. Akkor a kutya érdekében kellett közbe lépnem. 🤷♀️ Nem szeretnék megválni tőle, hiszen 8 hetes kora óta velem van, és eddig nem volt gond vele, ezért tanácsra lenne szükségem, hogy lehetne ezt orvosolni?2020. jún. 11. 10:35
1/24 AratóAndrás válasza:
A kutyák egy bozonyos évszám után elkezdenek megvadulni. Ezt sajnos nem lehet orvosolni, hiszen ez a kutyától függ. Esetleg nyugtatót kell adni, de ha már 10 éves nem nagyon ajánlom. Próbálják meg elvinni állatorvoshoz. Remélem minnél hamarabb rendben lesz :( .
2/24 anonim válasza:
Nem lehet, hogy egy gyerek (szomszéd, utcán elmenő) rendszeresen bántja a kutyát?
3/24 anonim válasza:
Kődobálásra vagy valami hasonlóra gondoltam.
4/24 A kérdező kommentje:
Nem, mert a kis mérete miatt nem hagyjuk kint egyedül őket. Pont emiatt, mivel kicsi, és mindig őt féltettük a nagyobbaktól 🤷♀️
2020. jún. 11. 11:10
5/24 anonim válasza:
Akkor a saját gyerekeket kellene megfigyelni úgy, hogy ők nem tudják. Hátha valami buta játékot kitaláltak.
6/24 anonim válasza:
Lehet, hogy ez orbitális hülyeség, de mivel én nem láttam mi történt, gondoltam megkerdezem, nem lehet, hogy csak játszani hivta a kisfiút? Lehet, hogy nem agresszivitás volt hanem játékra hívás?
7/24 anonim válasza:
Egy kutya sem csinál ilyet ok nélkül, főleg hogy a 10 év alatt sose volt ilyen gond.
Szinte biztos, hogy a gyerekeid csináltak/csinálnak vele valamit amikor nem látod.
Az ilyeneket megjegyzik a kutyák és utána haragszanak az adott személyre vagy akár a hasonló korosztályra is.
8/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos csak ismételni tudom magam. 🤷♀️ A gyerekek nincsenek soha kint felügyelet nélkül, de tekintve, hogy összesen 5 kutyánk van. Nem bántották soha a kiskutyát, most is a nagyobbik próbált oda enni hozzá, a másik 4 kutya azonnal szaladt hozzá simiért a kicsi még ült a ház mellett és onnan nézte.
2020. jún. 11. 12:35
9/24 anonim válasza:
És sose hagytad egyedül otthon a gyerekeket a kutyákkal??
Ezt nem igazán tudom elhinni...
Szinte kizártnak tartom, hogy te 0-24-ben minden pillanatban figyelsz a gyerekekre és a kutyákra.
10/24 anonim válasza:
#9: Miért hagyná otthon egyedül a két gyereket, akik 3 és 6 évesek, te okos??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!