Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan szerezhetnék kiskutyát?

Honnan szerezhetnék kiskutyát?

Figyelt kérdés

Nagyon gondolkozok azon, hogy kb. 3-4 vagy akár 5 év múlva legyen egy kutyám, de nem akarok menhelyit, mert nekem fontos az, hogy kb. Velem nőjön fel, internetről "venni" pedig nekem nem egy szimpatikus dolog.

Vannak olyan helyek, ahol vannak kiskutyák, nagyjából megfizethető áron?

2020. júl. 14. 12:57
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
17%
A facebookon kifejezetten ingyen kutyusokat ajánlottam, nem szapis nyomorékokat pénzért... Aki lepontoz az nem tud olvasni.
2020. júl. 15. 00:59
 12/46 A kérdező kommentje:

Egy Törpe schnauzeren gondolkodtam vagy esetleg egy Morkien.

Rákerestem a menhelyi törpe schnauzerekre, de mindegyik csak félig meddig képviselte ezt a fajtát. Pont ezt szeretném elkerülni :/ persze nem kell teljes mértékben fajtisztának lennie, de nem szeretném ha szembetűnően látszana rajta, hogy keverék.

2020. júl. 15. 09:50
 13/46 anonim ***** válasza:
100%

A snaci viszonylag ritkább fajta, tuti nem lesz tele egyik menhely sem a fajtastandarnak megfelelő kölykökkel. Esetleg még fajtamentő egyesületet lehet keresni, de ott sem túl gyakoriak a kölykök.

A morkie egy dizájner keverék, nehezen elérhető, kifejezetten drága és nem is biztos, hogy "megéri." Ezekre a fajtákra nem vonatkoznak olyan szigorú tenyésztési előírások, mint a már elismert fajtákra, így könnyebben előfordulnak köztük beteges, idegrendszerileg instabil kiskutyák, ráadásul náluk a fő tenyésztési cél, hogy "cuki" legyen, ami valljuk be a mopszoknál, francia buciknál sem bizonyult jó döntésnek. Viszont hozzá hasonlót egészen biztos találsz a menhelyeken, tele vannak édesebbnél édesebb kis yorki és máltai keverékekkel, akiken lehet, hogy látszik, hogy nem fajtatiszták, de egy morkie-t sem fog senki felismerni az utcán, nem fogják látni, hogy több százezreket költöttél rá, ugyanolyan keveréknek fogják nézni.

Annyit még hozzátennék, hogy ha a fajtastandardnek megfelelő kutyát szeretnél, akkor arra rá kell szánni a pénzt és maradnak a tenyésztők mint opció, ne elégedj meg a jófogásos 30-40 ezres fajtajellegű keverékkel, mert azokon hiába nem látszik szembetűnően, hogy keverékek szörnyen betegesek és vásárlásukkal egy olyan "ipart" támogatsz, ami az állatok kihasználásán és kizsákmányolásán alapul.

2020. júl. 15. 10:33
 14/46 anonim ***** válasza:
31%

#10 azok a kutyák pedig akik a tudatlan idős vidéki embereknél születnek az árokba, és nem jutnak el menhelyre, azok dögöljenek meg?

Csak mert facebookon ilyen kiskutyákat hirdetnek,nem kell összekeverni a szapis hirdetésekkel. Nekem is van onnan, ingyen, a csoport neve is ingyen elvihető kutyusok, csodaszép keverék, erős, talpraesett, izgága.

Ezzel nem támogattam a szaporítót, csak egy árva kiskutyát. Menhelyen vártam fél évig, nem kaptam, mondván lakásban élek Budapesten (a Gellért-hegyen, lol), meg van már kutyám.

Még gyereket is tudtam örökbefogadni, átestem pár hatósági ellenőrzésen, na de kutyát azt nem. :D

Szóval nem kell lepontozni a facebook-os válaszokat. Jó gazdik vagyunk, a kutyáink pedig kincsek.

2020. júl. 15. 10:34
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
#12 ha viszont egyáltalán nem szeretnéd hogy látszódjon rajta hogy keverék, akkor keress fel egy tenyésztőt. ez nem is kérdés.
2020. júl. 15. 10:35
 16/46 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! ☺️

Szuperek vagytok ❤️

2020. júl. 15. 10:38
 17/46 anonim ***** válasza:
100%
"A facebookon kifejezetten ingyen kutyusokat ajánlottam, nem szapis nyomorékokat pénzért..." - Nem attól szapi a szapi, hogy pénzt kér a kutyákért. Az ingyen besikerült kölykök is szapis kutyák.
2020. júl. 15. 10:53
 18/46 anonim ***** válasza:
77%

"#10 azok a kutyák pedig akik a tudatlan idős vidéki embereknél születnek az árokba, és nem jutnak el menhelyre, azok dögöljenek meg?"

Ha van pénze az idős embernek, hogy legyen internete, akkor tud tájékozódni, mert a csapból is az folyik, hogy ivartalaníts... De ha már megszülettek a kölykök, legalább féreghajtózná a kicsiket, de van, aki még ezen is spórol. Nagyanyámról, akinek nincs még számítógépe sem, elhiszem, hogy tájékozatlan a világvégi szabolcsi kis faluban, ahol él, de aki már fent van egy közösségi oldalon, az csak lusta tájékozódni.

2020. júl. 15. 10:57
 19/46 anonim ***** válasza:
34%

És? a kutyák tehetnek róla? miért kell leprásként kezelni őket? mi az, hogy akkor a szapikat támogatjuk? mivel? azzal, hogy nem döglik éhen a besikerült kiskutya, és ingyen elhozzuk, és fizetjük a kiskutyának az 50-60ezres oltási sort, és nem hagyjuk hánykolódni valami falu szélén?

ha ez rossz tett, és nem helyes, akkor menten felkötöm magam..

2020. júl. 15. 10:58
 20/46 anonim ***** válasza:
34%

#18, de miért a kutyákat kell akkor rosszul kezelni? El kell hozni a kölyköket és fel kell világosítani az öreget, megfenyegetni hogy ha nem ivartalanít akkor jelentjük, mit bánom én, de miért az a megoldás erre, hogy ott kell hagyni megrohadni a kiskutyákat, mert mocskos szapi?

Annyira álszent állatvédők vannak itt, hogy néha már csak nevetni tudok.

2020. júl. 15. 10:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!