Milyenek az agarak? (Külleme, viselkedés stb)
Aki ék van agara az leírná vele a tapasztalatát. (Magyar/Angol agár rá vagyok leginkább kíváncsi)
Tényleg olyan nehéz vele a behívást megtanítani?
Azt is olvastam valahol hogy külön olyan suliba kell vinni ahol van olyan akinek van agárral tapasztalata
Reggel 8 ora korul menj ki az obudai szigetre. Van ott egy srac, aki agarfalkat setaltat. Amennyire megfigyeltem, jol kezeli a ra bizott kutyakat. Beszelj vele. Es ha mar ott jarsz egybol meg is kerdezheted, hogy miert van ilyen sok haromlabu agar a csapatban. Remelem erted mit akartam ezzel mondani.
Kedden es csutortokon a Margit-szigeten is van egy agaras tarsasag (reggel 7 korul). Toluk is erdeklodhetsz a fajtaval kapcsolatban.
Nagyon ijedosek. Akkor elfutnak. Km-erekre.
Szerintem nem erdemes agarat venni.
A 4esnek és 5osnek köszönöm!
3as szerintem kicsit nézz utána milyen egy agár egyáltalán nem olyan amit leírtál. Max az ideggyenge nem jól szocializálod egyedek
Igen, a behívás akkor necces ha már meglátta a vadat és megindult. Űzésből már nem tudod az agarat lehívni, csak imádkozhatsz hogy hamar hagyjon fel vele és menjen vissza hozzád. Akinek agara van az tudja, hogy 100%ban fel kell figyelnie a terepet séta közben, neked kell előbb észrevenni mindent mint a kutya, és azonnal lábhoz rendelni. Elengedni őket csak jól belátható nagy füves mezőn biztonságos, de ott is ezerrel figyelni kell mindenre.
Lusta kutyák, ha megvan a napi 1-2 órás mozgás ahol futhatnak is egy jót, akkor képesek egész nap a kanapén dögleni. :) A kölyköknek még persze több energiájuk van. Tanításnál azért ajánlanak agarakhoz értő oktatót, mert nekik sérülékenyebb a lelkük mint a többi kutyafajtának. Csak pozitív megerősítéssel lehet tanítani őket. A másik meg az, hogy az agarak nem az engedelmességről híresek, és ezt sok oktató nem tolerálja. Megcsinálják az ül-feksziket, de lehet csak háromszor, és utána megunják. Nagyon önálló fajta, nem a gazdi parancsait lesi folyton, őket nem irányítani kell állandóan hanem együtt élni velük.
8asnak nagyon köszönöm.
A 9es pedig ha már annyira unatkozik hogy idekommentelt 'az érthetetlen' kérdésre akkor elmondanám hogy köszönöm szépen oda van írva a megjegyzésbe hogy 'olvastam' és hogy 'AKINEK AGARA VAN leírná vele a TAPASZTALATÁT'
Tehát saját tapasztalatra voltam kíváncsi de ez szerintem jól leszűrhető
(Ajánlom általános iskola alsó osztályát-szövegértelmezés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!