Honnan szerezhetnék kiskutyát?
Nagyon gondolkozok azon, hogy kb. 3-4 vagy akár 5 év múlva legyen egy kutyám, de nem akarok menhelyit, mert nekem fontos az, hogy kb. Velem nőjön fel, internetről "venni" pedig nekem nem egy szimpatikus dolog.
Vannak olyan helyek, ahol vannak kiskutyák, nagyjából megfizethető áron?
Attól még, hogy nem tudtok olvasni, nem tudok mit csinálni.
Mentett vemhes anyakutya volt befogadónál, tehát neki volt helye...
Én nem a gyerekemnek hoztam kutyát, hanem a családunknak. Ezt is kiemeltem ezerszer a levelekben. A gyerekemet le tudom kötni én is, nem kell ahhoz egy kutya. Nekem ezt nem kell magyarázni, korrekt bemutatkozókat küldtem.
Nem konkrét kutyára jelentkeztem. Légyszíves ne akard átlátni amit nem láttál, nem levegőből beszélek.
Persze a karantén közepén voltunk, amikor hirtelen mindenki kutyát akart. Ettől még tény, hogy nem sikerült 3 hónap alatt más úton kiskutyát találni, pedig elhiheted, hogy nem a facebook volt az első tippem. Azóta része vagyok annak a csoportnak, látom amit látok, és szerencsére rengeteg kutya cserél gazdit ott.
És igen, ahhoz az egyhez ragaszkodtam, hogy fél évnél fiatalabb kölyök kutyát szeretnék a 14 éves szintén keverék kutyám mellé, mert ismerem őt, és tudtam hogy a kölykökkel remekül kijön, de így zsémbes korában a felnőtt kutyákkal viszont néha volt gondja, csak az állandó barátait csípi a kerületben, így egy
hányattatott sorsú, megviselt, összetört lelkű felnőtt kutyával nem akartam kockáztatni, hogy vissza kell adnom. Az nagyobb munka lett volna minden téren, átláttam ezt a feladatot, és nem vállaltam, így eleve elvetettem a felnőtt kutyákat. Ez van. Ez még önmagában nem bűn, hanem tisztán látás.
A karantén idején sok menhely befagyasztotta az örökbefogadást, pont azért, hogy ne azért vegyenek magukhoz az emberek kutyát, hogy legyen valamilyen ürügyük kilépni a lakásból. Tökmindegy, mi igaz abból, amit írnak a menhelynek, ők nem tudták volna abban az időszakban megítélni, hogy ki ír csak mesét, mert betojt a korlátozásoktól és begolyózott a bezártságtól, és ki lenne valóban jó gazdi. Inkább nem kockáztattak, és ezért én nem hibáztatom őket.
Nekem nagyon gyorsan jöhetett a kutyus, de nem ez a jellemző és én kértem a próbaidőt, általában több találkozást várnak el, van, ahol előírás szerint próbaidő van, és többre értékelik azokat a jelölteket, akik hajlandók várni egy hozzájuk passzoló kutyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!