Mindig mondják, hogy tiltani, büntetni kell a kutyát. De mi legyen pontosan ez a büntetés, hogy értse is?
Pl:
Ha séta közben rosszalkodik, vagy elkezdi ugatni a másik kutyát, aki szembejön, vagy húz.
Mondjuk aki azt hiszi, hogy csak fojtóvallehet egy kutyát kordában tartani, és csak akkor fogja tisztelni, ha veri, meg agresszívan lép fel vele szemben, annak inkább plüsst kéne vennie. És akkor nem érti, hogy miért ment neki a SAJÁT kutyája. Baromi tisztelhet, ha ezt meg meri tenni. Én nem tudon, hogy lehet egy alapvetően engedelmes fajtát így elbaszni.
Két német juhásszal, egy rottweilerrel és egy bullal van tapasztalatom, soha nem vertem egyiket se, nem volt fojtó sem rajtuk, és mégis tisztelnek, és első szóra csinálják, amit mondok nekik. Ja, és nekemjönni se jutott valahogy eszükbe. De érdekes...
21es most ideges vagy vagy mi? A kert nincs elkerítve, tehát többszáz hektárnyi területe van szabadon élni,a mezőn. Téged zavar, ha a kutyával erélyesen lépek fel és a kutyának semmi baja, sőt ugyanúgy szeret és ragaszkodik hozzám? Ja és az utcára nem engedem ki, csak ha velem akar jönni, mi ezen az érthetetlen?
Milyen fojtó? Milyen verekedéshez asszisztál? Milyen verekedés? A lényegre nem reagálsz sose. Kicsit lassú a felfogásod, ne haragudj! XDDD
Én kifáradok kérdező, csak nem értem, hogy létezik egyáltalán ennyi érthetetlen barom, szerintem több állatom volt nekem mint annak a töketlen gyereknek és semmiben nem szenvedtek hiányt, ha etettem őket akkor odaadtam egyből az ételt és nem kértem tőlük semmilyen hülye mutatványt. Mégis engedelmesek voltak.
Egyre töketlenebb és korcsabb az emberiség. A húst fogyasztják de ha egy állatra rákiabál valaki az már gonosz. Közben milliárd állat embertelen körülmények közt nő fel csakhogy valaki jóllakhasson. Álszentek az emberek, tisztelet a kivételnek. Na én léptem, písz!
Minden kutyát másképp büntetünk, mert mindegyiknek más az ingerküszöbe. Van akinek elég ha felemeled a hangodat.
A te kutyád, neked kellene ismerned.
Engedelmes mi, de közben neked tàmad. Örülj, hogy még eddig lehetett àllatod, a magad fajta neandervölgyik kora szerencsére leáldozóban van. :)
Ideges nem vagyok, ahhoz te kevés vagy. A kutyádat sajnálom, hogy fogyatékoshoz került szegény. :(
Én az enyémet úgy büntetem, hogy leszidom a megfelelő hangsúllyal (séta közben pl.), mert ő erre érzékeny, nála beválik. Otthon ha nem tud viselkedni, szidom és a helyére küldöm. Volt azért ennél jóval makacsabb kutyám, nála az vált be sétánál, hogy lecseszés + vissza pórázra, és megyünk haza, otthon a helyére, és bünti egy ideig (=nincs játék, simi, gügyögés, semmi, gubbaszt a helyén magában). Baromi gyorsan összerakta, hogy ha seggfej módon viselkedik, vége a bulinak. De neki kellett ez, hogy akkor azonnal vége mindennek, és hazaviszem/helyére zavarom és ignorálom egy ideig, mert ha csak simán leszidtam és mentünk tovább, azt leszarta.
De tényleg teljesen kutyafüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!