Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan szerezhetnék kiskutyát?

Honnan szerezhetnék kiskutyát?

Figyelt kérdés

Nagyon gondolkozok azon, hogy kb. 3-4 vagy akár 5 év múlva legyen egy kutyám, de nem akarok menhelyit, mert nekem fontos az, hogy kb. Velem nőjön fel, internetről "venni" pedig nekem nem egy szimpatikus dolog.

Vannak olyan helyek, ahol vannak kiskutyák, nagyjából megfizethető áron?

2020. júl. 14. 12:57
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
53%
30-as, az ugye nem baj, hogy többen mondjuk ugyanazt? Miért nem az anyakutyát hoztad el?
2020. júl. 15. 12:41
 32/46 anonim ***** válasza:
0%

Attól még, hogy nem tudtok olvasni, nem tudok mit csinálni.

Mentett vemhes anyakutya volt befogadónál, tehát neki volt helye...

2020. júl. 15. 12:42
 33/46 anonim ***** válasza:
100%
"Úton útfélen megírtam mindenfelé a bemutatkozást az alapítványoknak, menhelyeknek kitérve az életvitelünkre, végzettségeinkre, anyagi helyzetünkre, családunkra, sokszor válaszra sem méltattak, vagy közölték hogy gyerek mellé nem adják, lakásba nem adják, belvárosba nem adják." - Budapestre panelbe úgy, hogy egyedül élek és teljes munkaidős bejárós munkám van, és nincs autóm, adták a mentett kutyámat. Nem tudom, milyen kutyákat akartál magadhoz venni, és melyik egyesületeket kerested meg, de vagy nem a jó helyekre írtál vagy tényleg olyan kutyákat néztél, ami hozzátok nem passzolt volna. Én olyan kutyát kerestem, amilyen passzol az életmódomhoz, lakásban lehet, kirándulni lehet vele, elvan, amíg dolgozom, és gond nélkül jöhetett, azóta sincs probléma, a nyakamra sem járnak.
2020. júl. 15. 12:45
 34/46 anonim ***** válasza:
0%
És gyereked az van?
2020. júl. 15. 12:46
 35/46 anonim ***** válasza:
25%
Ja, látom, egyedül élsz. Hát, itt a kutya elásva. A gyerekek leprások a menhelyek szemében. Legközelebb csatolom a kitűnő szorgalmát meg magatartását is a levélhez..
2020. júl. 15. 12:53
 36/46 anonim ***** válasza:
Kisgyerekesek is tudnak örökbe fogadni kutyát, attól, hogy nekem nincs, másnak van, és kutya is mehet gyerek mellé. Csak nem mindegy, melyik. Kölyköt sokszor azért nem akarnak adni gyerek mellé, mert ha a gyerek megunja, akkor félő, hogy a kutyának mennie kell. Benne vagyok egy papagájos csoportban, mert kutya mellett madaraim is vannak, pár hónapja egy gyerkőc (kisiskolás) ebben a csoportban le akarta passzolni a papagájait, mert éppen kutyát akart, kiírta azt is, hogy melyik menhelyről, jeleztem a menhely felé, akik válaszoltak, hogy tényleg jártak náluk, kértem, hogy figyeljenek oda örökbefogadásnál, ne az legyen, hogy a gyerek gondol egyet és az addigi kedvencnek mennie kell. Van olyan kutya, amelyik nem szereti a gyerekeket. Ők ismerik a náluk lévő kutyákat.
2020. júl. 15. 12:53
 37/46 anonim ***** válasza:
34%

Én nem a gyerekemnek hoztam kutyát, hanem a családunknak. Ezt is kiemeltem ezerszer a levelekben. A gyerekemet le tudom kötni én is, nem kell ahhoz egy kutya. Nekem ezt nem kell magyarázni, korrekt bemutatkozókat küldtem.

Nem konkrét kutyára jelentkeztem. Légyszíves ne akard átlátni amit nem láttál, nem levegőből beszélek.

Persze a karantén közepén voltunk, amikor hirtelen mindenki kutyát akart. Ettől még tény, hogy nem sikerült 3 hónap alatt más úton kiskutyát találni, pedig elhiheted, hogy nem a facebook volt az első tippem. Azóta része vagyok annak a csoportnak, látom amit látok, és szerencsére rengeteg kutya cserél gazdit ott.

2020. júl. 15. 12:58
 38/46 anonim ***** válasza:
0%

És igen, ahhoz az egyhez ragaszkodtam, hogy fél évnél fiatalabb kölyök kutyát szeretnék a 14 éves szintén keverék kutyám mellé, mert ismerem őt, és tudtam hogy a kölykökkel remekül kijön, de így zsémbes korában a felnőtt kutyákkal viszont néha volt gondja, csak az állandó barátait csípi a kerületben, így egy

hányattatott sorsú, megviselt, összetört lelkű felnőtt kutyával nem akartam kockáztatni, hogy vissza kell adnom. Az nagyobb munka lett volna minden téren, átláttam ezt a feladatot, és nem vállaltam, így eleve elvetettem a felnőtt kutyákat. Ez van. Ez még önmagában nem bűn, hanem tisztán látás.

2020. júl. 15. 13:01
 39/46 anonim ***** válasza:

A karantén idején sok menhely befagyasztotta az örökbefogadást, pont azért, hogy ne azért vegyenek magukhoz az emberek kutyát, hogy legyen valamilyen ürügyük kilépni a lakásból. Tökmindegy, mi igaz abból, amit írnak a menhelynek, ők nem tudták volna abban az időszakban megítélni, hogy ki ír csak mesét, mert betojt a korlátozásoktól és begolyózott a bezártságtól, és ki lenne valóban jó gazdi. Inkább nem kockáztattak, és ezért én nem hibáztatom őket.

Nekem nagyon gyorsan jöhetett a kutyus, de nem ez a jellemző és én kértem a próbaidőt, általában több találkozást várnak el, van, ahol előírás szerint próbaidő van, és többre értékelik azokat a jelölteket, akik hajlandók várni egy hozzájuk passzoló kutyára.

2020. júl. 15. 13:03
 40/46 anonim ***** válasza:
0%
Vállaltam az előzetes környezettanulmányt, vártam őket hogy megnézzék a lakást, hogy találkozzanak a másik kutyával, a gyerekkel, szívesen mutattam volna bankszámlát, a doktorimat meg a két diplomámat (:D), a gyámhatóság határozatait arról hogy csillámpónis remek szülők vagyunk, de idáig nem jutottunk el. A posztok meg csak jöttek, hogy x,y,z, gazdis. Úgyhogy mentek a dolgok azért a háttérben, miközben mindenfelé kiadtam a családunkról bensőséges információkat. Ne haragudj, de ez nagyon gáz.
2020. júl. 15. 13:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!